Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

746 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. Centurion

Centurion Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    280
    Јас сум вакциниран, во Југославија сите бевме вакцинирани. Околу статусот на моите деца нема да одговорам. Ниту ќе советувам некого да вакцинира или не вакцинира. Не сум како членот под тебе, кој работи во градинка и не се вакцинира а ги тера другите да се вакцинираат, пред се децата кои ги чува, за да не ја заразат со нешто.

ОМГ, На друг тие приказни дека си вакцинирана од се. Над 40ка си, имаш примено 2-3 вакцини пред 40 години и тоа е се. Распоредот за вакцини тогаш и сега е малце сменет. Сега има 5 пати повеќе дози. Тие неколку што си ги примила тие изветреале пред 20-30 години. Немаш заштита ни за нив, ни за сите други за кои не си вакцинирана. Зошто не се ревакцинираш за тие за кои си вакцинирана? Зошто не се вакцинираш со останатите со кои не си вакцинирана а се вакцинираат сите деца денес? Треба сите 38 дози да ги примиш + за грип секоја сезона. А ако си прав ваксер ќе примиш 70, како американците.

Тука лежи твојата лага. Не е твоја само ја повторуваш. Не постојат нецелосно вакцинирани, ниту лица со непознат статус. Нашите постсоцијалистчки земји имаат над 95% покриеност на вакцинација, и над 99% во Југославија. Ова е тоа манипилирање за кое зборуваме и време е сите да разберат (ПАК). Ако лицата со непознат статус и лицата што се нецелосно вакцинирани се претстават како што се-вакцинирани, процентот на заболени и вакцинирани е 67%. И тој податок ќе го добиеме официјално од Торлак, на барање на паметната и убава Јована, на која и љубомориш.
    И уште еднаш се гледа како фарма индустријата се однесува со своите муштерии. Првин ги вакцинира сите. Па кога ќе се разболат по 20 години, вели малку дози се, воведува +1, и сите што се вакцинирани без таа доза се 'нецелосно' вакцинирани.

Со голема сигурност можам да кажам дека и ова е лага. Човек роден 1987 со 99% сигурност е вакциниран. Тогаш не постоеа невакцинирани. Ниту со една државна телевизија и едно државно радио некој можеше да дознае за нус појавите на вакцините. Не знаевме за анти - ваксерите. Грев е да се лаже за умрените.

Да не испадне и ова 'нецелосно' вакцинирано. Ќе почекаме на официјални податоци, ќе стасаат деновие.

Важно, Торлак веќе потврди дека епидемијата започнала со две деца целосно вакцинирани. Ги чекаме и податоците дека 67% се вакцинирани. Ќе има уште едно видео од убавата ЈОвана. Бујрум ќе го изгледаш.

Последна измена: 19 февруари 2018
    На yarre и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.183
    Допаѓања:
    88.728
    Очајно.
    Повторно ти недостигаат аргументи за смирување на сопствената совест?
    Прво ја деградираше цела медицинска наука нарекувајки ја лага,и сите оние што се посветиле на медицината.
    А сега во недостаток било што да напишеш освен копи пастовите од антиваксерски блогови и портали,Јовани и Луции,сега се занимаваш со мене.Да не е очајно би било смешно.

Воедно, жали се директно на нивниот сајт,бидејки нивни се податоците од 94%
    И љубоморам на Јована,што не ке прочитам на темава:clap:

Последна измена: 19 февруари 2018
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Centurion

Centurion Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    280
    Ваксеру, не сум ја деградирал науката. Јас ја применувам науката и ја разобличувам фарма индустријата, а посебно индустријата за вакцини, а ти не можеш да направиш разлика помеѓу двете. Најпознатата вакцина на столетието BCG, испадна дека има ефикасност 0. Па тоа е превара на векот, за која до ден денешен никој не одговарал. Милиони луѓе се уништени со таа вакцина! Другите се малце подобри, но ефикасна вакцина и безбедна вакцина не постои до ден денешен. Туберкулозата во развиените земји исчезнала со плацебо вакцина и денес таа вакцина е укината затоа што предизвикува туберкулоза. Науката го потврдила дејстовото на вакцината, го изразила во бројки. Еднакви на нула и уште ти веруваш во вакцините.

И редно е да се вакцинираш. Страстен ваксер треба да ги има примено сите дози на вакцини, а не 2-3 вакцини пред 40 години кои изгубиле дејство пред 25. Сега видовме зошто форсираш децата во градинката во која работиш да се вакцинирани, затоа што се плашиш да не ти пренесат некоја болест, затоа што ти самата од ништо не си вакцинирана и се плашиш и од вакцините. Ама се плашиш од вакцините повеќе отколку болестите по се изгледа. Тетанус има дејство 5 години, на толку се реевакцинираат америкацните. Дифтерија 10-15 години. Ти си целосно подложна на заболување од дифтерија. Знаеш ли колку е опасна таа болест? А знаеш ли што може да ти се случи ако фатиш морбили на овие години? Мисли му ја, ама јас мислам дека подобро е да се вакцинираш, затоа што и вакцинираните деца се разболуваат и пренесуваат болести, така што и голема покриеност не ти гарантира дека нема да се разболиш.

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.075
    Допаѓања:
    225.507
    Само ќе кажам дека мајка ми има 56 год и нема примено ниту една вакцина. Дедо ми не давал.
    Жива е, здрава е. Нема фатено тетанус дифтерија морбили и штонетине . Татки ми на времето ина примено само тбц. Јас имам примено само бсж.
    едит-освен настинка имам само еднаш фатено пневмонија на 24 год и толку.

На Luciferovog zlo♧ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    797
    @LiliBoz
    Ич да не те чуди, со оглед дека твојот организам е многу малку имунокомпромитиран.
    Ако можеш да забележиш, невакцинираните дечиња се најредовни посетители на градинките, со оглед дека имунитетот не им е нарушен со вакцини.
    Јас еве и во училиште кај децава приметувам, со оглед дека знам кои дечиња се невакцинирани.
    Веројатно сеа ќе добиеш и контра мислења во стилот на јас сум вакцинирана па ништо не ми е, но наназад една студија која веројатно на сите ви промакна е токму проблемитите кои ги создаваат вакцините дури и после една две декади.
    Да си жива и здрава, си имала среќа со твоите родители.
    Дали можеби знаеш зошто и како твоите така одлучиле ?

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.075
    Допаѓања:
    225.507
    Точно не знам ама можам да прашам. Знам за моите. Мајка ми била бебе чекано 14 год и родена е 1700 грама. Дедо ми рекол дека тоа дете господ му го дал и нема наука која ќе може повеќе од него да ја заштити. Татко ми е дете на комуњар. Нит крстен нит боцкан. Во војска закачил тбц и тогаш го боцнале. А мајка ми има прележано црна кашлица. Онаа страшната за која сите знаеме. Фатила од комшиче година дена постаро кое починало од истата.

На TutiFuti и TheSecret им се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    8.930
    @Centurion i nisto ne ti stanalo od vak neli?
    I mnogu si kontradiktoren, sega vikas nikoj ne sovetuvas da vakcinira ili ne, a sto pravis tuka togas celo vreme?

A da bile vakcinirani mozebi ne bi zakacile tbc ili pertusis :)

Последна измена од модератор: 19 февруари 2018
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.461
    и вакцинирани заболуваат од тбц.Јас работам на одд за туберколоза значи од прва рака ти кажувам дека и оние со тбц а вакцинирани ни се редовни пациенти.Сега за месец дена имаме 4 нови случаи

На Rebecca_R и LiliBoz им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.075
    Допаѓања:
    225.507
    А тоа што детето што закачило и починало а било вакцинирано? од кај сум сигурна тоа? мајка ми била единствена во маало невакцинирана и била гледана ко шугава. дошле на гости само зашо баба ми била единствена што не знаела и им отворила врата. Другите не ги примале..

10. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Дефинитивно против, како и останатите работи од медицината, ниту сакам некој да ме вакцинира, ниту да ме прегледува со стетоскоп, и ред други штетни работи да не ги наречам геноцидни.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.075
    Допаѓања:
    225.507
    А зашто неќеш стетоскоп ? :D

На TheSecret и Luciferovog zlo♧ им се допаѓа ова.
  12. Luciferovog zlo♧

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Стетоскоп како алатка може повеќе да наштети од колку да помогне, нема ни сомнение дека постои ризик од некоја зараза од еден пациент на друг, а и не гледам по што е важно користењето на истото?! Дали постои некоја озбилна болест која би можела да се открие преку стетоскоп? Баш се сомневам!

13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.328
    Шум на срце, некои состојби на бели дробови и др. Може не да се откријат скрос, ама барем да дознаеш дали е се во ред или не.
    И ако твоето дете кашла многу, нема да дозволиш да го слушне со стетоскоп?

На makedonkamak, sofi2107, TheSecret и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Miss.A.

Miss.A. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    2.315
    Постои. Отчукувањето на срцевиот муслул, опструкција на бели дробови, шум на срце и сл.

На sofi2107 и TheSecret им се допаѓа ова.
  15. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Но не ми кажа зошто ја смени темата?
    Другата работа, вие читате факти да, факти кои ги содржат упатствата за употреба, какви научни студии жити се, научни студии искачаат секој минут за се нешто, и често пати за иста работа од различни научнички тимови со различни резултати, што значи треба да се преиспитуваат уште 100 пати за да може да им се верува.Ја разбирам кои се несаканите ефекти кои може да ги предизвика вакцината, ниту еднаш не реков дека не се точни тие информации, реков дека тоа се многу мал број на случаи, многу поголема штета прави болеста од вакцината, тоа го кажав. А со бројкиите мислам дека расчистивме, барем за малите сипаници ^_^, а и како се зголемува бројот на невкцинирани деца, тек допрва ќе ни се разјаснуваат бројките, за жал.:x

На theowndemon и TheSecret им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.075
    Допаѓања:
    225.507
    А до толку :) не зезај лепрозни сигурно не допираат инаку да. стетоскопот е баеги потребна алатка во медицината. .

17. Luciferovog zlo♧

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    @Tan4ence, секако дека нема :)
    @LiliBoz да не фатам да бројам колку работи од медицинава се непотребни и бизнис, до утре ќе треба да збориме :D

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.075
    Допаѓања:
    225.507
    тоа ми е јасно но стетоскоп .. ај ти си знаеш :D

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Претпоставувам си мајка па би те прашала....
    Ехо во бременоста правеше?
    Скрининзите 2 ги правеше?
    И воопшто гинеколошки прегледи со ехо дали воопшто си правела?
    Овие се најбитни прегледи за плодот па и за жена. Со оглед дека стетоскоп е според тебе штетен ( што извини ми на израз али е најсмешно нешто што сум го чула за мои 38г ) , да напоменам нема докажани научни студии зашто е стетоскоп не е ренген туку апаратче кое со него само се слуша откуцај на срце и диши диши ( народски кажано ) па и притисок се мери , за разлика од штетност како за ехата..па ме интересира како истера бременост без ехо? Од стетоскоп ти е страв а еха си правела.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Centurion

Centurion Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    280
    Уште една 'успешна' приказна за вакцина во медиумите, во реалноста геноцид. Smallpox вакцината која била тестирана во Африка во период од 14 години, со цел да се 'искорени' болеста, однела стотици илјади животи. Африканци, па никој не дознал за нив. Африканците служат како заморчиња за убијциве кои тестираат се на нив. SmallPox вакцинава предизвикувала smallpox кај лица со намален имунитет (сите во африка). Точниот број на убиени треба да се истражи. Откако ја 'искорениле' болеста (кој преживеал стекнал природен имунитет, кој умрел не ја шири болеста), вакцината ја забраниле како опасна и неефикасна. Исто како BCG вакцината што е забранета, само смртноста од SmallPox е многу поголема отколку од туберкулоза.
    Малце и за тоа како функционираат медиумите денес и дали може свеста на новинарот да проработи.
    За универзалната вакцина која се спрема да се пушти во масовна продажба а не е тестирана.

The mandate to overthrow mainstream news

Feb12by Jon Rappoport
    The mandate to overthrow mainstream news

by Jon Rappoport

February 12, 2018

Pick just one global issue—vaccination.

There is an elite movement underway to install universal shots for everyone, and the voices of major media are relentless and brutal in demanding this, while attacking those who know something is terribly wrong and harmful in the program.

The media are voices of, yes, anti-science. They do what they do best—fake it. On a grand scale. They are the lunatics, leading generations to their toxic doom. They are urging humankind over a cliff. They are the Final Solution to health—as in: destroying it.

Take the issue of expanding the number of shots given in a short period of time. NO proper studies have been done to assess the safety/danger of injecting children and adults with multiple toxins, such as aluminum, mercury, and formaldehyde.

Any reasonable human would insist that such studies be done, prior to increasing the toxic load on the body.

The media conveniently overlook and ignore this obvious necessity. At what point does their blindness pass from being depraved indifference to active participation in a universal crime? We are long past that point.

And still, the media pretend they are “the friends of humanity.” That attitude has always been the tactic of tyrants. “Take this poison. It is life-affirming and life-giving.”

That pose is sufficient to warrant a mandate: overthrow mainstream news. Expose it, gut it, shine a light on its liars and fakers. Don’t let up. Don’t give up.

Media leaders and apparatchiks have sold their souls to the vaccine cartel. They are the faceless bureaucrats of a death machine. Recognize them for who they are. Depict them for who they are. Men and women with blood on their hands. No amount of posturing and primping and claims of authority will change that.

The media say—“experts at the Centers for Disease Control and the World Health Organization assure us…” More posturing. The experts are trained liars. They are no more qualified to offer advice than monkeys living in trees.

You could say the entire explosion of independent media is based on one insight: why should we believe the so-called experts? From that flows thousands of discoveries.

In my 35 years of working as a reporter, I’ve seen the faces of mainstream journalists who have left the fold. I’ve seen those ugly and self-entitled faces riven with decay come back to life. I’ve seen the deep guilt and grief lift in a new dawn.

I’ve seen those men and women pick up the sword of truth, finally, and turn into heralds of a new era. You want magic? This is magic. This is the turning of the tide.

—No longer playing defense. Instead, going on the attack—

For several of these reporters, the turning point was the 14-year smallpox eradication campaign waged in Africa, with a highly dangerous and destructive vaccine even “the experts” were nervous about.

The experts knew the vaccine, given to people whose immune systems were already compromised, would cause smallpox and death—and they knew many of the 100 million vaccinations in Africa were given to people whose immune systems were, in fact, already teetering on the edge of oblivion.

The reporters also knew that, after the World Health Organization celebrated the eradication of smallpox in Africa, the searing truth came out in a secret meeting in Geneva. The vaccine must never be used again. It was causing smallpox.

One reporter told me, “There was no coming back from that. Once I found out what happened, I had to get out of the news business.”

He “went independent.”

Some years ago, a reporter told me no amount of “negative information” would ever convince him to stop defending vaccination.

I wrote to him: “Someday, up the line, it’s going to hit you like a ton of bricks. You’re going to listen to the people who really know—the mothers who watch their health happy babies fold up and leave the world after getting a shot. You’re going to experience something you never thought possible. And yet, in contrast to the mothers, it will be nothing. You’ll feel like a fish yanked out of the water and forced to breathe air. One thing will save you. The truth. Pick it up. Use it…”

https://jonrappoport.wordpress.com/2018/02/12/the-mandate-to-overthrow-mainstream-news/