Razlikata so penicilinskiot sok e toa sto ako si alergicen i dobies reakcija doktorot ke ti ja prekine terapijata,a ako dobies reakcija od vakcina doktorot ke ti rece taka treba normalno e!Tuka e ironijata site priznavaat deka lugeto se razlicni i sekoj lek razlicno deluva na sekoj od nas ama zatoa vakcinite se isti za site!
ТОчно така, прво и основно е да се тргне противуставниот закон за задолжителност и да се направат препорачани како во повеќето културни земји. Понатаму, да се тргне BCG вакцината затоа што има ефикасност помала од 0. А потоа да се отстаранат сите вакцини кои се неефикасни, непотребни или небезбедни. First thing first, не смее да има задолжителност.
Одма те негирам и побивам па и ако сакаш лично че те однесам и кај генетичар,имунолог, трансфузиолог, алерголог, педијатар, нефролог, невролог, еднокринолог, човек кој работи со вакцините и ја снабдува цела Мк. Бирај кај кој сакаш ќе те носам сите набројани ми се мои блиски пријатели. Сите освен еснокринологот имаат деца. На секој од нив децата им се вакцинирани. Еве и ја моето го вакцинирам. Постојат гени, кариотип кој покажува дефект на хромозом итн. Ако е некој носител на било каков ген, прекршен или дефектен хромозом, изоставување на хромозом и сл. Кога тогаш ќе појави било каков здраствен проблем или болест. Вакцината е состојки од вируси кој вбризгани во организмот имаат за цел да организмот т.е. леукоцитите почнат да се бранат и да го напаѓаат вирусот. Со самото тоа организмот ако е здрав ќе се избори. А доколку има проблем тогаш се појавуваат оние нус појави. Значи немма никој во блискиот круг на пријатели па и подалечен кој не вакцинира. Сите живи и здрави деца се и Дај Боже на секој да му е живо и здраво детето без разлика дали вакцинира или не.
Само вируси има во вакцините? Другите состојки ги прават нус појавите: жива, алуминиум, формалдехид...Вирусите, бактериите можат да ја предизвикаат болеста која треба да ја превентираат, документирано во повеќе наврати.
@sofi2107 сакаш да кажеш дека е потребно сите да прават лумбарна пункција, анализа на крв за генетски дефекти итн за да знаат родителите дека децата им се здрави и ќе се изборат со состојките на вакцината? Оти нели, никој не знаеме што носиме имшто сме наследиле од своите предци. Никој не е 100% сигурен.
Јас ги обожувам тие набројаните. Не биди смешен формалдехидот се употребува и во козметиката ја има во многу производи. Ја имаше и во Бразилскиот третман за коса па билиони жени го правеа. Жива и алуминиумот и во почвата ги има после 2000 бомбандирањето.
In 2011, the National Toxicology Program, an interagency program of the Department of Health and Human Services, named formaldehyde as a known human carcinogen in its 12th Report on Carcinogens (3). Mercury: the second most-toxic substance known to man
Таман работа да треба да се прави тоа. Еве јас све тоа имам направено,но не зашто сум сакала туку поради ИВФ. Инаку убаво е да се испита сето тоа и не одзема време ама ич. По 10 мин и ваму и таму и се две боцкања т.е. зимање на крв. Дани....не е до вакццините колку што е све ова што се дешава со болести, здраствени проблеми итн од 1999/2000 бомбандирањето. Првите последици се осетија во Србија-Косово па кај нас. И воздухот е загаден и дишат децава и којзнае што последици ќе имаат. Ама сепак не мислиме на тоа и се надеваме дека ќе е све супер. Спомна за ММР. Еве две дечиња ги знам кој ја немаат ММР и имаат симптоми и на аутизам. Еве слободно ако мослиш те фолирам ќе те дочекм на гости и ќе те однесам. Немам што да кријам нит да фолирам. Све може да се деси и никој тоа не го знаеме. И улицана кај Капитол е ризик да се помине п ја поминуваме. Јас кажав.... ете ги најмалце се 25 деца во кругот на пријатели а оние познници не ги ставам на број...сите се вакцинирани и се без никалви нус појави.
Јас никаде не реков дека сите генетичари,невролози и сл се против .Само има некои од нив кои се против така да немора да ме носиш кај пријателите.И знам дека има и меѓу нив и ЗА иПРОТИВ. Зна што е вакцината и знам освен вируси што друго има.И ако е вистина за генетските предиспозиции,зошто не е обавезно да се испитаат децата детално генетски пред да се вакцинираат.Зошто ако не е вакцината можеби никогаш таа предиспозиција нема да се реализира.Но јас имам гледано предавања на неврохирург кој објаснува колку живата (ја има и во вакцините) има удел за оштетување на мозокот.И не е само живата состојка во вакцините која е отров за нашето тело има и други. И не станува збор тука само за аутизам туку и за други штети по здравјето. Длабока е темава и неможам тука да се објаснувам.Нека ви се здрави и живи децата и на тие за и на тие против.Сите сте возрасни и големи сами да донесувате одлуки и да бидете одговорни за здравјето на детето.Нетреба државата да кажува или казнува за одлуките затоа што нема таа да ги гледа децата болни ако недајбоже нешто се деси после вакцината.Родителот ке си ја чука главата во секој случај и вака и така ако недајБоже нешто се деси.
Жими све не прочитав зашо не ме занима и не ми е од значење. Само реплицирам да ти доловам момент да сватиш дека имаш проблем ама навистина го имаш после толку постови и убедувања на една тема. Јас неможам да ти помогнам верувај. Имај убав ден
Алал на Македонија што одат толку бргу работите и што имаат таква лабораторија. Германија се чека со месеци за термин, се праќаат во екстра лаборатории од каде повторно се чека со недели резултат. Немаме правено, па немам некаква листа пред мене и не би знаела да кажам дали воопшто зборуваме за исти анализи. Не сумљам дека илјадници илјадници деца со примена ммр се здрави или илјадници дечиња и без примена ммр се со аутизам. Јас само се осврнав на моментот дека некои ги имаат генетските предиспозиции, па ете, вакцините ја активирале болеста. По логика ќе му дојде дека без овој тригер ќе си биле здрави.
Читајќи ги вашите муабети доаѓам до заклучок дека: децата кои имаат нус-појави од вакцина всушност биле болни од претходно а вакцината само ги доразболела? Ако е така, зошто толку стручните доктори не бараат детални анализи за да се утврди здравјето на детето? Зошто бараат само ккс? Некогаш дури ни крвна слика не бараат, туку едноставно ставаат вакцина...
Дани, сите ние без разлика дали вакцинираме или не ... им сакаме само најдобро на своите деца. Гледаме да ги заштитиме секако. Никој не си го сака помалце своето дете или не му мисли добро без разлика вакцинирал или не. И јас сум мајка и сочувствувам со секоја мајка која имала проблем после вакцината на детето т.е детето имало проблем. И недај Боже никој да не и е во кожа. Не постои човек кој би посакал да му наштети свесно на своето дете. Но, тоа не дава за право да се пропагира и да се убедуваат родители во спротивни ставови. Секој си знаеме што е правилно, секој е начитан, посоветуван итн. Да за исти анализи горе/доле збориме. Кариотип закажуваш и за неполни 1ипол месец си боцнат и си со резултати. Генетски испитувања исто така. А, за во Германија знам дека е потешко. Зашто ни на дете со 39тт не му зимаат крв ни терапија и ти викаат, ако нема промена дојди за 3 дена. Имам пријатели таму па се жалат многу.
Да те корегирам. Вакцинирањето во Македонија, согласно тековната регулатива ( генерално наследена од СФРЈ каде и тогаш кој знаел можел да не вакцинира ) НЕ Е задолжително, но за остварување на ова право, понекогаш некои родители мораат да се соочат со системот. Тематиката на „задолжителноста“ ја разгледуваа неколку правници, и навистина излегува дека нема ни „З“ од задолжителност, но ова не е познато на родителите. Затоа и системот реагира различно, некои родители глат поминуваат, а некои кои не знаат - ги малтретираат. Од групата која информира за „задолжителноста“ произлегоа овие заклучоци, кои ако реално правно се третираат, задолжителноста е дерогирана. https://www.dropbox.com/s/6v6iqz4mkkyi3rm/Вакцинирањето Е право на избор в1.2.pdf?dl=0
Од кога тоа изнесувањето на научни студии, статистики и бројки е пропагирање? И воопшто не се сложувам дека секој знае што е правилно или дека секој е начитан. Ова е сосема погрешна констатација. Баш спротивното е вистина, никој нема ни 5 минути посветено на темава, ни докторите немаат и сите се неинформирани и треба да се информираат. И никој не треба да се плаши од знаењето. Системот се надева дека ќе бидете неинформирани и незапознаени со проблематиката за да може лесно да ве манипулира и контролира. Постојат закони што не штитат од неуставниот закон за заштита од заразни болести, кој нажалост постои и е во сила. Овие закони се во колизија. Пациентот има загарантирано законско право да одбие медицинска интервенција и тоа е главниот аргумент кога се оди на суд. Но на суд може да се помине 50:50, како да фрлаш паричка. Се случува на суд да ги тужат луѓето по повеќе пати, после една пресуда за порамнување стасува нова тужба и пеколот продолжува со години а казните се драконски.
Немам конкретен став за или против, сеуште сум во мисла што е правилно, ако може нешто да е. Но јас како што имам читано/слушано, ниту една вакцина на денешно време не содржи жива (мислам од 2001год наваму). Има некаде да се најде и прочита точен состав на вакцините што ги примаат децата во МК? Дека овака може само да си нагаѓаме.
ти да небеше навистина немаше да знам. Зашто никогаш не читам ништо освен на Фемина што сум. Фала што ме просветли иначе немаше да знам. Благодарност со наклон . Дечко види вака.....ја можам предавања за формалдехидот да ти држам, зашто силум прилике моравме да учиме за него за да не не тужи некој клиент. Зборам за козметика, не работам во погребално да се разбереме. Зашто ако беше толку начитан ќе знаеше од што е и за што се користи формалдехидот. И дај прескокниме, уште 100000000 поста да пишеш џабе ти е со убедувањава. Имај убав ден...вторник е и навистина прекрасен ден иако врне
Жива содржат: тетадиф, дифтеток, тетатокс и грип. Oстанатите го имаат во голема мерка тргнато, постои во траги, кои исто така се токсични.
затоа што ретко лекар сериозно да е заангажиран околу пациент.Затоа што повеќето лекари што работат на вакцинација немаат излезено подалеку од Мкд.Кај нас скоро сите што работеа на вакцинација отидоа веќе во пензија,вклучувајки и пола сестри.Стара школа од пред 40 години.Очекуваш они да следат научни трудови,семинари,новости во медицината и истражувања??Ма јок мерат бебе,гледат грло ,диши диши со стетсокопот дур бебето урла(не дека она слуша нешто од урлањето) и ти вика ок е иди од карши да го боцнат.Со првата никогаш не ми побараа крвна слика.Се има случено и за настинка да ми речат не е ништо може да прима слободно вакцина.Тоа е таа ради реда соработка во речација лекар-пациент