Zosto ne komentirate nisto za detenceto sto se zarazilo od morbili (nevak) vo srbija? Pred nekoj den imase na vesti. Ili samo za onie sto se vak se komentira
Албанија има епидемија на морбили а во Србија за 1 месец 6 мртви. Дали може да се стави знак еднакво кај умрени во истиот период од вакцината? Детето од Скопје се заразило на одмор у Србија. Не било вакцинирано. Може вакцините траат одреден период ама тој е најранлив. Посилен организам имаат возрасните и можат полесно да се изборат со вирусот. На крај се се сведува на страв. Дали ќе се плашиш од вакцината или вечно од тоа дали некое дете во градинка ќе донесе морбили или во игротека или во парк...
Добро прашање. Зошто не кажат колку мртви има од вакцина, или ранети? Тие не се спомнуваат, најчесто не се ни потврдуваат, за нив се молчи, официјално не постојат па не можеме да направиме споредба. Што може (или не) да прочитаме од линкот за Србија? Следното: -првите 2 случаи на заболени се двојно вакцинирани деца родени околу 2001 година. -доколку групата на нецелосно вакцинирани или лица со непознат статус се додаде кај вакцинираните, тогаш групата на заболени вакцинирани, нецелосно вакцинирани или лица со непознат статус изнесува 67%, а групата на заболени и невакцинирани е 33%. Единствено така е исправно, затоа што не е во ред да им се врти грб на луѓето кои се вакцинирале а пак се разболеле. Не се тие криви, туку вакцината која ја примиле ане ги заштитила. -има 6 смртни случаи, 3 вакцинирани, 3 невакцинирани: Ако се истражи може да испадне дека и 3те невакцинирани се нецелосно вакцинирани или со непознат статус, односно вакцинирани. Како може лице родено 1987 година да не биде вакцинирано, тогаш луѓето не одбегнуваа вакцинација, немаа слушнато за опасностите од вакцина. -4те умреле од пневмонија, не од морбили. Другите двајца (во текстот) не пишува од што умреле, но можно е и тие да умреле од пневмонија. -од пневмонија годишно заболуваат околу 450 милони луѓе и умираат по 4 милиони луѓе, но се кажуваат на ТВ само оние неколку случаи на пневмонија што настанале после морбили. Нели е тоа гротескно? 4 милиони умираат од пневмонија и за нив НЕ СЕ СПОМНУВА никогаш и никаде, а за 20 случаи на пневмонија кои настанале после морбили се зборува на ТВ и се шири паника за морбили а не за пневмонија. -пневмонијата не е предизвикана од морбили, но морбилите го ослабуваат имунитетот и заболените од морбили имаат 15% шанси да фатат пневмонија од некоја бактерија или вирус. Самиот вирус на морбили не е тој што ја предизвикува пневмонијата. -епидемии на морбили во Србија има на секои 2-3 години. Но, само последните 5-6 години за тие епидемии се обвинуваат анти-ваксерите. Претходните 40 години за епидемиите не бил крив никој, најмалку вакцината. -смртните случаи на оваа голема епидемија на морбили се пак многу помалку од луѓето што умреа од обичниот грип. Ама за него не ве плашат. Бројките на смртност се премали. Докторите со своите докторски грешки убиваат по 100.000 пати повеќе пациенти. Секоја болест што убива помалку од медицината не е опасна болест, затоа што и докторите не се опасна болест. -ако и покрај се, се плашите од морбили, можете да се вакцинирате. Доколку сте се вакинирале пред повеќе од 5 години најверојатно немате веќе имунитет, па може ќе сакате пак да се вакцинирате.
Како е возможно некој да е толку заслепен од вакцине инфо и психијатарот антиваксер Јована, да го игнорира фактот дека 6 лица починаа за многу кратко време од морбили? Па уште да пишуваат дека умреле од пневмонија ,која нема врска со морбили, (една од последиците на безопасните морбили) Да го игнорираат фактот што официјален завод го соопштува дека 94% од заболените се невакцинирани. Соодветен коментар на веста од Србија Sve koji javno vode kampanju protiv vakcinisanja dece krivično procesuirati zbog širenja panike i nereda, pa neka na sudu dokazuju svoje teorije. Ako ih smrt ove dece nije urazumela, zatvorske i novčane kazne možda hoće. Antivakseri kažu da je epidemija izmišljena i onda sami izmišljaju razloge što ljudi umiru. Još nisam videla nijednog koji je pokazao trunku empatije prema umrloj deci i njihovim roditeljima. To je njima kolateralna šteta. Zastrašujući ljudi i strašno je koliko ih ima. A država ćuti i pušta da nadrilekari i seoski vračevi truju narod po društvenim mrežama.
Tебе колку пати да ти се каже, вакцинирај се и не шири паника. Не е јасно зошто шириш паника за сипаниците, се плашиш од сипаниците а не се вакцинираш. Оди вакцинирај се, бесплатна е вакцината.
Кревање паника или подигање на свеста за информациите што ги пишува во упатството од вакцините, како што е составот и нус појавите од вакцините. Кога сме кај составот, еве една интересна маица.
Јас еве повеќе ќе се плашам од вакцината како предизвикувач на морбилите. Од морбилите не. Ројтерс, објавил дека детенцето се заразило од морбили, од тазе вакциниран татко кој морало да се вакцинира пред да оди за Ирак. https://www.reuters.com/article/us-...allpox-vaccine-reaction-idUSN1744524120070518 Медиските шпекулации се многу интересна работа. Тој процент од 94 треба убаво да се разгледа, или како што наназад @Centurion ви го разложи. Прво и основно е да се утврди сојот на морбилите.Веднаш после тоа и вакциналниот статус, каде „непознат“ се става во невакциниран. Во сите познати епидемии, причинител е вакциналниот сој од вакцините. Обидете се да ги дознаете сите информации, не само делумните и медиски спонзорираните. Јас не гледам ни само Сител ни само 24вести. А и така, во многу случаи, медиските информации се само еднострано гледање на реалноста. Пали компарацијата ?
А ако треба да патувате во Индија, африка каде задолжително е да се вакцинирате пред патување, што ќе правите?
не го носам таму па и 100 вакцини да ставам. На другарка брат почина од маларија пред неполна година. чудно што на аеродром не провериле дали има вакцина. Знам постои опција одма да ја прими ако ја немал. Ама ете не виделе. А он немаше.
https://www.vaccines.gov/basics/vaccine_ingredients/index.html https://www.fda.gov/biologicsbloodvaccines/safetyavailability/vaccinesafety/ucm187810.htm Многу се глупи овие слики. Ставиле УРЕА, од мочка било направено. Уреа во колкав број креми се користи па еве никому ништо. Само за shock value, да се напише нешто. За сите овие ќе најдеш причина зошто се наоѓаат во вакцините и објаснување. Ама ајде. Ние вакцинирани што сме, па еве поцркавме од алуминиумот што го имало во нив. А секој ден под мишки шприцаш дезедоранси што содржат во нив алуминиум. Yeast protein? Квасец? Еве лебот ќе го фрлам одма. Polysorbate-80 исто се користи во медицина, храна и препаративна козметика. Ме мрзи да објаснувам, бидејќи знам дека напразно ќе биде. Па и вода да земеш да се напиеш премногу во еден ден можеш да умреш, ама ете без неа не се живее.
Не е задолжително вакцинирање пред да одиш во Индија, но е препорачано. Што мислиш против кои болести се вакцинира? @LiliBoz , не постои вакцина против маларија.
не знам за кои вакцини станува збор. Само знам дека проверуваат кога ќе слеташ ама очигледно има пропусти.
Другарка ми пред да оди за Тајланд, ставаше вакцина само незнам каква вакцина. Баш ќе ја прашам. Исто кажуваше дека од таа вакцина неколку дена ја болеле рацете.
Браво за постов. Баш ме интересира “експертиве” што ќе кажат на ова Немој вака незгодни прашања да поставуваш ќе ги збуниш. Антивакцинерите медицината селективно ја применуваат, па така, ќе пијат антибиотици бидејќи нели, тие не се штетни, ама вакцини никако, штетни состојки имале. Да го прошират малку хоризонтот на своето “експертско” истражување, ќе видат дека всушност скоро секој лек има несакани последици и “штетни” состојки. Ама ај, така нема да се интересни
И за ова можам да кажам со сигурност дека е задолжително бидејки блиска моја требаше да оди фамилијарно. малата само што и имаше примено ммр и не можеше да прими друга вакцина одма па откажаа.
Па и јас добро знам, со 100% сигурност, дека не е задолжителна никаква вакцинација кога одиш во земјите од Африка или Азиа. Ниту те прашуваат на аеродром, ниту има некаква служба за контрола на вакциналниот статус, ниту има било каква координација помеѓу некои здравствени служби и аеродром. Најверојатно за тифус. Другите лекови и хемикалии не се задолжителни.