Никој никогаш нема да те нападне за твојот став, се додека ти не го нападнеш спротивниот. Никој нема да те убедува да не вакцинираш. Веќе еден правен субјект со сила и противуставен закон не вакцинира а притоа не сака да земе правна одговорност за тоа. Но дефинитивно нешто не е во ред со вакцинацијата ако за најпознатата вакцина во светот после 80 години излегуваат студии кои покажуваат дека има ефикасност помала од нула. За тоа треба сите да бидеме свесни.
како сакаш тврди си ти.Дека испробуваат на нас испробуваат.За хпв и лекари ми потврдиле дека е сеуште вакцина во испитување.
да ,баш истото денес ми го кажа и другарка која живее во Америка ,дека вакцинава е пуштена прво во Африка.Подоцна и во Кина од каде била повлечена поради рапидниот раст на спонтани абортуси кај жените
Лани во Италија го донесоа срамниот закон за задолжителна вакцинација. Влијателни личности веќе бараат негова промена: https://www.thelocal.it/20180202/rome-mayor-virginia-raggi-vaccinations-school-health
Италијанциве тек ќе се борат, со оглед дека им го донесоа законот на брзинка. Гринфилд фармаколошките инвестиции кои се случија таму во последните неколку години веројатно го наплаќаат својот данок со задолжителност. Веќе има семејства кои ја напуштаат Италија, и се селат воглавном во Швајцарија и Австрија, во погранчните градови. Пред донесување на законот, Италијаните направија најголеми протести во историјата досега, со над 15.000 граѓани. Поради „чудни’ причини, масс медиите си преќутеа.
Директориве на CDC кој од кој покорумпиран, деновиве падна и најновиот заради конфликт на интереси: https://www.naturalnews.com/2018-01...accine-maker-merck-while-heading-the-cdc.html Да се потсетиме, најголемиот криминалец од сите Paul Offit, кој додека работеше во CDC промовираше да се усвојат во календарот повеќе вакцини а меѓудругото ја предложи неговата нова рота вакцина, која потоа ја продаде за 50 милиони долари на Мерк. ТОј помина неказнето а во меѓувреме продолжи да зборува глупости: Новиве директори продолжуваат да се однесуваат криминално, но сега се на радарот на граѓанските здруженија и не можат така лесно да поминат со криминалот. Haley vs. Offit: A Virtual Debate about Vaccines, The Greatest Medical Controversy of Our Time Секое тврдење на Paul Proffit, побиено во срж од Boyd Haley. Proffit не е ни професор ни доктор, но заработи 50 милиони долари на рота вакцината за која тој лично лобираше да се додаде на календарот на детска имунизација во САД. Човекот што бесрамно тврдеше дека на бебе слободно може да му се дадат 10.000 вакцини...oдеднаш. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4507133/ Студија од Нигерија, каде морбилите се честа појава. Во земјата има програма за вакцинирање на децата, но со степен на покриеност од ~50%. Идеална клима за тестирање на ефикасноста на вакцината, затоа што бројот на вакцинирани и невакцинирани е еднаков. (Овде може CDC да ја направи својата студија, но не сака) Во студијата се земени 234 деца со симптоми на морбили (Measels). 234 вкупно заразени: 133 вакцинирани 93 невакцинирани 8 непознат статус Ги тестирале и за присуство на антитела. 143 имале антитела специфични за морбили. Од кои 79 биле вакцинирани 65 биле невакцинирани. Заклучок од студија е дека вакцината не обезбедува заштита од морбили
Во ред е да се спојуват мислења до 30 минути. Ама неповрзани постови на 2 дена растојание треба да се остават како што се: посебно.
Науката во служба на човекот открила голема количинина на алуминиум во мозокот на аутистичните луѓе. Науката во служба на човекот открила дека алуминиумот е отров за мозокот. Науката во служба на човекот открила енормни количини на алуминиум во вакцините. Алуминиумот таму може да стигне единствено преку игла. Вакцините се даваат со игла. ( констатации на Dr. Sladoljev ) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17308763
Америчкиот Department of Health има листа на повреди од вакцини ( вклучително и смрт ) врз база на кои исплаќа отштети ( неретко милионски суми ) на родители чии деца настрадуваат од вакцини. Еве што се се прифаќа за оштета. Додуше, џабе парите кога детето настрадало. https://www.hrsa.gov/sites/default/files/vaccinecompensation/vaccineinjurytable.pdf
Во тетанус вакцинава има предоминанто алуминиум. По нешто калциум и магнезиум, но тие не се отровни. Науката продолжува да копа по алуминиумот, за некоја година ќе биде неетички да се става во вакцините бидејќи ќе има многу докази дека е штетен. Алуминиумот го ставија со една единствена цел- ДА ЗАШТЕДАТ на количината на антигени кои ги ставаат во вакцините. За тие што не се упатени, во последниве 15 години количината на вирусите/бактериите/токсините во вакцините се значително намалени, за да се заштеди во производството на вакцините и да се зголеми профитот, но за да се компензира намаленото дејство на вакцината се додава бесплатниот и токсичен алуминиум кој игра улога на аџувант и треба да го појача ефектот на антигените.
^^ go tupite vise (se izvinuvam na recnikot) ama dosadni ste, sami si pisuvate na temava, sami si prasuvate sami si odgovarate, ne deka nekoj ve cita. Nikoj nema da premislite koj sto resil da si vakcinira si vakcinira dzabe si gubite vreme (ako nemate popametna rab). Ete stvarno ne mi e jasno po celi denovi li sedite na net i barate podatoci za vakcinite? Pa zena/maz deca neli imate eve neznam.(dodusa se somnevam deka i dvajcata clenovi se vsusnost edna licnost kolku sto primetiv samo na ovaa tema pisuvaat i imaat ist stav) Ili sakate potvrda nekoj da vi kaze da stetni se vakcinite za da si smirite sovest sto ste odbrale deka ne vakcinirate. Ete mene ne mi e jasno, ednas se kazuva protiv sum ili za sum i tolku sto ima potreba celo vreme da pisuvam referati i sl. Definitivno nekoj psiholoski problem.
Епа ете сами си пишуваат, сами си одговараат на темава, остајте ги, не е забрането Не знам зашто некому му сметаат нека си пишуваат, ако ви се досадни не ги читајте, мене теми што не ми се интересни стискам горе Не ја надгледувај темата повеќе за да не ми стигнуваат нотификации и раат
Isto i tie sto resile da ne vakciniraat veke nema da mu go smenat mislenenjeto od roditeli koi vakciniraat!
deka malce napnuvaat taka e ne velam ne, ali ova dali imaat zena deca izvini ali e malku nekulturno. Pa iskrena da bidam tuka ima clenki sto visat po cel den na forumot poveke od ovie dvajca pogore pa sto ne gi prasate niv dali navistina imaat mazi i deca.
Ne zboram za forumot dali visat ili ne, tuku da sedis cel den da baras info po sekade za vakcini, ko.sto.gledam linkovi, citati,videa,statii neznam sto. Forumot e pola saat rab ke procitas toa sto te interesira ke pises nesto i tolku. Ama da kopas celo vreme po net za nesto i da tupis po forumi a veruvam i po razni drugi fb grupi i stranici e toa ne mi e jasno.
Во право си. Особено двајцата погоре (мислам дека се мажи) претераа и немаат осет кон оние што вакцинираат. Сте против, ок, ама малку осет. Многу го тупат, изгледа немаат попаметна работа. Еве јас сум за вакцинирање и сега да поставувам линкови дека сите треба да вакцинираат и да убедувам? Кој сака да вакцинира, нека вакцинира, а кој не, не. Секој си знае за своето дете.