И сега што е заклучокот, на министерот за здравство може да му се верува или не? Имаме безбедни вакцини или не?
Глупости значи.Ако си го браниш ставот кој што мислиш дека е исправен,а еразличен со оној на другиот тој не треба да врега омаловажува тоа не е човечко пред се.Секој знае што е најдобро за сопственото дете и за себе(може е погрешно,може е исправно).Оваа теме не е за очите да си ги вадиме туку да споделиме искуства, мислења, проблеми, статии и сл.
Не,не си ме навредила не сме се разбрале. Ве тагирав само неколку пошто ве прочитав на таа сртана ,а не ми се листаше наназат да барам други. Извини ако те навредив,ама мислам дека не ☺
Студии, часописи и сајтови кои говорат во прилог на вакцинацијата, велите лобисти биле и нормално финансирани од вакцинашкото лобо. А кој ги финансира другиве , која е таа друга моќна страна ? Кои се они и со какви интереси ? Добросостојба на човештвото ? My ass. Можеби ќе излезат на пазарот со 'патентирани лекови' за болести за кои денес примате вакцина ? Размислете логички и одговорете.
Емиграцијата и не е некој сигурен потез бидејки може многу лесно во одредени земји и да се врати обврската. Притоа многу поголем проблем во тие земји е големиот наплив на невакцинирани емигранти,па прашање би било каква ке биде иднината околу задолжителноста околу вакцините,бидејки сеуште немаат усогласени политики како со нив ......Тоа е реален проблем и не нешто што ке прекине.
Сакаш да кажеш дека би вакцинирала во еу држави?? Не можам да поверувам како италјанците се борат и прават петиции за оваа проблематика и сеуште ништо не се реши. Знам дека за жал ќе морам да вакцинирам ако не се укине законот и тоа ќе го правам со огромна грижа ма совест и огромен плач и тежина во душава ако не се укинат. Би требало ама којзнае. Тешко ми е многу ..
Читај девојче, почни да читаш и да разбираш тоа што ќе го прочиташ. Ајде земи воздух и полека. Лесно е. Ништо не е сигурен потез, но следејќи ги многуте примери преку барата, родители се селат од држава во држава во онаа каде сеуште постои право на избор. Таму ги носи убеденоста во ставот околу вакцините. Мигрантите да беа проблем, досеа ќе букнеше некаква епидемија, а еве ги повеќе од година се по западот и се си е ок. Башка р'чни му на еден Шваба у уставно загарантирано право, влада ќе падне. Секако дека ништо не е исклучено, но секако дека една од причините заради која би превагнало одселувањето на некои родители од МК е токму воведување на задолжителност на вакцинација врзана со школување. Барем за оние кои се убедени во очајноста и неучинковитоста на вакцините. @vitamina Мора само да се умре. Се друго - немора. Немам во моментот време ама во прва прилика ќе се обидам да дознаам што прават родителите во Италија кои не вакцинираат. Ако навистина си убедена во ставот, тогаш ќе го најдеш начинот. Ставот те води.
Да. Колку и да имам сомнеж, ми преовладува ставот за вакцинација. Не разбрав зошто ти не вакцинираш? Каква реакција имало малото на вакцина?
Не би тука на долго и на широко. Јас после се што прочитав низ светов и после колку луѓе што се борат против вакцините односно против законот за задолжителност имам голема сомнеж и прашања околу вакцините и низ еу. Никој ни таму не гарантира безбедност ниту пак изнесува случаи со деца оштетени од вакцини туку кријат колку што можат и молчат пред оштетените. А се многу.. многу повеќе од тука. Голем број се. Ниту македонија е прва ниту последна оштетена од вакцини.
Баш напротив. Низ еу имам читано за многу случаи за оштетени од вакцина. Со судски пресуди. САД е лидер, ама и низ еу не е страшно.
Тоа и го кажав. Дека има многу оштетени. Судските пресуди се малку во однос на оштетените и не подавањето на рака за вакви тешки проблеми. Барем за тука што читам. Знам и за Сад. Точно.