-оштетување на централен нервен систем, мултиплекс склероза, сензитивни нарушувања, отекувања на мозокот, парализа, губиток на вид. П. С. УПАТСВОТО ЗА HEXAXIM вика така, не јас.
Ајде кое дете, те молам со историја од мајката и таткото дека се здрави и без генетски претпозиции на одредена болест и сл. Ни аналгинот не е 100чист па го пиеме, ни кока колата па ја пиеме, воздухот го дишеме а се гушиме у Скопјево. Ела ќе те пречекам на гости и ќе те прошетам во најмалце 10 фамилии на вакцинирани деца, ама молимте тие оштетените што ги спомнуваш со доказ нека е дека е од вакцина. Кога бре државата излегла со соопштение дека има фатални последици од вакцини ај просветлиме. Братучедми ги разнесува вакцините по нашиве клиники дај бре не тресете нешо од ракав. Пола другари ни работат медицина, дел работат и на финкции ај доста со рекла казала. Да излезеше на тв или на прес за сигутно фатални и смртни случаеви од вакцини дали сте свесни што ќе се десеше у Мк. Војна ќе избиеше. Вакцинирам и не ќутам зашто нема зашто да ќутам за нешто кое го знам.
мене детето ми го оштетиа од вакцина.Јас поминав добри две години по испитувања по странство и кај нас,по болници и имам ДОКАЗ. Само јас си ја знам детето мое низ кој пекол помина @sofi2107 НАШАТА ДРЖАВА исплати 6 милиони денари оштета на дете од Кочани оштетно пд вакцина
И на сите медикаменти кој ги пиеме при главоболка прочитај нус појави. Значи самиот произведувач мора закомски да наведе одредени нус појави. Нооооо, ако убаво се прочита ќе се увиди дека нус појави се појавуваат при зимање на плус лекови, намалена функција на одреден орган и сл. Ете ти најпрост пример .... спанаќот кој сите го знаеме за најздрава храна е строго забранета за луѓе со птоблеми на бубрези. Во Германија ММР се вакцинира од 12-24мес си стои во самата книшка на вакцинација. И кај нас во Мк до пред некоја година ММР се примаше на 24месеци, а зашто ја преместиле за порано поима неам исто како што поима неам зашо Скопје има над 500 цркви и е у Барок стил со 1000 споменици. Се надевам ме разбра што сакав да кажам. И ММР самите доктори кој вакцинираат ( барем мојата во Букурешт ) изречито е за да се боцне по старо после 24месеци ММР.
ммр не е поместена за порано туку за ПОКАСНО сега и лекарите велат колку покасно ммр толку подобро.Запрашај се зошто
Нека е живо и здраво и му посакувам се најубаво исто акко на своето што би посакала. Не верувам дека постои човечко битие кое би се ситело на болест или проблем кај дете и секоја која е мајка моме да сфати и да сочувствува со болката. Извини незнаев дека има проблем твоето дете, немам ништо лично со тебе нит сакам да ми докажуваш. Дај Боже да е се океј со твоето дете од срце ти посакувам. Сепак ова е тема каде секој е со свој став и секој со искуства од околината. Ете јас во наша околина во најмалце 20-30 деца сите вакцинирани навистина немало проблем.
незнам која членка беше скоро кажуваше дека самата докторка на имунологија и рекла да НЕ вакцинира сега за сега затоа што вакцините не се со ок квалитет.Епа кога дојде ред докторите да признаваат вака..
А ти бидејќи имаш доказ ја тужеше државата? Се повикуваш на случај од Кочани, а ако имаш доказ логично е и ти да тужиш.
Погрешно ме разбра очигледно. Порано се вакцинираше после 24мес. Сега ја поместија на 12мес да се вакцинира. Поради Х ситуации каде се тврди дека праи проблем самите доктори кој вакцинираат за да се заштитат за да не си напраат проблем ти викаат после проодување и прозборување да се вакцинира. Зашто... еве зашто... затоа што е појака вакцина која содржи појаки вируси и не секој детски организам е доволно јак да се избори и створи антитела за вирусите. Отсекогаш постоеле вакцини и нас не вакцинирале. Ја не се мешам во ничие родителство, нит во ачинот на кој некој решил да живее. Сепак јас и сестрами не делиме исти ставови,а не па овде на форум да сме сите со ист став. Ноооо, треба да се бира што се пишува сепак да се има малку усул за постови ; на тој и таа,на комшиката,на сестрами другарка па братучедка и дрн дрн им умрело детето!!!!! Ама заштоооо да читам јас и остали такви ствари и да ми се превртува желудник. Со тебе немам ништо лично си знаеш и сама, сепак на други теми дискутираме Се извинувам на сите оние кој имате некаков проблем со дечињата немав лоша намера. Сепак многу од нас знаеме одредени работи па не секогаш пишуваме и ги кажуваме од проста причина, да не растревожиме некого или да му напраиме грижа на совест. Иначе прв пат слушам за оштетата на некое дете во Кочани. Искрено некако не верувам ама ете да не грешам душа.
А што одма со карачки тон? Прашав затоа што се повикуваш на пример од Кочани, а не на свој. Тргнувам од себе како би постапила во случај да имам доказ дека некој за ситно профитерство (ефтини вакцини, сомнителни фирми) ми го разболел детето има да го тужам и него лично и држава и доктор и министер..
И јас знам за на Алисија детенцето. Т. Е. Еднаш случајно во друга тема прочитав, не дека сум барала. И баш се мислев да ја прашам од што-како детето има проблем зашто јас пред да родам имав прекин на бременост поради аномалии. Ама после тоа си помислив и решив да не прашувам за да не навлегувам во приватноста. А ете сега видов дека од вакцина, а инаку досега не сум знаела од што е. Жал ми е.
не не се карам.Самата тема ме вознемирува од разбирливи причини.Нашиот случај сеуште не е затворен иако е започнат уште пред 2 години.Сеедно ми е дали ке се заврши или не затоа што никој нема да и ги врати нејзе тие две години што пропати а ни нам како фамилија.Она е веќе 9 години и е едино дете во класот со пречки во говорот,памтење,едина која сеуште не чита добро,која не разликува лево и десно,и мн др работи затоа што нејзе едната хемосфера од мозокот веќе не и раб како порано.Се пропаѓа во вода кога секојдневно водиш битка со овие нешта.Не дојдов никогаш на темата за да се правам паметна.Го споделив уште мн одамна тука моето искуство.Ке станеш родител наскоро и ке видиш дека во сета таа бучава едино е битно нејзе да и е добро без да бидат сите очи вперени во неа.
Da i jas procitav toa tuka negde. Me interesira za koi vakcini se misli samo za mmr ili i za polivalentnite?
http://vecer.mk/makedonija/lekarska-greshka-ili и во Битола пред повеке години почина бебе по примена вакцина, уште колку случаеви вакви има низ балканот и низ светот а ги препишуваат на синдромот на ненадејна смрт. А на оваа мајка многу добро се секавам кога јавно зборуваше за синчето кое се разболело и починало по примена ммр. http://kumanovskimuabeti.mk/majka-na-momche-tvrdi-deka-sinot-pochinal-od-primena-mmp-vakcina/ Сами видете го составот на вакцините и ке ви биде јасно. А примери имам куп од околината на мајки кои првите деца ги вакцинирале а вторите не. Оние невакцинираните се многу поздрави и со појак имунитет.