Ваше право е дали сакате да вакцинирате или не, но зошто се повикувате на САД, Франција или други земји? Стандардот не ни е ист! Професорите за туберкулозата велат: болест на сиромашните. Зашто се појавува баш во такви квартови како што ги имаме и ние. Наслебите каде живеат луѓето во приколки, а дворот им е ограден со што нашле - тоа, а се прехрануваат кога има - тогаш, ги сметате за здрави? Јас би ги ставила во категорија на можни заболени. Дајте една стручна студија, поддржана од институт, клиника, професор, каде точно се повикуваат на тоа дека МПР предизвикува аутизам. Формалдехидот го има во лакот за нокти, па сите го користите. А преку ноктите не се апсорбира истиот? Читајте ги добро декларациите. Секоја супстанца можете да ја проверите, а можете и да споредите во колкав процент е штетна за здравјето.
Вакцините мислам дека се во ред,но проблемот е во нивната исправност.Не знам дали го има некој постирано ова во предходните 123 страни но вреди да се слушне
Ne e tocno Od tbc zaboluvaat luge od razlicen rang i razlicna vozrast. Znam luge koi se mn siromasni i bolni a znam i profesori,lekari i direktori koi ja prelezale bolesta. 3 pati godisno pravam izvestai za brojkata na zaboleni i go prakjam istiot vo Institut za belodrobni zaboluvanja taka da mn znam za kakvi pacienti stanuva zbor.
@joy1 јас не го оспорувам фактот дека може било кој да заболи, поентата ми беше дека не е искоренета болеста од кај нас. Се' уште има одреден процент на луѓе кои заболуваат.
Зошто ТБЦ вакцина нема во Америка ? Јас само да Ве поздравам, ја пратам дискусијата. Конечно, излезе и VAXXED. Филмот не е против вакцини, туку одлична информација, како науката лаже и забошотува студии. Превод сеуште нема.
До сега не си имала некои здравствени компликации/проблеми поради тоа ? Чисто информативно прашувам..
Не, освен за настинка и на редовни прегледи кај гинекологот, за ништо друго не сум била ни на преглед кај доктор а камоли нешто посериозно, Бог да чува Здрава права. Сестра ми ги има сите вакцини примено, па здравјето и е хаос цел живот, за разлика од мене Што не мора да значи...
A mene me cudi kako jas i pokraj primena vakcina za tbc jas na 3 god se razbolev od tuberkuloza i 1 god bev na terapija so eutizon kako jas i pokraj primena vakcina za hemofilus influence se razbolev od toj virus ili bakterij a sto e nez am tocno i tri meseci bev na jaki antibiotici i odvaj se izleciv kolku se nasite ovdesni vakcini efikasni jas koga ke odimam dete ako veke mi dade gospod jas prvo ova prasenje ke go postavam na tie sto stavaat vakcini zasto i pokraj primeni vakcini za zastita od nekoj bolesti lugeto pak zaboluvaat od istite imam dokaz imam se oti koga pocnav da se lecam od sterilitet lekarite mi baraa celosna istorija na bolesti sto sum gi prelezala
Protiv vakcini sum. Malata devet meseci nema nitu edna vakcina primeno. Ovde roditelot ima pravo da bira dali ke go vakcinira ili ne. Nie kako roditeli odlucuvame sto i kako za svoeto dete i nikoj nemoze da mi nametne nesto za koe sum sigurna deka e stetno i ne e od nikakva korist.
Vcera na gosti imav vraboten vo vakcinacija.Zenata veli mmr nikako da ne se prima dur deteto ne progovori cisto i ne pocne da sostavuva recenici.
@joy1 Doktorka li ti bese na gosti ili sestra? Jas prasav kaj eden doktor privatno vo Gostivar ( mislam znaes kaj kogo ja imam noseno kerka mi) konkretno za Mmr vakvinata i mi kaza slobodno da ja vakciniram bez problem, redovno da se vakcinira i deka seto ova okolu vakcinata ne e tocno. Mi kaza da ne citam na internet se i sesto, da pobaram strucna i naucnopotkreoena literatura od ovaa tematika, za vistinski informacii. Toj negovite deca si gi vakciniral i nema loso mislenje okolu site vakcini, vklucitelno mmr vakcinata. Jas ja odloziv za bockanje, ne znam do koga. Ako moze nekoj da mi kaze posle mmr vakcinata na kolku meseci e slednata vakcina i dali mozam da prodolzam so istata , a da ja preskoknam mmr samo?
Posle mmr sledna e na 18meseci,revakcina na dtp,polio hib. Mislam deka moze da vakciniras bez primena mmr,no neka kazat majki so iskustva. Sin mi gi primi i dvete,sledna vakcina na 4god imame.