Суштината на текстот е одлична.Но,кој како ја разбира. Бидејки Србија,а ништо не е поразлична ниту Македонија ни Романија,е преполна со ванабее селебрити стручањаци кои мислат дека се компетентни да даваат совети и насоки.Во тој контекст е прозвана Карлеуша како еден од водачите на антиваксерската кампања,бидејки на твитер убедуваше што и како е опасно ,
Хеелооуу не ти се меша никој во одлуката, си кажуваат став - значи правете разлика. Ама мери и го паметот зарем блогер ќе ти става страв у коски, ко божем доктор. Докторите се поделени во ставовите, еве јас ќе ви наведам неколку кои се доктори и се против вакцините: dr. Suzanne Humphries, dr. Russell Blaylock, dr. Andrew Wakefield, dr. Sherri Tenpenny, dr. Chris Shaw Не се певаљки, доктори се и не мислат дека вакцината е ок, објаснуваат дека се токсични. Секој си знае што е прифатливо за секого поединечно. Само се работи за тоа дека избор мора да постои. Секој има право на мислење и став, сам да си одлучува за своето тело и за своите деца.
Sakav lajk da stavam ama ne e za lajk za zal taka e Gasete crtanite i netot, toa vreme koristete go da gi igrate decata da im citate da im peete autizam ne se dobiva od vakcini
Стандардни глупости од ваксерот кој не сака да се вакцинира а работи со мали деца. Радо би сите други околу неа да се вакцинираат, за таа да не зема ризик од вакцина. Текстот е идиотски. Сакаат да изедначат анти-ваксер и карлеуша, како да тие две работи имаат допирна точка. Детето што умрело од пневмонија ќе се спасело ако било вакцинирано против сипаници, а смртните случеви во Србија кажуваат дека 2 се невакцинирани а 10 се вакцинирани. И што е полошо во случајов, сите ние вакцинирани пред 10,20,30 не сме прележале сипаници безболно кога сме биле деца и сега сме во опасност, во возрасна доба смртноста е 10-20 пати поголема. Не за џабе ја викаат детска болест, се прележува во детството и имаш имунитет за цел живот. Сипаници имало од секогаш и секогаш ќе има. Овогодишната епидемија во Србија почна со две двојно вакцинирани деца родени 2002. Првин 1 вакцина беше малку, сега и 2 се малку. Колку се доволно?? Идиотските текстови се новост на неупатени луѓе, кои незнаат ништо но даваат суд. На таквите треба да им се забрани да зборуваат, креваат паника и зборуваат глупости на твитер за да собираат лајкови. Но мора да ја почитуваме слободата на говорот и да им дадеме и на таквите право да си го изразат мислењето, колку и тоа да е глупаво. 4 милиони луѓе годишно умираат од пневмонија, медицината нема лек. Од тие 4 милиони, во Европа во 2017та само 30 случаи фатиле пневмонија после сипаници. Кај се тие идиотите неиформирани да напишат текст за 4 милиони мртви кои медицината не знае да ги спаси, дали тие се помалку вредни од овие 30? Во исто време има 'епидемија' на сипаници и во Германија (како и секоја година). Досега околу 5000 случаи и ниту еден смртен случај. Германците малку подобро лекуваат пневмонија од Србите.
Treba izgleda da najdam frustriran anonimen bloger koj ima potreba da manipulira so stravot na majkite - za tebe
Не се, јас знам уште, ама не ги вакцинираат своите деца и си ќутат за да не станат ефтина мета на пљукачи на родителски ставови, макар тоа била Мадона.
Став е кога си одлучил да не ги вакцинираш децата и си ќутиш. А кога некомпетентен набедуваш луѓе па изиграваш месија по социјални мрежи (форуми,твитер,фејсбук) е пропаганда,набедување,дигање паника. Инаку линк на твитерот на Карлеуша и одговорите на нејзините повици,неверојатна е сличноста ........... https://twitter.com/karleusastar/status/895935239251525632
Еве како тече процесот на одобрување на вакцина. https://www.facebook.com/yvette.NT/videos/10208403143635459/
Не се само наследни. Можат и на друг начин да се појават. Прочитај малку пред да пишуваш нешто. И највеќе линкот го споделив , заради делот за вакцините во него.
Епа баш ако имаш треба да знаеш дека неможе да биде само наследна. Многу фактори можат да влијаат за нејзино појавување. Ама темата не е тоа, туку за вакцини.
Слободно смеј се колку сакаш. Ама кога не си упатена ниту за состојки, ниту научни статии и истражувања нема дискусија со тебе. Ајде разубеди ме со факти, аргументи а не само иронично да се смееш. Се гледа колку имаш "истражувано и читано"