Не те избегнувам, ти одговорив со прашање, кои вакцини да ги примам? Или црна кутија е тоа за тебе, си мислиш дека во некоја земја се умира од болести, ќе земиш вакцини и ќе се спасиш. Затоа ти реков, истражи првин кои вакцини е потребно да се земат, кукле.
Сфатив. И ти не си на чисто со вакцинитр и најверојатно би се вакцинирал, ама не ти иде во прилог тука муабетот.
Интересно четиво. Двајцава експерти за вакцини, Boyle и DeStefano, пред да станат ексепрти за вакцини, биле експерти за хемиски отрови, познати во историјата по тоа што не успеале да најдат никаква врска помеѓу (денес) познат отров Dioxin и здравствени проблеми, а се со цел оштетените да не можат да тужат и да добијат оштета за нарушено здравје. Потоа истите тие експери работат во одделението за вакцини и 20 години не откриваат никаква врска помеѓу вакцините и аутизмот. Кога сведочат јавно кажуваат дека не правеле никакво испитување на таа тема, дека можеби ќе се докаже дека вакцините предизвикуваат аутизам, дека не направил студија во која ги споредуваат вакцинираните и невакцинираните, но во исто време маркетингот на CDC кажува дека вакцините не предизвикуваат аутизам. Еве го текстот: Да не испадне само и овојпат, дека гледаат намерно на погрешно место. Не толку одамна одбиваа да посочат врска помеѓу ракот и цигарите:
Haha dr lekovi ne bile zadolzitelni, a koga ke fatis bakterija pies antibiotik ili ostavas taa da ti kopa po organizmot? Zadolzitelni ili nezadozitelni antibioticite se stetni i site drugi lekovi koi gi koristime pa sepak gi koristime neli? I tie sodrzat stetni supstanci
Навистина?! Ние гледаме црно бело, а вие што правите? Ај, запрашај се дали во твојата пропаганда има место за сивите тонови?
Точно така, никој нема насилно да ти вбризга антибиотик. Бактериските инфекции често поминуваат и без антибиотици. Ако мислиш дека нема потреба од антибиотик, нема да земеш. Ако мислиш дека има потреба ќе го земеш. Ти имаш право да одлучиш. Што ако донесат закон секој да мора да прима антибиотик еднаш на 3 месеци, превентивно за да се спречат евентуалните бактериски инфекци? Антибиотикот ќе ја изгори флората во првата година, имунитетот ќе падне на нула, за 5-10 години сите ќе изумрат од рак. Но ти немаш право да одбиеш антибиотик затоа што е задолжителен. Дали сега сваќаш која е разликата од задолжителен и незадожителен? Инаку антибиотик не е секогаш потребен. Примерот со пертусис, поминува сам од себе, антибиотиците може да допринесат за побрзо победување на болеста. Ова сам од себе е народски кажано, не е сам од себе, имунитетот ја победува инфекцијата. Докторска пракса последниве 25 години беше на секоја (вирусна) настинка превентивно да даваат антибиотик, што е деструктивно. Како прво антибиотик не делува на вируси, второ антибиотикот ја уништува флората во цревата и со тоа и имунитет и обично после тоа следи поголема инфекција или воспаление. Видете во европа дали така лесно се расфрлаат со антибиотик. Многу тешко препишуваат, само во краен случај, премногу е штетен и треба корисното дејство да го надмине штетното. Исто така треба да му се овозможи на организмот сам да ја победи болеста. Да, гледаш црно бело. Ако не земаш вакцини, не земај ни антибиотици. Ако не земаш вакцини, не земај ништо. Тоа е црно и бело. Премногу примитивно, ако ме прашаш мене.
Ok. Togas koga ke bides so opasna bakterija ne pij antibiotok. Tvoj izbor. Isto kako sto moj izbor e da si go zastitam deteto od pertusis
Hahaha epa ete cim e profi google-ist neka progugla i za bakteriskite infekcii kako nastanuvaat i na koj nacun raboti antibiotikot. Haha so ova preventivno me iznasmea i mene
@TheSecret Нема двојни аршини. Ако погледнеш наназад, имаш многу интересни компарации, каде невакцинираните, со имунонекомпримитиран организам, заболуваат далеку помалце од разни автоимуни заболувања. Но исто така и многу поретко се разболуваат и од обични настинки и грипови. Со ова се далеку поретки корисници на медикаменти. Во ек на грипови, чудно но невакцинираните дечиња се најредовните посетители на градинките и училиштата. Оние кои се противници на вакцините, не се противници на комплетната медицинска наука, туку се само обични скептичари за поедини медицински процедури. Кога се антибиотиците во прашање, земи го само правилото пред 30 години кога секое малце се маваше 6ка во газ, а сега таа пракса е одамна напуштена, и се бара строга контрола на употребата на антибиотици. Лековите лечат нешто , на пример заболен човек. Вакцините се даваат на здрав. Има огромна разлика, и компарацијата е несоодветна.
@TheSecret , ако си пиела антибиотик не значи дека знаеш како функционира. Поточно сигурен сум дека незнаеш што му прави на организмот, иако веќе накратко објаснив. Тебе ти е тешко една аналогија за задолжителност да препознаеш.
Haha izbegnuvas osgovor kako i sekogas ili mozebi ne go ni svati prasanjeto. Ok, ajde na ponisko nivo da go obrazlozam. Rece preventivno da pieme antibiotik na sekoi tri meseci, te prasav dali znaes kako deluva antibiotikot? Kako moze preventivno da pies LEK za nekoja bolest sto ja nemas? Sto ke izleci antibiotikot ako go pies a neznaes zosto go pies t.e ako nemas bakterija? So vakcinata e obratna situacija zosto taa ne e lek kako antibiotikot tuku BAS vakcinata se dava radi prevencija od bolest a antibiotikot e lek za da ja izleci bolesta. Ama ok ti koga ke si bolen ne pij lekovi za da se izlecis zosto se stetni
Баш. Едно те исто да се вергла, а на прашања не одговара. Гарант да треба се спотера во Африка одма ќе се вакцинира. Животецу мил
Не те личи модератор да кажуваш невистини, сите прашања ги одговорив. Во случај со твоето прашање, сеуште чекам да ми кажеш кои вакцини, па ќе ти одговорам дали би ги зел или не. Жалосно е што после толку многу научни статии сеуште не знаеш нешто повеќе за вакцините денес отколку пред една година. За тебе сето ова е голема непознаница, замислуваш патување во Африка, милијарда болести, ќе умреш откако ќе се поздравиш со првиот африканец. Вакцината ќе те заштити. Една вакцина, против се. Постојат 200+ заразни болести, вакцини се измислени само за 13 и тоа повеќето безопасни, и тие 13 се 20% ефикасни. Што ќе правиме со останатите 190? Како ќе се заштитиме? Зошто не сме сите мртви досега? Од која болест се плашиш? Дали знаеш дека при секоја авантура со некој згоден фраер во црвена панталона можеш да фатиш сериозна сексуално пренослива болест како HIV (или HepB)? Тоа е сериозна болест, не е детска болест како сипаници. Оваа убива полека и сигурно. Да речеме дека HIV е 200 милијарди пати поопасна болест од сипаници и може многу лесно да ја фатиш, дури не мора да имаш авантура, може твојот дечко/маж да имал авантура со некоја згодна ебачица. Не мора да одиш во Африка да фатиш сериозна болест, ја имаш на чекор до тебе. Тешко дека поопасна болест може да фатиш во Африка. Луѓето после 100 години нема да знаат како се живеело без вакцина за HIV, но ете живееме, реална опасност е, но нема масовни епидемии. И нема ширење на паника на ТВ, тоа пред се затоа што нема вакцина.. Јас сум бил во Африка на одмор и не сум се вакцинирал против ништо. Не ни знаев дека треба. Испадна дека не ни треба, во таа земја немало никакви епидемии подоцна проверив. Ако ти одиш во Африка од што ќе се вакцинираш, против која болест,размисли, прочитај, информирај се и изнеси се со одговор.