Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

747 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. Centurion

Centurion Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    280
    UPDATE на епидемијата со морбили во МКД:

-39% oд заболените во Дебар се двојно вакцинирани

И новиот распоред со двојна вакцинација доживува неуспех.

2. koste81

koste81 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    30
    https://vaxxter.com/new-study-says-vaccine-injured-kids-should-get-more-vaccines/
    Кажете ми дека е здраво да се вакцинираат деца кои веќе имале реакција на вакцина? Со новата студија и тоа е нормално, сега треба да им веруваме или пак да го исклучите мозокот и разумот и да кажеме НЕ

3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Мизерија!!! Испод ниво ми е да коментирам за ова воопшто.
    Туку да прашам, овa значи дека вакцините имаат несакани ефекти и реакции??? Оти нели до сега бевме убедувани дека вакцините немаат никакви несакани ефекти, и се што доживеале родителите и децата , не го доживеале, туку измислуваат за да ја саботираат вакцинацијата на светско ниво.

Последна измена: 17 септември 2018
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.876
    Само вие читајте...
    Vaxxter the leading authority on the alternative health news and
    Sherri Tenpenny an American professional anti-vaccination liar(fingers)

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    797
    Ете од каде дознале нашиве стручњаци ( наназад имаше една циркузантска “студија“ од наш еминентен епидемиолог ) дека може да се вакцинира секое дете дури и тоа со последица од вакцина.
    А овие сиротиве „алтернативци“ од vaxxter, се виновни што седнале и ја разглобиле „непроблематичноста“ на вакцинирањето на децата со последици од вакцини.
    Аргументите и не се битни. Плукањето е веројатно полесно. А главите во песок.
    Да живее конформизмот !

6. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    797
    Децата со аутизам имаат 10 кратно поголеми концентрации на алуминиум ( од дозволената граница дури и за возрасни ). Дејството на алуминиумот врз мозочната бариера одамна е докажано.

Студија:
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X17308763

Новинарски коментар од Dailymail.uk

https://www.dailymail.co.uk/health/article-5133049/Aluminium-vaccines-cause-autism.html

7. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    797
    Често пати, дури и тука на форумот, родителите кои одбиваат вакцини за своите деца, ги нарекуваат „модерни интернет родители кои читаат се и сешто“.
    „Модата“ за очајностите на вакцините датираат уште од времето на воведувањето на оваа пракса.

https://www.collective-evolution.co...-against-vaccines-is-well-over-100-years-old/
    и
    https://www.blogto.com/city/2015/02/a_brief_history_of_anti-vaccination_in_toronto/

8. koste81

koste81 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    30
    Ние не сме модерни интернет родители, ние сме родители кои изгореле едно дете со вакцини и кои после тоа почнуваат да ги отвараат своите очи и недозволуваат повторно вакцинирање. Ние сме родители кои веќе не ги следат слепо наредбите кога се работи за своето дете и за неговото здравје, секоја одлука ја донесуваат со читање и учење на нови докажани студии. Верувајте сите што сме донеле одлука да невакцинираме не е донесена во секунда сите можни страни се разгледани и одлучено дека детето ни има поголем бенефит ако е невакцинирано

На katte82, ❤️Sneze❤️, yarre и 4 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.666
    Сега читав на официјален сајт за здравје.
    https://www.zentrum-der-gesundheit.de/impfschaden.html

Од 2005 до 2009, во Германија само, имало 10600 пријави за споредни негативни ефекти од вакцини, од кои 183 дечиња починале. Само во 169 случаеви е признато дека станува збор за штети предизвикани од вакцини, таму каде што симптомите не се појавиле веднаш после примањето на вакцина било потешко да се докаже.
    2015 пријавени се 11.759 негативни последици од вакцини, од кои 35 процент биле потешки случаи. 18 починати дечиња а 58 со доживотни последици.

Шведска на 200 жртви дала оштета од милион евра, а оштетените од Финска добиле 22 милиони оштета.

Ова грубо преведов. Стои официјален линк, па кој сака може да погледне.

10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не бев против вакцинација , првото ми е по редовен ред вакцинирано со предходните вакцини што беа пред овие , второто ги прими првите две од болница што се и првата доза шестовалента последиците страшни беа , што е нај лошо вакцината што ја прими во книшка и во картонче ми ја завеле погрешно (еден месец покасно ја запишале) грешка е во мене што не проверив одма , се роди и трето бебе ете , и ајде во болница не прашаа дали сакам вакцина или не , ај нема везе и ги прими тие две , ок беше се , сега има 5 месеци , а маж како маж нели некој е информиран некој не е , се плаши пари да не ми укинеле за трето бебе да не плаќал казни и така натака ...
    Јас кажав се додека не се испита се кај второто и третото бебе нема вакцини никакви , ајде со триста сили некако закажав на имунологија земаа крв на двете и се туто-комплето се испита анализите испаднаа дека ни двајцата не смеат овие три вакцини да ги примаат бидејќи можеле фатално да изреагираат , за третото ми дадоа извештај дека овие три нема да ги прима и причината ја наведоа , а за второто ќе идеме на комисија зашто и која била причината што изреагирало така од првата доза на шестовалента дали имало скриен вирус или е последица од вакцината , и исто ќе направат тест дали барем МПР ќе смее да ја прими , на бебе тој тест ќе се испита кога ќе биде 13 месеци .

11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.666
    Кои анализи ги правевте ако не е тајна?

12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не е тајна , имаше многу листови нај искрено ќе сликам ќе ставам слики покасно дека не сум дома .

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    88.876
    danichap
    Ова не е официјален веродостоен здравствен сајт.
    Туку сајт на кој пишуваат статии за здравје.
    Можеш и ти да пишуваш бидејки знаеш германски ,а претпоставувам и англиски.
    Бараат автори,имаат конкурс на дното на страната.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.376
    Допаѓања:
    286.666
    Фала однапред.
    Видов дека е сајт за здравје, затоа и како таков го споделив.
    Извори на статиите се официјални пресуди од судовите, наведени се детално која пресуда од кој суд и сл.
    Не ги проверив линковите со изворите и сите пресуди на жалост, но наведени се, кој има повеќе време може подетално да се информира во вистинитоста.
    Навечер, кога сум послободна ќе побарам на нет и други сајтови за да ги споредам бројките.

На ❤️Sneze❤️ и yarre им се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    4.328
    Кои параметри покажаа дека не смеат да се примат вакцините?
    Како се стигнува до имунилогија? Ми треба упат од матичен педијатар?

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Скоро се што испитаа беше или над граница или под граница , не ми се при рака резултатите ќе ти сликав , оти вака не памтам доста имаше .
    Секако никој нема и не смее да те спречи ако сакаш да испиташ се детално пред имунизација .
    Упат од матичен треба и треба да е наведено по која причина си пратена на имунологија .
    Јас со моја иницијатива добив упати од матичната пишуваше дека се бара детелно испитување дали постои некаква болест (на докторски нешто вака пишуваше) не памтам баш дека упатот остана на имунологија.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Ние сме 4 месеци, досега имаме примано вакцина за Рота вирус, шестовалентна вакцина и вакцина за пневмокока. Поминавме само со нервоза и болка во ножињата. Сега ни следи вакцина за Менингокока Б, која не е задолжителна и е по желба на родителот, а јас не знам дали да ја вакцинирам, па би замолила некоја мајка која живее надвор од Мк и е запознаена со оваа вакцина да ми пише.

18. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    797
    Гледам истата порака ја имаш поставено и во „Вакцини и реакции после вакцина“.
    Зошто бараш мајка која живее надвор од МК ?

Инаку, малце наназад имаш ( за мене одлично ) размислување на член Centurion, токму за беспотребноста на оваа вакцина.

19. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Мислам дека оваа вакцина ја нема во Мк, или барем ја немаше, од таа причина барам мајка што живее надвор која ја прифатила/одбила вакцината.
    Фала, ќе прочитам :)

20. Centurion

Centurion Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    280
    Како ги плашат американците од грип и успеваат во тоа:
    https://childrenshealthdefense.org/...-up-exaggerating-death-toll-to-sell-flu-shots

Всушност станува збор за истата лага како и со морбилите, смртните случаеви на пневмонијата ги бројат како смртни случаи од грип. Таа пневмонија за која медицината сеуште нема ефикасен лек, се употребува за да се кренат бројките на смртност за болестите од коие реално не треба да се плашиме.

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.