@augustd Др. Слаѓана Велков која во јавноста е позната како "ороводец" на борбата против вакцинацијата на децата, значи е против вакцините и таа кажува дека треба да се практикува соларна јога и дека секоја болест може да излечи со неа. Дури како додаток на ова пишуваше и дека: Таканаречениот „Miracle mineral solution“, или MMS, е всушност најобичен избелувач, а Велков преку друштвените мрежи им го нуди на беспомошни луѓе, најчесто на очајни родители на болни деца, и вели дека е лек за рак, аутизам, па и сида. Ова опасно средство за дезинфекција на нехлорирана вода може да доведе и до смртен исход ако се внесе на каков било начин во организмот. Велков тврди дека со постојано 2-неделно консумирање на „лекот“, ракот и леукемијата исчезнуваат. Зоран Вујчиќ, професор на факултетот за хемија, изјавил дека родителите кои им го даваат MMS на децата треба да бидат гонети, а децата да им бидат одземени. „Нашата земја има неодговорна власт. Неколку ентузијасти кои се стручни на ова поле се собраа на Фејсбук да им се спротивстават на надрилекарите како Слаѓана Велков. Но повеќето молчат. Се повлекоа и лекарите и фармацевтите пред напливот на овие штетници кои можат да се наречат и криминалци“, изјавил тој. Шокиран сум од сознанието дека на некој му паднало на ум да пие избелувач. Тоа пред се е отров со корозивно дејство и може да доведе до сериозно оштетување на органите“, објаснил д-р Драган Јошковиќ, токсиколог.
Епа јас се извинувам, ама дефинитивно не сум знаела дека постои ваква жена. Јас не вакцинирам, верувам во медицина, ете не сум знаела за соларна јога што е чиста глупост. Своите истражувања ги темелам пред се на научни и документирани статии, затоа изгледа не сум запознаена со вакви "доктори".
Јасно ти е дека нафрлаш само коментари од тоа што си прочитала и не ти се поврзани муабетите, така? Сангејзинг, ммс протокол и антивакциналната кампања немаат врска едно со друго освен што Велков ги препорачува и ги практикува. Антивакцинерите одамна не се крстат само во Велков, ама се имаат луѓето фатено ко слеп за стап и тоа е.
Citas sto sakas da citas drugoto go skokas namerno I jas veruvav na doktori vaka kako tebe i jas mislev deka vakcinite se nesto dobro za moeto dete Znaes do koga? Dodeka ne dobivme losa nus pojsva koja ne e alergija ili tem ili slicno nego nesto postrasno i toa samo 21 den posle primena mmr Za da ne ispadne deka od rakav mi teknalo taka istata taa nus pojava ja pisuva vo upatstvoto na vakcinata kako mozna nus pojava Pri oci se pravis slepa citaj se po red Od koga prestanavme so vakcinirsnje nekoi si 5godini moite deca dali ednas ili dva pati se nspile antibiotik Ne treba da si doktor zs nekoi raboti ds gi vides
Mariz еве најнова студија во која се покажува на огромен примерок дека ММР нема врска со аутизам. Сеуште не се знае што точно предизвикува аутизам ама има неколку студии кои негираат поврзаност меѓу аутизам и ММР. Во оваа се гледа дека оние деца кои биле како ризични развиле симптоми на аутизам без разлика на вакцинирање/невакцинирање. Еве линк: http://www.huffingtonpost.com/2015/04/21/mmr-vaccine-autism_n_7109142.html. Секој со свој памет. Јас се мислам детето да го вакцинирам со ММР на есен. Ќе има накај 20 месеци тогаш. Зимава не го вакцинирав заради висури и слично, а летово нема да бидеме тука. До сега сите вакцини ги има примено по редослед.
Што избувна така одма ? Јас точно се фатив за Слаѓана Велков и сето тоа што го пишав е тоа што таа го препорачува. Не пишав прво за неа, па потоа за некој друг. Туку се поврзано со неа. Таа е против вакцините, а потоа се префрлив на ММС протокол со таков став дека тоа е уште поголема причина дека не треба да и се верува затоа што тоа е штетно да се пие.
http://nacija.hr/2015/05/28/dr-lucija-tomljenovic-ne-bih-cijepila-svoju-djecu/ http://www.cmsri.org/what-happens-to-children-when-they-receive-aluminum-containing-vaccines/
Јас наеднаш не избувнав, читај наназад ќе видиш кој е мојот став и не, не е од Слаџана Велков инспириран, туку од лично искутво со реакција на вакцина. Велков само им отвори очи на многумина за вакцините, а сангејзинг и ммс протокол во темава не се ни спомнати, не се тема на разговор, не не тангираат, немаат врска со вакцините. Ако натрупаш куп информации не значи дека си паметна и дека ќе убедиш мајки да или да не вакцинираат.
А да прашам некој ако знае да ми каже ама не е иронија ова стварно ме интересира... Дали има црно на бело дека сите тие реакции се баш од вакцините и зошто ако е така не ги укинат? На никој не му оди во прилог ММР да ја има тука. И јас ќе ја одложувам . Толку ли се чести тие болести на нашето поднебје?
Бар јас познавам минимум 30 мајки, една дури и има добиено обештетување од 100 000е ама за џабе, има дете кое нема никаков ќар од тие пари. Зошто? Затоа што фармацијата е мафија, ете затоа.
Не прочитав ниеден коментар пред да коментирам. Видов прашање за или против? И што е лошо што јас си изнесов свое мислење на оваа тема. Во случајов јас мислев дека океј се оние основните вакцини, сум ја читала и Слаѓана Велков, во дилема бев едно време прво мислев дека е во право потоа читајќи дека препорачува гледање во сонце и продава такво штетно нешто дојдов до заклучок дека не треба да и се верува. Сега гледаш дека се е поврзано? Значи од тие прочитани информации јас си оформив мислење. Значи пак ќе кажам тоа е мое мислење, и немав намера да убедувам мајки да вакцинираат или не. Што се однесува до паметноста верувај кога е на вакво поле никој не е доволно паметен за да даде факти од ова беше од она беше затоа што ова се дебатира кој знае од кога и уште нема конечен исход така?
Ама подетално ми треба. Каков ќар има фармацијата,бесплатни се. Каков ќар има државата кога плаќаат оштети. Освен ќар од изгорените мајки на оштетените деца,ама тие последици не се лечат. Затоа велам на никој не му оди во прилог а запнале вакцинирање задолжително. Зошто,што точно се случува ? И уште нешто,јас кога бев бремена мојот гинеколог лом ме направи заради килажата...Детето бил на ризик од аутизам поради тоа.Јас се изнасмеав ама сега незнам што да кажам.
И уште нешто. Секој, кој од лично искуство, кој од рекла казала, кој од прочитани информации си формира свое мислење па така и јас. Не знам што туку се фати за моето. Немам ништо против никој што вакцинира или не вакцинира. Секој со сопствени одлуки. Јас само напишав како дојдов до тоа мислење. На крај и краева ние нема да ја опраеме работава, тука сме да помогнеме ако можеме, а не да се караме. На која страна го имаш напишано тоа не можам да те најдам?
Јас имам црно на бело Што сте се фатиле како слепец за стап со аутизам.Од каде ракови на пола и повеќе од популацијата,леукемии,дијабети,стерилност кај жените,спонтани... Со сето ова фармацеутите и општо фармацијата се наполни со пари од скапи лекарства,третмани,лекувања. Очигледно е дека несакате да гледате подалеку од носот
Јоу1 јас имам примено хемотерапија и радиотерапија пред 9 години. Не платив ни денар. Зависи кој каде се лечи. Ама за стерилност да излечиш богами можат и крвта да ти ја испијат,и кредит ќе треба да дигнеш. Ама сепак мислам дека сето тоа не се должи само на вакцините. Сите тие болести се збир на повеќе фактори...загаден воздух,вода,почва,секакви радијации,пестициди и хормони во храната,ама не велам дека неможе да спаднат тука и вакцините.Којзнае...
Бесплатни? Зар мислиш? Вакцините се се освен бесплатни, родителите плаќаат здравствено, од тоа здравствено со одвојува за вакцини. Кој е ќарот? Државата во своите "магацини" има купишта вакцини кои треба да се потрошат, па ете ти ја математиката. Не ти е чудно шѕо опадна фамата откако де воведоа поливалентните? Тие се нови вакцини, за старите се пикаше и кај што тееба и кај што не треба, па така дури и воведуваа дополнителна вакцинација. Јас не можам да ти праќам документи од родители кои имаат печат и црно на бело, ако сакаш верувај ако сакаш не, тцое право, ама ако тргнеш да бараш одговори ќе најдеш. Не пак не сфаќам како поврза сангејзинг кој го практикуваат и оние кои вакцинираат, со антивакциналната кампања на Велков. Не ми е јасно. Ммс протоколот ај да речеме, за пточистување на организмот де. И уште не ми е јасно, ете пробувам да поврзам. Како бе така ни денар не си платила, а здравствено, тоа не го плаќаш? Или родителите твои ако тогаш не си работела. Како така мислите дека здрљвството е бесплатно.
Имам три деца, 8год, 3.5години и скоро 2 месеци бебе. И син ми и ќерка ми си ги примаа вакцините по ред, без никакви нус појави. Син ми ги прими сите на време и по ред, а за керќа ми ММР ја одложував неколку пати. Пред две години золва ми го вакцинираше детето од ММР, детето имаше две години, откако го вакцинираа се појавија и првите симптоми на аутизам. Јас тврдам дека аутизмот кај детето е од вакцината и никој не може да ме убеде во спротивното. Веројатно има некои гени кои се посклони кон аутизам кај некои деца, но не е мал процентот на деца со аутизам кој пројавиле знаци по примање на вакцината. Не би ризикувала сега за бебето со вакцини.
Чекај малку објасни ми.Нели здравствено осигурување е од државата,државата плаќа а ако немаш се лечиш приватно и тогаш ќе си платиш дебело Извини што те гњавам ако не сакаш немора да одговориш стварно не разбирам,во државните установи знам дека се лечиме бесплатно.
Секој вработен одвојува од своите приходи за здравствено осигурување, државата жими плаќа за невработените. Ама пак најголемиот товар оди на вработените. Кој не одвојува за здравствено, нема право да се лекува бесплатно. Сите вработени имаат бруто плата од кој процент оди за здравствено, друг процент за пензиско и остатокот е нето плата. Така што, не е баш бесплатно. Ако ти си невработена, некој друг плаќа за тебе.
Не, не е бесплатно. Кога работиш зимаш нето плата, во бруто плата ти спаѓа здравствено и пензиско, ако не работиш ти работи маж ти, родителите, зависи преку кој си осигурана. Ништо мила моја не е бесплатно.