Neznam za koi vakcini zborite ama ne se bugatski, bar polivalentnive. Jas prasav koga go vakciniraa od koja zemja se i sestrata mi ja dade pakovkata i upatstvoto od vakcinata i si go zrmav normalno. Francuski se, bas tia za koi zborese sajkovski na predavanjeto za trudnici vo sistina lani deka se najdobri do sega vo mk
Е да де сеа воведоа прочистени(демек) А ние останатите шо сме вакцинирале пред х години со вакцини со сумљиво потекло нас кој не шиша. И што имаше во упатството баш ме занима?Го читаше?Состав?
на бебе испод 3 кг не се боцка со никаква вакцина јас не вакцинирам јас сум родител на дете со тешка нус појава документирана самата болест ја пишува на упатството на ммр вакцината немојте да бидете наивни ,времето не се врака вакцина се става а не се ваде
na moeto mu ja stavija hepatits b vo prvite 24 casa, a bsg za edna nedela, vo sistina taka rekoa cim ima nad 2500 se bocka. Mene ne me ni prasaa dali sakam da go vakciniram, cekav nekoj da dojde da me prasa i dojde samo pedijatarot vecerta da mi kaze deka mu stavile vakcina za hepb, na prvata kontrola mu stavija i bsg i tolku bese, veke 6 meseci sme ne go vakciniram ama sum pod neviden pritisok, ako veruvas majka mi sekoj den mi se javuva i mi kazuva site sto gi znaela vakcinirale, pa ne doktori prasuvala pa ovoj onoj, ama ne popustam ne go vakciniram.
Ако ти решиш д ане вакцинираш неможе никој да ти праве притисок кешки да можам да го вратам времето да се разбереме ја не викам дека секое дете шо ке се вакцинира ке има последица од вакцина но дека сепак кај некои деца се дешаваат страшни работи д ане даде господ на никој такво нешто Нема гаранција дека твоето нема да има последица ајде натерај некој др нека ставе свој потпис ? верувај дека ни еден не е луд да се потпише кога и самите знаат кои тешки метали ги содржат вакцините жива формалдехит клетки од мртв абортирани фетуси и шо ти уште не
Ke pisam, epten se mali bukvite ne se cita na sl nisto. Diphteria toxoid Tetanus toxoid Pertusiss toxoid Filamentous haemagglutinin Polimeulitis virus inactivated: type1 (mahoney) type2 (MEF.1) type3 (saukett) Polyosacharide of haemophilusinfluenzae type b List of excipients: Sacharose,tromethamol, aluminium hydroxide, Hanks medium without phenol red, acetic acid and sodium hudrohide for ph adjusment, formaldehyde, phenoxyethanol and water for injections. Petovalentna - Pentaxim proizvoditel sanfori pasteur, lyon france
znam..mene samo edno nesto ne mi e jasno, zasto site vakciniraat, maz mi i jas sme edinstvenite sto ne go vakciniraat svoeto dete. Zboram za krugot na moi drugarki,negovi drugari, rodnini, sosedi. Tolku li lugevo ne se zapoznaeni, se plasat od kazni ili ne znam sto..
PRobav epten e sitno matno izlaga. Pisav pogore ime i firma moze na net go ima nekade upatstvoto pobarajte
Epa molim informiraj me kako da gi izbegnam sloveneckite zak reg i sto da napravam. Imame dosta prijateli so mali deca i nemozat da ne gi vakciniraat decata od prosta pricina so nema koj da im gi cuva i mora vo gradinka da odat. Neznam stv sto da se informiram poveke. Nitu priv nitu drzavna gradinka ne gi prima.
vie pettovalentna primivte sega taka, posto ako pametam maloto pred toa go bocnaa samo so poedinecna hepb?
Da, posebno gi primivme prvo hepb pa posle mesec petovalentna. Slednata pak petovalentna pa sestovalentnata kako sto si im e redot. A mmr ke razmislam ama sigurno do tri god nema
Дефинитивно ЗА вакцините. Уште од мала ги примав сите со ред во периодот кога треба да се примат, никогаш не се случило да имам некои нус појави или проблеми предизвикани од вакцина. Се сеќавам за вакцината за ХПВ вирус бев во првата генерација кога се донесе законот за вакцинирање за ХПВ вирус. Тогаш имаше доста предрасуди и секакви шпекулации во врска со оваа вакцина. Ја примив на 12 години со 2 пати ревакцинација. Незнам дали и сега е така но тогасх бесе 1 вакцинирање па 2 пати ревакцинација. Би ви препорачала да не верувате на се она што ќе го прочитате на интернет сајтови во врска со вакцинитем доколку имате некои сомнежи подобро решете ги со разговор со стручно лице на кое му верувате но немојте да го лишите детето од редовното вакцинирање само заради шпекулации и муабети кои кружат по луѓето кои благе везе си немаат со медицина и вакцинација. Избегнување на вакцинирање може да доведе до сериозни последици кои ќе се протегаат во текот на целиот живот на детето.
Гинекологот мој -значи лекар е ми рече да не се лажам со вакцина против хпв.Дека е експириментална вакцина пратена од странство.Извини ако е невкусно прашањето но дали си рагала деца до сега?Гледам дека никој никогаш не поврзува тоа што секој втора жена е денес или неплодна или има спонтан или се рага дете со мутации.Никогаш ли не сте размислиле дека може да се должи на отровите од вакцините? Последната твоја реченица:кај мене е обратно знаеш?Моето дете ке протега цел живот последици оти е вакцинирано @TheSecret составот -формалдехид ем канцероген ем ги уништува горните дишни патишта ем се користи за одржување на мртво тело да не се распага -алуминиум хидроксид и фосфатот предизвикува неуролошки дегенеративни заболувања -трометамолот се користи под други имиња како лек против болки и не се дава на деца -phenoxyethanol влијае на плодноста и предивикува предвремен порагај,го слабее имуниот систем и од него се прави козметика Е сега она со ситни букви јас ке ти кажам што е:желатин кој е предизвикувач на алергии подоцна,антибиотик,телешки серум,антифриз,сорбитол и тн
Neznam sto ds ti kazam. Nie sega za sega sme super ni t ni nisto fala mu na boga pu pu da ne go urocam.
Не до сега не сум раѓала ама мајка ми е медицинско лице исто и чичко ми, тогаш баш паметам дека ете конкретно за таа вакцина доста се интересираа и двајцата и решивме да ја примам.
A sitnoto e upatstvoto vnatre kako i sekoj dr lek sto sodrzi upatstvo. Sto e za sto se koristi, nesakani efekti, da ne se koristi dokolku boleduva deteto od toa i toa se ima pisano. Jas celo go procitav, ama deka se positni bukvite i matna mi izlaga slikata toa sakav dsa kazam za sitnoto