Lele strav me fati od sostavot kaj sto go procitav, a nie ja primivme veke .... Sega sledna na 12 meseci ni e MMR.... Uplav imam posebno od nea....
Ммр е тек после годинката Откако белка ке пробате и ке бидете сигурни дека не сте алергични За ммр законот ти дозволува да одлагаш до полни 3 години
Мајки и девојки, ве читам тука и нешто не ми е јасно како гледате на работиве. Прво, тотално се сложувам со Џој, кога излегоа ХПВ вакцините докторката сама и кажа на мајка ми да не избрзува со одлуката, и ете не ја примав. Поентата на муабетот ми е што скоро сите гледате на кратки стази, ако за две, три, пет па и 10 год не е ништо не значи дека после 10год ке биде се во ред со дететнцето. Гледајте на подолги стази, баш она што го опиша Џој, колку има само спонтани абортуси или некои сомнителни болести што подоцна се јавуваат кај некое дете или тинејџер. Не гледајте лекомислено на работиве и на кратки стази.
Dur nema probano celo jajce i nema alergija i dur ne proodi ubavo i prozbori da sostavuva ubavo celi recenici. Do polni tri god Btw, nie pred tri dena primivme super sme sega za sega masala. Samo kaj sto e bocnatoto e tvrdo mestoto i crveno preeska zabelezav do sega ne bese crveno, ok li e? Antipirea redovno menuvam na cetiri pet casa osven navecer koga spie podolgo stoi lepenkata.
Probav sliknav ama nisto ne se cita zos se sitni bikvite matna e slikata pisav i pogore. Nema nisto posebno temperatura kenkavost i sl
Морам да пишам нешто за ХПВ ХПВ е вакцина во експериментална фаза Се прима со полни 12 години и штити само од 3 високоризични врсти на вирусот а се на се ги има високоризични 16 и многу повеке нискоризични Која гаранција е кога ек се вакцинираш и демек си заштитен од три вида а ти заболиш од останатите ? Башка хпв има рок на траење некои си 5-6 години не сум сигурна колку после тоа нема веке функција Значи боцкаш на12 години и е “заштитена“ до неои си нејзини 17-18 години после тоа што? подобро според мене е да се работи на воспитување на децата да научат како се добива хпв како се пренесува и како да се заштитат одколку да се боцне со нешто за кое не се знае дали ек направи штета или не инаку оваа вакцина ја укинаа во србија и хрватска после голем дел на оштетени девојчиња моментално се водат 3 судски случаи во светот од девојки оштетени од оваа вакцина една е оглувена другата е непокретна
Ne se ispita detalno,no devojce na moja prijatelka,posle prumena hpv vakcina imase strasno horminalno poremeruvanje,obilna menstruacija 3pati mesecno,naglo oslanuvanje,pa zelba a jadenje.... Rezultat na toa si sledese i psihicko poremetuvanje(nepodnesuvanje na lugje,posle sekoj neuspeh sama se kaznuvase,grebese so nokti po race,se kasase,sama se maltretirase) Majkata bese cvrsto ubedena deka se e posledica od vakcinata. Seta golgota traese nekoj mesec,posle toa devojceto bese kako novo.
Nemaj gajle nie do sega site vakcini taka gi pominavme , tvrdo Kako grutka e i crvenko. Jas samo oblogi od kamilica stavam i pominuva za 3-4 dena. So lesno i blagodaram za sovetot .
Pogore ja pisav firmata sto gi proizveduva i imeto na vakcinata pobaraj na google sigurno go ima upatstvoto negde. Premnogu e i plus na francuski nemozam da prepisuvam
Ако се од sanofi pasteur вакцините се наоѓаат на гугл сите упатства во пдф, и ова за Дтп го има, на англиски. Има примери за изолирани случаи, ретки, со лоши последици наведено.
gi ima site, jas gi najdov i za petto i za sestovalentnite, samo sto naglaseno e deka upatstvata se za vo Avstralija, drugi ne mozev da najdam ama pretpostavuvam isti se vakcinite osven ako ne nosat kaj nas nekoi skart posto i takva drzava sme
Da tie se od sanofi pasteur. A koja e ovaa dtp za koja zborite ovaa vo polivalentnive sto e ili posebnata?