Не ѝ бил денот Овде мислам сѐ ќе дадат само да вакцинираат родителите. Дали можеби знаеш од кој производител се вакцините и нели може таму по твој избор да биде производителот, само да ја нарачаат? Може така би ти дале да прочиташ.
Ич да не ти е гајле, јас за сѐ досаѓам кога е здравје во прашање. Особено за мое дете кога се работи.
Нас пред секоја вакцина ни давале вакви листови . Последно пред недела дена кога беше и последната ревакцина на големата.
Имаше информација дека е веке изгласан но ке стапи во сила 1.07 со казна за во градинка 2.500 и нема да имаат право на државна градинка,за во школо казна ке било 7500 еура но ке може да одат во школо. Можеби не е точна информација ама прашај си за секој случај ,да не пропуштиле да ти кажат .
Пред една недела пополнував формулар за градинка, за од септември. Не важеше ова. Но во право си, ќе се доинформирам.
Сега барав и читав на интернет. Нема никаков закон ниту во сила ниту па во подготовка и да се спрема скоро негово стапување во сила. Доколку родителите при приемот во градинка одбијат да достават книшката за вакцинирање дека биле советувани за истото(значи не вакцинирани, туку разговор дека е спроведен) може да добијат казна до 2500 евра. А дете нема да посетува градинка доколку избие епидемија, од конкретната болест во градинката, за која тоа дете не е вакцинирано.
И на нас ни даваа вакви листови со образложение.Моето дете се прими освен ММР и Менингококи.Кога реков не за таа вакцина,исто како Дани ми дадоа лист да се потпишам дека на своја одговорност не прифаќам и дека е тоа против совет на докторот(gegen ärztliche rat).
Бреее машала.се ова набројано е нуспојава од примени вакцини.еден црн дроп кој што е орган низ кој се чистат отровите замислете оштетен да му додадеш уште штетни отрови.аман од докториве наши приуки(со исклучоци). Еден наш познат др.на фб постира дека готвењето ао алуминиумска фолија е штетно,и дека ммр вакцината нема алу и може детето слободно да се вакцинира.коа го прашаа за тоа колку алу. Имаат другите вакцини фолијата излегува дека е поздрава ,др.одговара дека он за ммр збори.хахахаха ете така .трујте ни ги децата и лапајте пари и акајте по симпозиуми нека ви е на чест.
Eve kolku e bezopasna MMR vakcinata dve ednogodisni decinja umiraat samo posle nekolku minuti od vakcinacija. Ajde sega kazete koj procent e toa za roditelite i nemojte da pisete se slucuva. Se slucuva i toa mnogu cesto i mnogu poveke otkolku sto se znae i priznava od strana na doktorite https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=889631164575634&id=429614057244016
Повлечена ММР вакцината после смрт на две бебиња. Следи истрага на сите вакцини: https://edition.cnn.com/2018/07/10/health/samoa-mmr-baby-deaths-intl/index.html?no-st=1531324812
аман со ширење безвезе линкови од непроверени извори.Кој е порталот/тв каналот што ја пренесува веста? Дали е некоја национална телевизија? Дали навистина постојат докротиве?Ако постојат,дали навистина се доктори? Дали децата биле без други хронични болести?..бидејќи не се спомнува ни тоа...
Zalno kolku ste necovecni, krivi se roditelite sega. Posle primanje na vakcina, pocinuvaat decata, sigurno se slucila nekoja alergiska reakcija stom decata vednas pocinale. Da e hronicno bolno sigurno ne bi gi vakcinirale.
Интересно е што повеќето проблеми кои се случуваат после HPV вакцинацијата, почнуваат веќе наредното утро. https://www.facebook.com/mark.ethan...STI0MjI0MTMxMjQ4MjY0OToyMjYyODY5NTMzNzUzMTQw/
Што виде нечовечно во тоа што го праша? Не рече не е така. Туку кој е изворот. И мене истото ме интересира. Со оглед дека денес статија може седмооделенец да напише треба сепак да се проверува од каде се информациите.
Ја не знам кој ги смисли овие теории на заговор да не се прима вакцини страшно. Тоа дека светот е задоен со медикаменти е факт и така мора да функционира у спротивно не може ќе фати болест па касно ќе е. Тоа е исто како ја сега да почнам со органска козметика, не можам имам нус ефекти, преагресивна е за мојата кожа пошто сум растена у град не сум растена на планина во природа па да ми делува добро. Од друга страна, што на некој кој не е стручен во таа област му значи ако некој му го покаже составот на вакцините? Како бе експерти за се' биваме? Тоа е исто како со змискиот отров знаеш дека е смртоносен но со хемиска преработка се користи како медикамент и сега како ја да знам кои сооединенија се извршени у таа вакцина ако не сум лаборант или микробиолог и сл? "Завериве" само параноја создаваат кај луѓето.