Ама што е следно, вакцина против прдење? За се што ќе не заболи нова вакцина? Ако нацистов ја воведе рота вакцината биди сигурна дека ќе биди задолжителна кај нас. Овај изгледа заедно со црногорецот имаат земено пари од глакосмит да не уништи, да ни го воведе америчкиот распоред на 70 вакцини. И тоа во време кога во центар покриеноста на вакцинација е падната на 50% и државата е пред распаѓање. Има стотици вируси и бактерии кои можат да предизвикаат пролив. Рота е само една од нив. Сите ние во животот имаме тешки епизоди на пролив, барем 10тина, тоа е животот. Ако не ти се свиѓа имаш брз излез. Ефикасноста на рота вакцината е многу мала, околу 20%. Немојте бројката на аутизам од Америка да ја пренесеме овде, таму секое 40то дете е аутистично. #Подобро пролив отколку аутизам.
Од вакцина за рота се добива аутизам? Нели само мрп беше таква? Или сите се сеа? Колку дрца имаат аутиззам од рота вакцина?
'ММР вакцината предизвикува аутизам' - тоа е популарното мислење на неинформираниот ум, кој само слушнал нешто но никогаш ништо не прочитал. Не е само аутизмот и не е само ммр. Има многу нус појави на вакцините. ММР не е најлоша вакцина, најголема штета историски и статистички има направено ДТП. Аутизмот не е болест, туку е симптом на оштетени мозочни нерви од енцепфалитис, менингитис, демиелиација. Eве ти упатство од ДТП вакцина за можните нус појавите од вакцината: https://www.vaccineshoppe.com/assets/pdf/tripedia.pdf Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence and apnea. Смртноста од вакцината е исто така наведена во упатството. 3 на 1400 вакцинирани умираат после вакцина во Шведска:In the Swedish efficacy trial where 1,419 recipients received the pertussis components in Tripedia vaccine, three deaths due to invasive bacterial infections occurred. 13 на 14.000 вакцинирани во Германија умираат после вакцинација: In the German case-control study and US open-label safety study in which 14,971 infants received Tripedia vaccine, 13 deaths in Tripedia vaccine recipients were reported. Ама на рекламата викаат еден на милион.
И мене докторката во диспанзер ми рече: "Туу што сте се исплашиле толку од ММР, па ДТП е стопати поризична". Фала на искреноста, откако моето дете ги прими сите 3 дози
Истото сакав да му го пишам. Кој не видел како изгледаат деца со рота вирус, вакви работи ќе пишуваат.
Знаеме што е рота вирус. Туку ти кажи, си видел деца со рота вирус како изгледаат? Или само си прочитал што прави рота вирусот теоретски?
Внук ми ,на 7 месеци едвај го спасија од рота ,48 часа беше критично. Последиците ги лечевме месеци потоа ,со проблеми со регулирање на цревната флора,тенкото црево итд.Со диета следни 6 месеци.
И јас не сум за непотребни вакцини, ама вака кога ќе чујам дека ротата е обичен пролив според некои, што да се каже. Прочитале, не искусиле на своја кожа, ама ќе те убедуваат дека не знаеш што е рота. Тие знаат
Затоа што се јави ваксерот косми и почна да шири лаги и паника, пожелно е да се стават официјални извори: Како што реков, обичен пролив. Или ај да не релативизирам, само пролив, без обичен. Потребно е да се внесуваат течности, електролити и диета во времетраење на инфекцијата. Исто кака обичните проливи. Ама ајде да внесеме вакцина со ефикасност од 20% и да предизвикаме смртоносна интусусепција, која е потврден нус ефект на рота вакцината. Место пролив, добивате смрт. Добар дил.
Може да ми одговориш на прашањето дали си видел бебе, дете со рота вирус? Си искусил на своја кожа, во наши услови? Да или не?
Детето и денес е со специфична исхрана.,имаше и оштетување и на бубрезите . А во меѓувреме гуглај колку деца годишно умираат од рота помлади од 5 години, и како изгледа рота кај деца помали од 3 години.
Само да те корегирам, пролив предизвикан oд рота не е пострашен од пролив предизвикан од друг вирус или бактерија. Инаку, да, и ние алувавме 2 месеци строга диета и ослбавме неколку кила и имаше плачки, и не беше рота. И така. рота вирусот не предизвикува оштетување на бубрезите.
Не е задолжителна точно. Другаркиве мои доброволно ја ставиле иако други вакцини не примиле. Така е. Мене ептен ми е страв од дтп.
Не пишувај нешто што незнаеш,или ако сакаш попрецизно предизвикува прекин на работа на бубрезите,а последици може да има и на кардиоваскуларниот систем. Проливи сo метаболичка Ацидоза , губење на калиум, и акутна бубрежна инсуфицијенција.Потпишан др Тасиќ детска клиника.
Остај центирион знае повеќе од др Тасиќ, он намерно пишал така оти сакал во 2018 Филипче да донесе вакцина за рота.
Не пишувај нешто што не знаеш. До ден денес, не е познато дека рота вирусот предизвикува некакви последици ниту компликации и тоа е официјален медицински став. Проблеми предизвикува проливот, кој треба да го третираш. Електролитите и водата се трошат брзо и треба да се заменат со нови, тоа е третманот. Проливот предизвикал недостаток на минерали, не вирусот. Проливот е реакција на организмот кој се бори со вирусот. Вирусот е безопасен. Но зошто да остане така кога може да се воведе вакцина со ефикасност 20% која го зголемува ризикуот од инсусусепција 3 пати и која ако не се октрие навреме и оперира завршува со смрт. Другите нус ефекти на вакцината се гратис. Единствената студија на CDC направена од криминалецот во бегство, Paul Thorsen, наскоро ќе биде повлечена. Имено, Paul Thorsen не ги запазил етичките правила при собирање и обработка на податоците кога ја правел својата наводна студија. CDC после неколку години ова го дознава, но го прикрива овој факт. Исто така, откако се задава во бегство криминалецот Thorsen, CDC не прави проверка на веродостојноста на студијата. CDC сака случајот ем да постои како валиден, ем да се заташка и да не се зборува за него. https://worldmercuryproject.org/new...lack-of-research-ethics/?utm_source=mailchimp
Правиме муабет конкретно за рота вирусот, не за полесно и пострашно. Значи, не си видел бебиња и мали деца болни од рота вирус. Мислам дека јасно е.
Nastrana vakcinive, ama mnogu mi e smesno koga ja proziva Cosmi pa uste koga ke pise vakserot Eee on sea ke vrti ke vrti odokolu i na kraj pak nema da odgovori na prasanjeto. Cekaj ke vidis