Аман бе луѓе, светот отиде нанапред вие уште сонво наше време се оправдувате. Во наше време и сега нишѕо не е исто, во наше време се лечевме сите со три антибиотика, а сега бактериите се имуни на 333 антибиотици. Не вели ништо не ми е, не знаеш кога и што може да се случи, а да е токму последица од вакцина, така да плукни си под пазува и речи си добро е засега, не се појавила нуспојава, дајбоже да е така, ама во иднина се може да се случи. Преран пубертет, канцери, дијабети, аутоимуни заболувања... Зар е едно.
@BirMelek ммр ревакцината.Можеш да побараш мои мислења на темата има доста опширно. Инаку ова се последици(можни) од ммр кои самиот производител на вакцината ги наведува во упатсвото
Само да се надоврзам на постот Законско право на секој родител е да му се даде упаство/декларација од вакцина Значи ако побарате декларација они со закон се должни да ви ја дадат па вие видете прочитајте си
Па да тоа реков. Фала му на Господ не ми е ништо. А дете кое нема да се вакцинира зарем нема да биде изложено само на вируси ? Како би се спречило тоа?
Помалку гледање Сител и Канал 5подобро, секој ден се труби за епидемии а врв беше докторка од Струмица кога кажа нашата соседна држава Романија... Ок, за соседни држави учевме во 4то одд, по општество... Ете толку писмени лекари имаме. Друга работа, студирав во Романија 5год, ситуацијата таму беше добра, а на наши вести нонстоп филуваат. Оф топик во ама морав да кажам. Човек раат ни тв не може да гледа.
Еве и јас работам години уназад во болница ,за епидемии од разорувачки размери никогаш не станало збор. Сипаници има секоја година Стомачни(рота) секоја година.Дури мислам годинава немаше дете без стомачен вирус (и вакцинирано и не вакцинирано) се живо фати Работам на одд за плучни болести.Секој ден сум во контакт со тбц болни ВАКЦИНИРАНИ.Што фајде дека примиле вакцина кога се болни?Нели вакцината против тбц штити доживотно
Sukpwr sto ne se napile antibiotik,dobro gi pazis od bakterii/virusi.Koga ke se izgrebe so ke prais? (Znaes deka od grebenje na metal ako e rgosan se dobiva sepsa?Pojasnuvanjeepsa e truenje na krv).
а твоето што е вакцинирано коа ке се огребе или пресече ти што ке правиш?? мислиш твоето заштитено е ? или сепак пак ке го боцнат тетанус фала на објаснувањето што е сепса ама верувај многу повоке сум упатена начитана и најбитно или најжално незнам ни јас со свои очи имам видено и поминато фмп
Citam precituvam,izglwda na pogresen forum sum stignala ovde 90% se ZA vakciniranje,osobeno nekolki edni isti forumki sto se sipaat so ' fakti'... Pa izgleda ke go prevakciniram ako treba,zavisi u koj pwriod ke se bocne(ako vekw e pominat toj rok na traenje na vakcinata). A ova prasanjevo za tetanus i nevakciniranje mrtva ozbilna sum.Ne go upatuvam samo do tebe nego do site antivakcinisti....
За тетанус ре-вакцинираат при контакт со непожелни материи доколку поминал период поголем од 5 години од последната вакцина. Јас се ревакцинирав пред некоја година заради контакт со животно. Не ни помислив дали треба или не. Добив серум и две ревакцини во рок од 2 недели.
Да, вакцина против тетанус се прима доколку поминале 5 години од претходната. Брат ми и татко ми се изгребаа од шајка, т.е. татко ми нагазнал на шајка. Тие примаа вакцина веднаш, ре-вакцина за 1 месец и уште една ре-вакцина за 6 месеци. Заради каков контакт и со кое животно? Јас мислам дека доколку те нападне куче се прима против беснило?
Несебично би поделил со Вас една многу добра информативна Македонска страничка на фејс. Се работи за сиже од информации околу “учинковитоста“ и штетноста на вакцините. Многу од нив се студии, за жал само на англиски јазик. https://www.facebook.com/vaxdisc/ Читав претходно околу епидемијата на сипаници во Романија, и смртноста. Дали знаете дека се умира од нетретирање на пнеумонија настанта од сипаници а не од сипаници ? Од пнеумонија од сипаници може да настрада и вакцинирано детенце Дали знаете дека сојот на сипаниците кај настраданите деца е од вакцинирани деца ? Дали знаете дека настраданите дечиња ( ромчиња тукушто вратени од Италија и биле заедно со тукушто вакцинирани деца ) живееле во субстандардни и очајни хигиенско технички услови и запоставени од нивните родители ? И да, во Македонија, растот на смртноста на доенчињата се поклопува со воведувањето на „новите и супер“ поливалентни и „прочистени“ вакцини. Статистиките побарајте ги сами, ако сакате. Големи сте.
Овој превод/препис што го имаше наназад на темава, е интересен ресавски обид на ОфНет да задржи читаност. Но некој седнал и го расчепкал оргиналниот пост. И ете, седнал со разум докажал дека е само нарачан спин за нечива потреба. Оргиналниот пост ( преведен од ОФнет ) https://violentmetaphors.com/2014/03/25/parents-you-are-being-lied-to/ Докажување на неточноста на на тезите на истиот. ( Или во превод - Драги родители некој сеуште Ве лаже ) https://rinamarie.wordpress.com/2014/04/07/dear-parents-youre-still-being-lied-to/ Некаде по нетов имаше и превод.
Беснило ако не донесеш потврда од ветеринар. Се прима серум тетанус, да делува одма и вакцина за идна заштита.
Значи доколку кучето е вакцинирано против беснило и истото те касне, ти не треба да примаш вакцина против беснило, со потврда од ветеринар? Само серум тетанус примаш во таков случај? Бидејќи не кажа дали во твојот случај се работи за куче, затоа прашувам.
Серум и во исто време вакцина, па доаѓаш на ре-вакцина. Имаш фора 24ч да донесеш потврда од ветеринар.