Ретко коментирам на оваа тема ама ова е страшно. www.telegraf.rs/vesti/srbija/2922758-jos-jedna-zrtva-malih-boginja-u-srbiji
Што е страшно? Недај боже луге умираат и од обичен грип. Инаку детето веке имало здравствени проблеми а не е ни потврдено дека е од морбили бидејки немал осип. Vuk je rođen sa teškom hromozomopatijom uz anomalije na organima i kašnjenjem u razvoju.
Читај убаво. Втората жртва е маж на 30 години. Најголемито дел од потврдените хиспотализирани случани не се вакцинирани. Ако вие што се борите против вакцини може да плашите луѓе со аутизам тогаш може и ние обичниве смртниви некогаш да напишеме дека луѓе умираат (што е пострашно е аутизам нели).
Прочитав уште вчера, уште пред да го постираш ти тука. На некои српски портали пишуваше дека е 20 години, некаде 30, кој знае и колку е точна информацијата. Ако мислиш дека со ова не исплашивте , браво Инаку од аутизам не се плашете, тоа е најмалку страшно, плашете се од нус појавите кои може да се јават, плашете се од состојките кои ги имаат вакцините. (ако сте ги прочитале) https://www.fokus.ba/vijesti/globus...regionu-umro-dvadesetogodisnji-mladic/962517/
@Centurion Иако е само мислење, секако сметам дека треба да се наведе изворот. Лично ми требаше време да го прочитам што баш и не е практично на форумот. Она што не се чита низ текстот а сепак провејува е токму контраефектот кој го создадоа правејќи лажни епидемии на свински, птичии грипови, зики сарс и еболи. И, што направија ? Свако чудо ( очигледно лошо изменаџирано ) за три дана. Нит изгина пола планета нит бутур. Купишта вакцини завшија на буниште или во трети земји како нашава, па нашите среќни на донациите, буцаат ли буцаат пензионери и лекомислени. Контраефектот го создадоа кај многумина, кои почнаа да си поставуваат прашања, за целисходноста и на основните вакцини, па почнаа да истражуваат. Почнаа да се прашуваат како да веруваат за основните вакцини, кога тие се спремни да измислат болест за да продадат вакцина. Па тие се тие истите. Ги заболе нив за контраефектите, и за контраиндикаициите. Па што ако некој пензионер порано отиде, и така се третира за цицач без корист во општеството..... Не ја заразија пола Африка со вакцина, а во вакцината случајно AIDS ? Ете во фаза на воведување е и вакцина за пролив. И чудо богати, еден од симтомите на поствакцинален аутизам е токму дијареа. Вакцина за вакцина ? Изворите се дадени на крајот. Линковите работат. References: 1 Polio Global Eradication Initiative. Inactivated polio vaccine (IPV). polioeradication.org. 2 World Health Organization. Inactivated polio vaccine (IPV). WHO.int 3 Mercola J. The Forgotten History of Vaccinations You Need to Be Aware Of. Mercola.com Jan. 18, 2015. 4 University of Michigan School of Public Health. 1955 Polio Vaccine Trial Announcement. sph.umich.edu. 5 Meldrum M. “A calculated risk”: the Salk polio vaccine field trials of 1954. BMJ Oct. 31, 1998; 317(7167): 1233–1236. 6 Nathanson N, Langmuir AD. The Cutter Incident: Poliomyelitis Following Formaldehyde-Inactivated Poliovirus Vaccination in the United States During the Spring of 1955. Am J Epidemiol Mar. 12, 1963. 7 Offit P. The Cutter Incident: How America’s First Polio Vaccine Led to the Growing Vaccine Crisis. 2005, p 84. 8 Fitzpatrick M. The Cutter Incident: How America’s First Polio Vaccine Led to the Growing Vaccine Crisis. J R Soc Med March 2006; 99(3): 156. 9 Humphries S, Bystrianyk R. Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and The Forgotten History. July 27, 2013. 10 Chaitow L. Vaccination and Immunisation: Dangers, Delusions and Alternatives. 1998, p. 55. 11 Cáceres M. Polio Wasn’t Vanquished, It Was Redefined. The Vaccine Reaction July 9, 2015. 12 James W. Immunization The Reality Behind the Myth. 1995, p. 36.
Жаре, ги видов референците. Што мислиш за контраиндикации по основ таблети? Што мислиш за ризик фактори од трансфузија на крв, кои патем и денес е можно да се случат? Што мислиш за пренесување погубни антигени и како го објаснуваш начинот и постапката за истото? Дали вие дома со хомеопатија се лечите? Оти се си носи ризик фактори и последици. Дали треба медицината да ја отфрлиме, особено ради историски аспект, на кој во моментов си насочен. Не пребарувај линкови, дебатирај.
Референците, се многу важен момент за дебата. И наназад, иако во неколку постови се потрудив, за жал не успеав да те натерам ги погледнеш. Благодарам ако овојпат навистина си ги погледнала. The Salk Polio Vaccine “Tragedy”, дадено во линк наназад, за мене е многу логично, бидејки тој што го пишувал дал логика на референците. И ја објаснил точно нелогичноста на полио вакцината и очајностите кои ги направила. Во референците имаш и званични податоци и други студии, објавени во престижни медицински журнали. Останатите прашања што ги постави се ирелевантни за темата. Медицината никако не би ја отфрлил ниту таква намера имам. Мислам дека нема потреба од воопштувања. Клучевите не ги оставам секогаш на клавирот. Историскиот аспект на вакцините ни открива многу работи. Најважната е другата страна на класичните тврдења, еволутивноста во пристапот, промените. Па преку тоа, и очајните намерни и ненамерни грешки, кои резултираат со осакатени генерации. SV40 во вакцините го спомнав наназад. Кај полиото е премногу јасно, и ама баш секој може да го види тоа ако сака. Се обидов да дебатирам, не успеав веројатно поради различниот пристап на начинот на дебата. Не се обидувај да ме навлечеш на твојот. Обидот за свртување од темата го видов.
Нема свртување од темата. Ги одбегнуваш одговорите. Ако одговриш, ќе видиш како ќе дојдеме до делот за вакцините. Ама, очигледно е дека не ти одговара. Тоа што не сакаш да дебатираш е друга ствар. Многу е лесно да ставаш линкови тука. Дали само тоа е начин на дебатирање? Што со тоа сега јас да набројам преку 10 тука? Ајде, еве, одговори барем за постапката на вакцините и погубните антигени. Та нели на тоа цело време поентираш?
Ништо, не сакаш да видиш ниту еден линк со студија. Не измислувам јас млака вода. Очајностите и неучинковитоста на вакцините ја прават повторно научници ( но некомпромитирани ) и лекари кои ја ризикуваат својата диплома бидејќи не ќутат пред работите што ги увидуваат. Ние може до утре да си правиме муабет, кој не е интересен за рестото публика, меѓутоа токму студиите дадени во линкови се она за кое што можеме да разговараме. Стандардниот стереотип дека вакцините го спасиле светот, го знаеме. Можам и јас ( и ставам ) линкови со тие тврдења. Голем дел од тие тврдења се базирани на зависна наука. Уште поголем број се косат со здрава човечка логика. И молер може да види кој вакцини се „пронајдени“ откако болеста ја снемува по природен пат. Немам намера да имам дебатирам со лице кое не сака да погледне ништо од она што се разликува. Твоите антигени се само научна но недокажана претпоставка, која е прифатена за вистина. Теорија: Vaccination is the injection of antigenic material, such as pathogen derived foreign proteins and toxic adjuvants into the body, to initiate a "learned" immune system response in order to prevent particular diseases. Memory T cells (cell-mediated immunity) and Memory B cells (humoral-mediated immunity) learn to respond more quickly and strongly to specific infectious agents. B lymphocyte cell response to infectious agents are dependent on intelligence from memory T cells which serve as "helpers" aiding in the recognition of intrusive pathogens by signaling to B cells to produce "high affinity antibodies". http://www.microrao.com/micronotes/pg/humoral_immunity.pdf Факти: University of Chicago researchers found that Memory T cells are "distressingly slow learners", requiring "several generations" of intensive stimulation to make a lasting impression on T cells "No vaccine trial to date has been able to produce significant numbers of memory T lymphocytes…" University of Chicago Medical Center; T-cell memory finding may provide key to cancer, AIDS vaccines; March 11, 1999; http://www.uchospitals.edu/news/1999/19990311-tcell-memory.html The Pasteur Institute found that "98% of the immune responses triggered at the early stages of infection are non specific. These non specific responses had been observed following different infections by viruses, bacteria, parasites and fungi." This means that natural immune system affords 98% of the early response to an infectious disease agent, while the adaptive or memory-based protective response that vaccination seeks to stimulate represents only 2% of early response. Pasteur Institute Press Release – Towards new vaccination strategies based on ‘non specific immunity’; August 1, 2000. The Center for Vaccine Research in Pittsburgh, Pennsylvania confirms that "Vaccine induced enhancement of infection and disease has been reported for a number of viral pathogens." The production of antiviral antibodies can fail to inactivate infectivity and actually "enhance" the entry of certain viruses (including Coxsackie virus; Respiratory Syncytial virus; Rabies virus; Influenza A virus; Epstein -Barr virus and Herpes Simplex virus) into target cells and increase infectivity and worsen disease symptoms. Whether antibodies neutralize or worsen viral infection depends on a number of factors, including virus strain and dose, host cell–antibody combination, and the concentration and class of the antibody. Takada A. and Kawaoka Y.; Antibody-dependent enhancement of viral infection: molecular mechanisms and in vivo implications; Reviews in Medical Virology; No. 13; 2003; pp. 387-398. Children with agammaglobulinaemia have no capacity to produce antibodies after contracting zymotic diseases, but still recover from measles with long-lasting immunity. Burnet M.; Auto Immunity and Auto Immune Disease, M.T.P., London, England, 1973, Chapter 3. A mid 20th century study on the relationship of diphtheria incidence to the presence of antibodies found no observable correlation between antibody count and onset of the disease. "The researchers found people who were highly resistant with extremely low antibody count, and people who developed the disease who had high antibody counts." Report No. 272, British Medical Council, London, England, May, 1950. A group of military recruits were immunized for Rubella, and uniformly demonstrated antibodies, however 80 percent of the recruits contracted the disease when later exposed to it. Similar results were demonstrated in a subsequent study conducted at an institution for the mentally disabled. Allan B.; Australian Journal of Medical Technology; Vol. 4, Nov. 1973, pp. 26 and 27 Disease is obviously a broad bio-ecological question which goes beyond whether one is vaccinated, or whether one’s body is producing desired antibodies. Scientists have concluded that: "It is important to stress that immunity (or its absence) cannot be determined reliable on the basis of history of the disease, history of immunization, or even history of prior serologic determination." Polk B.F., et al.; An Outbreak of Rubella (German Measles) among Hospital Personnel, The New England Journal of Medicine, Vol. 303, No. 10, September 4, 1980, pp. 541-545.
Чекај, Жаре. Дали тоа ти ми се обраќаш мене?! Зошто воопшто поентираш на мои зборови, ако не сакаш да дебатираш со мене?! Не мораш да се правдаш за истово, едноствано игнорирај ме. Не сакаш да одговориш на прашањата, затоа што знаеш дека одговорот нема да ти биде од корист. Линковите можам да ти ги побијам со соодветен линк, исто како што можам да ти ги побијам и одговорите кои ги избегнуваш, со соодветна реплика. Затоа бегаш од темата и насочуваш на други центри. Да. Иако јас малку поинаку би го објаснила ова, ама да не губам време. Се прашувам зошто сеуште важи сегашната молекуларна биологија и генетика која се изучува по факултети. Ами како да не. Т клетките се од огромно значење за имунитетот, оти тие имаат механизам да ги отстрануваат туѓите, страни клетки, пример, бактериите. Ова се учи во 8 мо одд. Во случај на антигени во телото, тие шират ефекторни клеттки, т.е имунолошки делуваат. Т лимфоцитите се примарни и ги има во самиот организам. Лимфоцитите врзуваат антигени и отстрануваат туѓи супстанции. Нема потреба од зголемување на нивниот број. Тие се задолжени за меморија. Така ни функционира организмот и тоа не можеш да го смениш. Само што заборавиле да кажат дека природниот имунитет не може да стори ништо кога се во прашање смртоносни болести. Всушност, истиот зависи од тоа колку навистина е имуна единката, оти милион причини за пад на имунитетот се случуваат. Ц. Ништо без вакцините. Вакцините комуницираат со имунолошкиот систем за да произведат имунолошки одговор сличен на оној произведен од природната инфекција и не предизвикуваат болест и не го ставаат имунизираното лице во ризик на потенцијални компликации. Спротивно на тоа, цената што се плаќа за добивање имунитет преку природна инфекција може да биде когнитивно оштетување од Haemophilus influenzae тип б (Hib), дефекти од рубеола, рак на црниот дроб од вирусот на хепатитис Б или смрт од компликации поради мали сипаници. Сигурна сум дека си слушнал за постапката на изолација на геномска днк. Според истото, ова овде е тотална небулоза. Постои нешто што се нарекува биотехнолошко производство на вакцини. Вакцините се безбедни. Секоја лиценцирана вакцина е ригорозно тестирана во повеќе фази на испитувања пред да биде одобрена за употреба, редовно се преиспитува. Постојано се следат информациите за секој знак дека вакцината може да предизвика несакан настан. Повеќето реакции обично се мали и привремени. Секој пријавен, а сериозен несакан ефект, веднаш се испитува. Досега нема релевантни податоци на поврзаност. Многу е поголема веројатноста за сериозно заболување, кое може да се спречи со вакцина отколку самата вакцина. На пример, во случај на детска парализа, болеста може да предизвика парализа, морбилите може да предизвикаат енцефалитис и слепило, а некои болести што може да се спречат со вакцини може дури и да резултираат со смрт. Придобивките од вакцинацијата во голема мера ги надминуваат ризиците, а многу повеќе болести и смртни случаи е можно да се појават без вакцини. А имаш намера да дебатираш исклучиво со лице кое беспоговорно ќе ги прифати твоите факти. Жалам не сум од тие. Би го преиспитала својот став, само ако има официјални податоци, не кампања финансирана од разни друштва. Уште чекам да ми одговориш на прашањата. Поздрав.
Не, нема да ја терам дисусијата во правец на твојата стереотипна воденица. Границите ти се јасно поставени. Вакцинација не е имуниизација. Имунизација може да настане само по природен пат. Повекето детски болести кои сега се сурпресираат да се прележат, се токму во насоката на подобрување на имуниот систем понатаму, и зголемување на спремноста на организмот да одговори понатаму во животот со поголеми предизвици. Живото загрозувачките пак, не се истребени со вакцинација, за што наназад имаше јасни графикони, кога се појавуваат вакцините, во однос на светските епидемии. Се ти е одговорено, и доста ти е. Од твоја страна, само бледо повторување на индоктринираните клишеа, пласираи преку индустријата, а повторувани преку трол системот, како би настанало разводнување. За разлика од твоите прескокнувања. И никот не ми е Жаре, како што тебе не ти е ЛиЈана И ако ти е битно, твојот коментар нека биде последен За останатите да не ми оди постот во ветер, една многу важна компарација на севкупна здравствена состојба на векцинирани и невакцинирани. Да не се чудите што невакцинираните дечиња се најредовни посетители на градинките и училиштата. http://info.cmsri.org/the-driven-re...-sicker?utm_medium=social&utm_source=facebook
Абе не се лути. Полесно ми е така за пишување. Мене не ми смета да ми кажеш Лијана. Исто ми е. И двата дела содржат дел од моето име. Не ми е важно да сум последна. Ич. Верувам дека тоа го знаеш. Ама мораш да се оправдаш некако оти дебатава не ти од корист. Штета што не сакаш да продолжиме. Затоа што еве, баш неделава сум дома, имам малку време во саксија, па би можела да најдам и повеќе време за читање. Ти одговорив на постот претходно, а ти наместо да реплицираш на тоа соодветно, ми објаснуваш клише по дефиниција. Штета. Еден од ретките си на темава кој е малку повеќе начитан и не негирам дека имаш познавања, па затоа не се откажав од дискусијата. Изгледа дека погрешно проценив. Имај убав ден. Поздрав.
Малкумина од општото население знаат што е сигналниот протеин IL-6, како се создава, активира, кои се нуспојавите од неговата преекспонираност. Овој протеин се создава при изложување на телото на вируси и бактерии, како и од вакцините. Малку е познат фактот дека ја минува крвно-мозочната бариера. Овој протеин предизикува дисбаланс на невралните кола во мозокот, што предизвикува аутистични поведенија. Кој сака.... https://healthcareinamerica.us/did-chinese-scientists-find-autisms-missing-puzzle-piece-2d50be5b9122
Не сум против, но не сум ни рамнодушна према вакцините. Не се ни разбирам во нив. Искрено. Но сметам дека за да дојде до несакан ефект не дај боже вакцината не може да биде директен причинител. Може да биде активатор на пример на аутизмот, но не и причител. Како и се останато и тоа е нешто што го носиме во генот. Познавам дете за кое сметаа дека има аутизам(сега се испостави дека нема), наводно се сменило после вакцина. Си се правдаа самите себе. Детето уште пред да почнат со вакцинирање покажуваше чудни значи, односно не реагираше на некои дразби. И близок роднина негов има аутизам. Коинциденција? Не велам дека не може да де случи. Но, многу работи се лоши и ризични па пак ги правиме. Ова онака лаички. Не баратам до толку со медицината.
Еве како се чита најубаво. За жал, не преку „Медиско Лешинарење“. Она што наназад напоменував. Треба да се бараат сите информации. СИТЕ! На српски е, се разбира. https://facebookreporter.org/2018/01/04/dr-jovana-stojkovic-o-infekciji-malih-boginja/ Значи вакцината може САМО да активира аутизам ? Иако не се сложувам со констатацијата активатор, дали активирање на аутизмот со вакцина е вака, едно нормлана здрава добра и позитивна појава, бидејки не предизвикува само активира ? Аух! Да баш се чудни тие гени. А нешто медицината не може ( сака ) да објасни, тогаш гените се виновници. Затоа имам детенце од пријателка, кои во фамилија до прадедо и таа и мажот немале дијабет, а малото, 10 дена по вакцина да стане дијабетичар. Гени ? Ене ја и тројката дечиња близначиња, сите три развиваат аутизам после ММР. Пак гени ? Кај сите 3 ? „Тригерот“ оставил многу инвалиди. Како доживотен затвор без можност за условно пуштање. Аутизмот не е судбина. Барем гените кога се во прашање. http://vaccinepapers.org/autism-not-fate-twin-studies-overestimate-genetic-contribution/
Само ќе те поздравам и ќе те прашам дали те гризе совеста ( што не вакцинираш ) па имаш точно 438 поста откако си член на Фемина и буквално сите 438 се само на оваа тема? Еве јас ќе си земам за право и ќе одговорам место тебе ( сметај ме за твоја затаена совест која се бори со самиот себе ) ДААА те гризе до тој степен совеста што буквално си оптеретен на темава со надеж да наоѓаш истомисленици кој ќе ти лајкуваат или ќе ти реплицираат во стилот : Да, да во право си така е ! Само за да си го полниш оној дел од твоето битие и човечки разум кој е и скептик, но во исто време и со страв дека згрешил што не вакцинирал. Џабе ќе се трудиш да ме демантираш, да објаснуваш, реплицираш, постираш линкови итн. зашто тоа е реалноста и кога тогаш ќе сфатиш дека си опседнат да се докажуваш и објаснуваш за да си ја оправдаш твојата постапка на невакцинирање. Воедно јас нема да пишам повторно зашто навистина е смешно и банално да се дискутира и врти во круг со некој кој се бори со својата несигурност за дали донел правилна одлука. Оставам на тоа да ти одговорат твоите деца кога ќе пораснат. Остави на нашите деца кој ги вакцинираме да ни одговорат кога ќе пораснат. Само човек кој е несигурен во својата одлука и кој се сомнева во своите постапки го прави ова како тебе....да се објаснува и докажува до недоглед. Престани да изигруваш Генетичар зашто тоа не си. Престани да изиграваш Еднкокринолог кој не си. Е сега ќе ти одговорам Јас ( која се разбира и може да ти кажам докторирав на темата генетика и дијабет ) на оние твои две изјаснувања на кој индиректно и ги посочи на Цвет88... - Детето има дијабет не од вакцината ММР.... доколку мајката во текот на бременоста имала скриен шеќер ( во бременост честа појава е да се зголеми нивото на шеќер бидејќи панкреасот не работи на ист начин како вообичаено ) , кој не е проверен во текот на бременоста ( се проверува измеѓу 26-29та најкасно недела ) и не е третиран соодветно ( симптоми се отеченост , мокрење , сува уста, вртоглавици, поголем плод итн ) доколку не се превземе нешто и не се зима соодцетна терапија трудницата раѓа поголемо бебе или порано доаѓа до породување или во најголем број над 80% децата се со дијабет т.е. дијабетичари. Се сомневам дека твојата пријателка проверила скриен шеќер, зашто до пред 2г буквално никоја трудница не проверуваше и не беше рутина.... Но, со оглед на зголемениот број на дијабет кај деца...стана задолжително да се прави скриен шеќер во бременоста. Во однос на тројката со аутизам..... Сите најнови истражувања кој искочија го потврдија фактот дека ММР не е чинител за аутизам! Аутизмот т.е. симптомите и знаците кој се симптоматични за аутизам по некоја случајност се поклопуваат во периодот кога се става вакцината. Со самото тоа нормално е да се искарактезира дека виновна е ММР. Јас познавам точно 2 дечиња кој ја немаат примено ММР ( по некоја случајност настинки и сл па затоа ) и се аутистични. И....доколку беше примена ќе беше дека е поради вакцината нели? Епа не е .... 24 хромозоми ( кој сака да испита тоа е Кариотип ) и доколку има некое прекршување, скратен, подолг, фали или дефектен е некој од 24рите хромозоми тоа доведува до било каков здраствен па и физички проблем на единката. Аутизмот неможе пред 1г да се воочи, бидејќи е невозможно кога самото бебе сеуште не ги покажува своите моторни функции па ни говорни. После 1вата година ( непосредно ете се поклопува и периодот кога се прима ММР ) може да се приметат оние физички и говорни симптоми карактеристични за аутизмот. Е сега да не заборавам.... самиот факт дека е тројка е поголем процентот на било кој проблем ( да не ме сфатиш погрешно и јас сум мајка и секое дете е драгоцено ),проблем во смисла на зборот дека се недоносени т.е. се родени предвреме и со недоволно развиен организам и способност за дишење. Обично ги советуваат да едниот плод се отстрани на почетокот за да не дојде до предвремен пораѓај, проблем по здравјето на мајката или до бебињата. 70% се договараат за да се отстрани 1ниот плод, а 30% идат на ризик. Ова ти го потврдувам и кажувам од искуство и познавање/знаење. Близначката бременост ја водат како поризична, а замисли бременост со тројќи кој претежно се раѓаат пред 32рата недела. Затоа доколку сакаш да им ја раздрмаш свеста или да направиш да се осеќаат виновни оние кој вакцинираат ( А, верувај никоја од нас што вакцинираме не се осеќаме виновни нит па совеста не гризе ) потрудисе да сфатиш дека многу не има кој сме запознаени со Дијабетот ( од што и како настанува, причини за појава ) и највеќе не има ( поготово нас кој со години сме со неплодност, со многу ИВФ зад нас, испитувања направени за кој не си ни чул и како букварот ги знаеме и генетиката и кариотипот, близначките бремености и ризиците на бремености со тројќи ) молимте остани на тоа да постираш линкови поарно од рака ти иде, отколку да пишуваш за на комшиката, другарката, продавачката итн децата. Сепак верувам ниту пак ти незнаеш каква бременост имале, дали пиеле или не соодветни витамини, дали иделе редовно на контроли, дали провериле скриен шеќер, како и која недела се породиле, колку време тројката била во инкубатор, што пишува на исписниот лист и тн. Само да те подучам еве во врска со предвремено родено дете..... на самиот исписен лист и препорака од Неонаталог е обавезително предвременото дете да испита вид, слух, моторика, обавезно магнетна мора да се направи, почести контроли, соодветн дохфана и исхрана итн. Што значи....ова со примерот на тројката со аутизам дека е од ММР ти паша у вода муабетот. Пак за крај ќе напоменам.....живи и здрави да се дечињата ( тројката и детето со дијабет ) нормално доколку постојат во твоето опкружение ( и ако не се измислени ликови за на форум, а доколку се измислени нека ти е на чест...сепак е бизарно да се спомнуваат деца и да се паѓа така ниско ). А ако навистина ги имаш во опктужението гушни ги од мене, нека се живи и здрави, жал ми е што судбината си поиграла со детскиот живот/здравје и Недај Боже на ниедна мајка да го осети на своја кожа. За мајката е најболно да си го гледа детето кога е настинато, а не па здраствено со проблем. Тоа само мајка може да го сфати и разбере. Само да кажам можам......да ни се живи, здрави и среќни децата и да ни ги чува дедо Боже. И воздухот е загаден па го дишеме и ние па и нашите најмили, храната е загадена. Ни тоа органско ни домашно не е чисто зашто ни почвата на која растат не е чиста. Но, тоа е сепак живееме и се надеваме на подобро - утре! Не се труди да ми реплицираш ниту да ми објаснуваш и докажуваш. Не дека ќе немам што да ти пишам или кажам ..... едноставно ми е смешно да си реплицираме и вртиме во круг, зашто све кажува самиот факт дека имаш 438 поста само на оваа тема....совеста е најголем непријател во борбата на докажување. И најбитно несакам и ме мрзи да си пишуваме како деца до недоглед. Дечко, Среќна Нова и среќни празници ти посакувам. Нека ви е благословена и бериќетна годинава. Биди посреќен и уживај ги 364дена со своите најблиски. Одмори малку од темава, немора да бараш истомисленици за да си ја оправдаш постапката. Еве за да ти е мирна свеста ќе ти кажам : Браво ич да не вакцинираш ако сметаш дека е така правилно, чим мислиш дека е правилно е навистина е правилно и биди раат. Никако ни сирупи давање при тт, зашто и во нив има хемија и имаат нус појави, Недај Боже ако ве укаса куче никако вакцинирање, никакво третирање ни при осип, инфекции и црвенило.....абре со ништо верувај све е хемија и све има нус појави....па и обичниот Витамин Ц може да има нус појава . Малку и саркастична мора да сум на крај за сите оние твои постови со кој се трудиш да ги нападнеш индиректно оние кој вакцинираат и ќе продолжат да вакцинираат. Иначе ти се восхитувам како го бараташ гуглево .... алал да ти е колку време имаш чим си гугле мањак.... Те сакам за ова што си и ја сакам твојата потсвест која те гризе потсвесно Рефератов од 17ч го пишувам со паузи ( не се има баш со деца време ) ама еве конечно успеав да го завршам бидејќи одамна сакав да те поздравам ама никако да се најде поеќе време за чкрапање по тастатура.
Овде ДЕБАТИРАМЕ, споделуваме МИСЛЕЊЕ. Ти размисли малку и навлези подлабоко во сечии зборови. И НЕ не реков дека од вакцина не се десило ништо. Реков може. Ама пошто гледам ептен се разбираш, знаеш ли како се се добива дијабет??? Како одеднаш сите станавте доктори на науки за ова вакциниве откако се појавија муабети по интернет. Предходно никој нит имаше добиено аутизам нит дијабет од вакцини. Или бар не знаевме за тоа. Па ај тие кај нас, замисли кај нас вакцините не чинеле, па мора у солун да се иде по вакцина. Па на политичариве децата убави вакцини, асални без аутизам примале. Абе дрн дрн... Секој родител има право да/да не вакцинира. Верувам пак ке кажам, дека може да има негативни последици од вакцината. Ама не може само со вакцина да ти пренесат аутизам боже господе. Да има лек па ај ќе помислам намерно пуштаат ради профит. Не бе ми е верно. И те молам не се објаснувај со мене, израсната сум со примариус доктор па не ми треба до толку стручни линкови и чуда. И интернет трпи се.
Не. Вакцината може само да го иницира имуниот систем. Стотици туѓи супстанции се внесуваат како антитела во човечкиот организам секојдневно. Изложени сме на многу повеќе антигени од обична настинка или болки во грлото, отколку што нив ги има во самата вакцина. Вака како експерт, треба да знаеш дека одговорот е не. И не само што не актвира, ниту пак предизвикува, туку е крајно небулозно да се тврди спротивното. И ова теба треба да биде аргумент? И самиот не веруваш во ова. Не постојат докази за поврзаност помеѓу ММР вакцината и аутизам или аутистични нарушувања. Зошто ја цитираш неа? Зашто кажа дека е аматер на темава, па се надеваш дека ќе можеш да ја насочиш дебатата во твоја корист? Зошто не сакаш да зборуваш за нуклеински киселини, нивно издвојување и постапката на пренесување погубни антигени во вирусот кој го содржи вакцината. Не сакаш да зборуваш ниту за адјувантите, нивните својства и каде се ги има околу нас. За размножувањето на вирусите, нивните својства, начинот на слабеење на истите, својствата на живите вируси, крвни клетки, геномска днк, генетскиот инженеринг, дегенерирани клетки во организмот итд. Погоре имаш мислење каде велиш дека треба да чита се на оваа тема. А јас по мислењава гледам дека ти се едуцираш само врз основа на контра студии.
Ве замолувам да се задржите на темата за дискусија: Вакцини: За или Против, без некакви анализи на личностите кои дискутираат во истата или преписки на лична основа.
@sofi2107 ,скриен шеќер во Мкд се воведе како задолжително 2012 некаде.А не пред две години како што тврдиш ти