Лажење на сами себе и други ,постојат само во главите на антивакциналните фантазери,со непотврдени вести и информации за кои се факаат како сламка за спас. Секако превземени од вакцине инфо и Јована С.Истите препишани постови и линкови ги читаме овде . Фактите зборуваат на дело . Невакцинираните и нецелосно вакцинирани само со една доза се 95% разболените и жртвите. Единствени заштитени. 1.Вакцинирани со две дози и ммр. Точка. Позитивна вест што секаде е качен процентот на вакцинирани со ммр. Ниш рекордер од под 50% за еден месец 97% едит Уште една жртва,бебето родено од мајка со морбили. Пишуваш неточни работи. Во Србија,после 1993 е воведена втората доза . Што значи сите родени после 1993 вакцинирани со две дози се заштитена категорија. родени 1981-1993,се ризична категорија бидејки се нецелосно вакцинирани. Исто како и родени 1971-1981.со една доза,нецелосна заштита. Резултатите се јасни. Ниту еден разболен или починат со дупла доза или ммр. Што е доволен показател,но кој сака да разбере.
Оваа сезона на морбили во Србија почна со двата први случаи на заразени - две деца двојно ваксинирани, родени кај 2002. (неколку вести наназад) Tи си еднаш вакцинирана, пред 45 години. Што не се вакцинираш пак, воопшто не си заштитена а работиш со мали деца, спаѓаш во екстремно ризична група и си агресивно проваксерски ориентирана. Да не мислиш со молитви да се спасиш од морбили? Кај виде 1993 година?
Каде виде 1994 година? Франција, една од последните земји што подлегна на фарма тиранијата кога станува збор за ММР вакцината и ја воведе најкасно од сите, во 1986 година. (Америве во раните 60, ние во раните 70ти). Франција е пример за тоа како се развива колективниот имунитет без вакцина. Болеста бувално ја немало пред вакцината Со појавата на вакцината се уништи колективниот имунитет и сите родени од 1986 до денес се потенцијални жртви на сипаници затоа што вакцината само ја одложила болеста за на старост кога многу потешко се прележува. Епидемиите во иднина ќе бидат многу пострашни, затоа што луѓето кои имаат природен имунитет (родени пред 1986) стануваат се поретки. Секоја идна епидемија ќе има се помасовни размери помеѓу вакцинираните. Сипанициве се пример како од обична детска болест се направи голем проблем. Се за профит. И пак никој нема да одговара, не вестите што и да кажат, народот тоа ќе го проголта. Првата вакцина за полио уби 5000 деца во америка па никој не одговараше. Тоа мора да престане.
Ај ако не ќе ги направиме 100% вакцинирани, само за да можеш ти мирно да спиеш. Викаш медиумите манипулираат? А вие што правите? Ова вашево нели е манипулација. Селективно пренесување на информации, извртување на вистината, само и само за да бидете во право и да докажете поента. И ти ми збориш за медиумски манипулации?! Ај те молам
СВЕ ЗБОГ ВАКЦИНЕ: Исповест Мaје Оџaклијевске – борићу се да мој унук проговори https://srbin.info/2017/03/11/sve-z...dzaklijevske-boricu-se-da-moj-unuk-progovori/
Една од жртвите од годинашнава епидемија на морбили во Србија е и дете од 4 години од Врањска Бања. Ме интересираше зошто починало, затоа што на таа возраст(4-10) децата се многу отпорни на морбили и смртноста е многу ретка (1/3000 до 1/10.000 заболени) па најдобро е тогаш да се прележи, да се стекне доживотен имунитет, а не вештачки и краткотраен предизвикан од вакцина. Сите вести што ги прочитав беа исти (copy paste), дека детето не било вакцинирано и фатило пневмонија. Само на една страна пишува што навистина се случило, а тоа е дека детето било тешко болно пред да фати морбили. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da je preminulo dete (4) iz Vranjske Banje, obolelo od malih boginja. To je, zvanično, šesta žrtva ove zarazne bolesti u Srbiji. Кliničкi cеntаr Niš juče je priјаviо smrtni ishod коd dеtеtа uzrаstа čеtiri gоdinе iz Vrаnjsке Bаnjе, које niје bilо vакcinisаnо. Bоlеst је lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnа, а u кliničкоm tокu dоšlо је dо rаzvоја zаpаljеnjа plućа. Četvorogodišnji dečak iz Vranjske banje koji je preminuo 1. marta od malih boginja, bolovao je od cerebralne paralize i farmakorezistentne epilepsije zbog čega je njegov organizam bio dodatno oslabljen. Ceo februar disao uz pomoć aparata - Dečak je početkom januara dobio morbile, a nakon toga i zapaljenje pluća. Krajem januara je priključen na respirator koji je ceo februar disao za njega. Dečak je osim cerebralne paralize imao i težak oblik farmakorezistentne epilepsije koja zahteva veliki broj lekova jer medikamenti u manjoj meri deluju na ovaj tip bolesti, zbog čega je i organizam bio sa manjom mogućnošću da se odbrani od malih boginja - kaže direktorka Dečje interne klinike prof. dr Emilija Golubović. Prema njenim rečima, na Dečjoj internoj klinici smanjio se broj dece koja se primaju na bolničko lečenje zbog malih boginja. https://www.blic.rs/vesti/drustvo/s...ja-preminulo-dete-4-iz-vranjske-banje/pbx80t4
ГСК во Србија, на својот платен список ги има гласноговорнците за вакцинација, најгласните поединци и плукачи и институции за спроведување агенда. „Зинуло вам дупе за паре“ - (ц) Пантиќ https://facebookreporter.files.wordpress.com/2018/03/gsk_rs_2016_efpia_hcpo_disclosure_report.pdf
Моментално на агендата е како да се убута вакцината за варичела во календарот на вакцинација во Европа. Само ГМО јенките ја користат во моментов, тие го користат секој отров на пазарот, кај нив фарма индустријата е на власт и се мора да се троши. Истата таа фарма инфустрија веќе неколку години работи во Англија на таа тема. Прво треба да се убеди народот дека овчата сипаница е смртоносна и да најдат пример на некој што умрел. 2-3 драми, неколку контактни емисии:потребата од вакцина против варичела во 21 век. Неколку кретени од списоците на ГСК ќе кажат: во 21 век ли уште да имаме сипаници, сите болести ги искоренивме, зошто не и оваа, треба да и се верува на медицината.... и така од најбезопасната болест ќе воведат бескорисна вакцина со големи нус појави а потоа ќе ја направат вакцината задолжителна. По неколку години при појава на варичела ќе почнат да прогласуваат епидемии од варичела. Прогласувањето епидемија е смислено со цел да се воведе втора доза, па трета... петта (ако си само 4 пати вакциниран, не си целосно вакциниран). Дополнитлени 200 милиони вакцини годишно, грубо околу милијарда долари дополнителен приход. Така да во право си
Малце свежина на темава. Во Америка веќе некое време функционира проектот World Mercury Project, основан од Кенеди кој е познат противник на насилната вакцинација и има подршка од актуелниот претседател Трамп. Деновиве ги започнале своите бебешки чекори, тие ги доставиле до конгресот следниве 6 точки: Ригорозно тестирање на вакцините за безбедност пред да се пуштат во употреба. Во моментов вакцините скоро и да не се тестираат. Контролната група не е плацебо група туку група која е вакцинирана со други вакцини, па се прави споредба на нус ефектите на една вакцина со друга а не со невакцинирани лица. За ниту еден лек не се прави вака, само за вакцините. Исто така вакцините како повластена група на лекови може да излезат на пазарот пред и тоа квази тестирање да заврши, а откако ќе излезат не мора да го завршат тестирањето. Исто така заради масовноста на имплементација на вакцините, пракса е вакцините да се пуштат во промет а потоа да се следат нус појавите. Ова е рамно на криминал и ваквата пракса мора да престане. Задолжително и автоматско регистрирање на нус појави oд вакцини во системот за регистрирање на нус појави на вакцини (VAERS). Се претпоставува дека само 10% од нус појавите се регистрираат. Повеќето доктори не се ни информирани за постоењето на ваков систем за регистрација. Досега се пријавени (во Америка) околу 550.000 нус појави, 180.000 посети на итна помош, 70.000 сериозни нус ефекти, 12.000 трајни инвалидитети и 6500 смртни случаеви, веднаш после вакцина, односно многупати повеќе од онаа рекламата еден на милион. Непристрасност на телата кои даваат препораки за вакцини(CDC). Досега на многупати во јавноста беа објавени конфликт на интереси, луѓето вработени во CDC земале пари од фарма индустријата. Најпознат од нив е Paul (Pr)Оffit кој има заработено 50 милиони долари за патент на вакцина што тој ја развил и ја одобрил во календарот на задолжителна вакцинација а потоа ја продал на Merck и сега ја стопираат затоа што предизвикувала тешки пореметувања на цревата познати под името Intussusception, затоа што воопшто не била тестирана за безбедност (види точка 1) Реевалуција на потребата на сите вакцини во календарот, со научни докази. Не се доволни изговори дека е 21 век и не треба да се занимаваме со сипаници, тоа не е наука. Да се истражи зошто некои индивидуи се подложни на повреди од вакцина повеќе од други. Тие индивидуи не треба воопшто да се вакцинираат. Целосно информирање на родителите за опасностите и бенефициите од вакцините, како и подршка на правото за самостојно одлучување дали ќе вакцинираат. Досега праксата е никој ништо да не знае, па ни докторите, за се да се премолчува и затајува. Има тендеција да се одземе слободната волја на граѓаните и да се воведе задолжително вакцинирање и со тоа да се вратиме во робовладетелско општество. Тие морбидни тенденции мора да прекинат. https://worldmercuryproject.org/new...ns-needed-for-sound-science-and-transparency/ Стискајте палци за позитивен исход, ова е важно за иднината на целото човештво
Има ли некоја мајка чие детенце нема примено ниту една вакцина? Првите две деца ги примија вакцините до ммр. Таму запревме. Сега, со третово, сум повторно во фаза на читање, истражување и преиспитување на сопствените одлуки. Читав на пример за тетанусот, некои препорачуваат и вакцинирање само со таа вакцина, не како дел од петовалентните и шестовалентните. Искуства и мислење за потребата од истото би биле добредојдени.
Подобро казна, отколку ризик... @danichap Мојата има само една вакцина примено, после раѓање бсж и толку. Им барав состав на вакцините, прво не ми даваа и кога го земав ги најдов состојките на нет и што да видам. Многу мислења, истражувања и на крај одлучив да не вакцинирам. Секогаш сум во недоумица, дали мојата одлука е правилна или не. Ама нешто морав да изберам. Во фамилија имав лош случај од вакцина и тоа беше пресудно за мојата одлука.
Првата ќерка ги прими само вакцините во болница БСЖ и Хеп Б за жал не знаев дека ги вакцинираат веднаш, но тогаш сеуште размислувавме со мм. Втората ќерка нема примено ниту една вакцина. Двете се прилично здрави деца со оглед на тоа дека одат редовно во градинка, од 14 месеци првата, а од 18 месеци втората ќерка и собираат вируси. Со првата ќерка имавме пиење антибиотик откако тргна во градинка еднаш годишно до нејзини 4 години заради бактерија во носето најчесто и еднаш заради уринарна инфекција. Додека втората ќерка редовно оди во градинка последниве 7 месеци нема пропуштено речиси ниту еден ден. Веројатно тебе ти кажале да ја вакцинираш со ДТП, повеќе заради дифтеријата би рекла, за тетанус ми е непотребно да вакцинираш - но во комбинација ги ставиле заедно во иста вакцина. Ние одлучивме да не вакцинираме целосно.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/n...n-je-mrtav-umro-je-od-bolesti-koja-je/7g5p6b6 Vaš sin je mrtav. Žao nam je. Umro je od bolesti koju je medicina iskorenila pre 100 godina. Niste vakcinisali svoje dete i veoma nam je žao zbog Vašeg gubitka. Jelena Karleuša je bila protiv vakcinacije na fejsu i vi ste odabrali da svoje dete ne vakcinišete da ne bi dobilo autizam. Poslušali ste šta kaže pevačica o vakcinama i sad je vaše dete mrtvo. Uspeli ste u tome i Vaše dete nije umrlo kao autistično i poremećeno, nego je umrlo zbog banalnih ospica koje smo iskorenili pre mnogo godina upravo vakcinama, ali eto, Vaše dete nije primilo odgovarajuće vakcine, napala ga je ta vrsta ospica koja se vraća na velika vrata i uskoro će biti proglašena epidemija u celoj zemlji. Znate niste Vi krivi. Nije kriva ni Jelena Karleuša. Budale imaju pravo na glas, na izražavanje i na mišljenje. Budale poput ljudi koji nisu završili srednju školu. Znate, gospođo, da Jelena Karleuša nije završila srednju školu? Znate li da ona nema diplomu iz zdravstva i da nije kompetentna da priča o vakcinama? Niste znali? Pa dobro sad je kasno. Vaš sin od šest godina je jutros umro. Temperatura je dovela do kolapsa pluća i nakon što smo pokušali da izvedemo traheotomiju na njegovom tankom i osutom vratu od čireva i osipa, on je nažalost umro na lekarskim rukama... Jelena Karleuša nije bila tu da uslika i stavi na Fejs posledicu nevakcinacije, jer to ne bi skupilo milion lajkova, ali sada Vi imate priliku da objavite sliku svog sina koji je podlegao zbog toga što nije primio vakcinu. Kao što rekoh možete biti sretni jer nije umro od autizma. Autizam se dobija od vakcina, jel tako? To tvrdi Jelena Karleuša sa svojom školom, znanjem i sa dugogodišnjim iskustvom u vakcinaciji. Znamo da nismo ona i da nema smisla da Vam sad nešto govorimo, ali ako će Vam biti lakše, možete biti srećni, jer ste imali savršeno zdravog dečaka kojeg je ubila bolest iz prošlog veka. Znate li da vakcina ne može uzrokovati autizam? Ne znate? Evo ja Vam moram reći da medicina još uvek nije razvila tako moćnu vakcinu koja u svom sastavu može da uzrokuje autizam, zaostalost, retardaciju i dugoročne posljedice...Nije moguće. Nisam videla u svom radnom stažu tako moćnu vakcinu, ali čula sam da je videla Jelena Karleuša te opasne vakcine koje imaju smrt u svom sastavu. Ne znam gdje ih je ona videla, jer ja nisam radila sa takvim vakcinama. Dala sam stotine vakcina i niko nije postao autističan, retardiran i mrtav od vakcine. Jelena Karleuša očito radi sa tim nekim opasnim vakcinama pa neće da vakciniše svoju decu.
Ова го прочитав уште пред некој ден кружеше по фб, и не верувам дека е напишано од доктор. Повеке ми личи дека е напишано од некој што не ја сака Карлеуша, пола текст е со навреди и омаловажувања упатени кон неа. @danichap моево нема, освен тие две во болница бсж и хепб кои му ги ставија без да не известат и откако ги ставија дојдоа да ни кажат . За две недели прави 20 месеци, во 20 месеци лани летоска само му течеше носето ден-два кое му помина со спреј морски раствор и витамин ц. Има одличен имунитет. Не го чувам под стаклено звоно, го шетам и мешам мегу луге, по молови, продавници, на гости. И јас сум била настината , и мм, и брат ми, и баба му, сите до него блиску никогаш не е префатил ништо.
Текстот освен тоа што е полн со суета и фрустрации кон турбо фолкерката нема никаква поента. Тоа ти некој блогер Маркони на некој си портал бука кој те пишува во машки те во женски род по блоговите и се претставува како "докторка". Поентата ти е тапа.
Па, многу зборува за помодарството и релевантноста на агресивната антиваксерска пропаганда тоа кои селебрити имиња се спомнуваат дека се залагаат за истата. Јелена Карлеуша во Србија и Миа Костова кај нас, тие се Кои се тие да се мешаат во ваква сериозна по здравјето проблематика, по што тоа се стручни, каква врска имаат со медицина бе луѓе?