Ме заболе мене за кампањи и политика.Ако е доктор местот не му е у политика и да брка тендери.А ако министер е врв на докторската кариера па уште да праат кампања на сметка на децата,ќе си ја искинам дипломата.Аха значи сеа овој доктор-министер да го прерипам.?
Да, гарант е анти ваксер, и се едуцира од гугл и од јутјуб (може и чита фемина, па ние го премисливме... туф, туф)
Еве ги производителите на вакцини- Може, да си зборувате што сакате, тоа не ја менува реалноста. Македонија, можеби, нема моќ т.е буџет за најскапите можни вакцини што постојат, но тоа не значи дека вакцините ср навбавени од тезга од пазар као што се филмате.
Не се тревожете. Не е реткост да се прават тивки регрутации за испитувања на вакцини. И од новите и од најубавите Ако има кандидати бујрум - плаќаат The Pediatric Health Outcomes Initiative is a prospective registry that seeks to recruit 5,000 newborns (< 30 days old), and will follow them for 18 years to determine if vaccination status plays any role in the development of either acute or chronic diseases amongst the children in the United States. ( па нели тврдеа дека последици нема ) http://www.phoinitiative.org/about.html Уствари и немора. Нашите здравствени власти и така им доставуваат информации, Вашите деца се гратис заморчиња.
Еве прочитај си makedonkamak https://mkd-news.com/bugarska-vakts...a-detsata-vo-makedonija-roditelite-so-tuzhba/ Колку само квалитетнииии!
И јас сега ќе читав, ама само 4 коментари ми дава од 43, и сите 4 така пофални коментарчиња. Да не имаат некоја опција на фб да си одбираат кои ќе се видливи, а кои не?
Не се избришани. Кај коментарите кликнете на See all ( unfiltered ) . Вака ги дава само top коментарите.
И мене не ми излегуваат коментарите. Само 3 од нив гледам. Иначе, реклама со политичка конотација. Не знам зошто верувате во вакви евтини "продажни" трикови. Чиста манипулација со чувства.
Изгледа во меѓувреме се избришани навистина. Сори, вчера ми ги отвараше така. Ми покажуваше 4 а со see all ги покажа сите. Сега ги нема.
Абе овој т.н докотор-министер ниту е едноо,ниту пак е другото.Ако си политичар скини си ја докторската диплома и биди си политичар мене не ми смета.Ама кога праиш реклама-пропаганда на сметка на децата,на болните ,поготово за нешто што е штетно по нивното здравје ,не заслужуваш да си ни едно од двете. Тие што можат да ги видат сите објави нека ги постираат тука пошто и на мене не ми дава повеќе од 3-4,а like/follow не му ставам не заслужил.
Па Филипче е класичен идиот. Толку ли му е капацитетот да не може да размисли дека одбрал најпогрешна тема за терање политичка кампања? Кој глупак ја правеше кампањава? Никогаш не ми се допаѓал Филипче ,а после ваков кикс треба да си поднесе оставка. Леле на анти ваксерите политичкава кампања им дојде како кец на десетка, сега ова ке им е најнов аргумент, смешки . А нема ништо повеќе од глупа кампања за собирање политички поени, меѓутоа крах за еден министер за здравство.
Да се чудиш како педијатар во Англија ми одговори на прашањето за штетноста на вакцините. Рече возможно е, ставот е поделен колку што вакцинираат толку и не вакцинираат, да ти гарантирам дека е најдобра опција и не е штетна не можам. Се воздржа од било какво инсистирање и докажување на корисност на вакцините за разлика од куп други доктори. Па смени и тема накрај Не сакаше да зборува и да објаснува само ми рече ако не сакаш вакцини ок ќе им кажам во болница да не ти праќаат присма и толку и бидна. Сега овде ми е најголемиот страв дека можеби ако не се изгласа законот ќе треба да боцкам принудно а јас не сакам Којзнае што ќе биде