за џабе сигурно не е. Јас прекинав да вакцинирам поради нус појави. не е од моја лична желба. правевме испитувања и сеуште има за испитување на пролет. Од друга страна можам да кажам дека сестра ми на 6 месеци и мајка ми на 10 год имаат прележано морбили а не биле вакцинирани..
Брат ми вакциниран со една доза пак си прележал морбили на 2 години Темература 40 цела недела Моите делумно вакцинирани до некаде ,одат на школо и воопшто не се плашам и да добијат ке помине
За сите оние што мислат дека родителите на невакцинираните деца ги носат истите на бајачки или слични начини на “лечење”, и од нив бараат совети или лек, мислам дека треба да ја разгледаат варијантата дека некои следат препорака од доктор.
Големата имаше две недели забрана да во градинка бидејќи некое дете имало варичела а она не е вакцинирана. Таков бил законот, ок, почитувам. Е од агенцијата за здравство ми рекоа ако ја вакцинирам дента, другиот може да се врати.Баш @Annath ја прашував за логиката во исказот. Зарем после 24 часа ќе има заштита и да ја ставам во “несигурна” средина назад. Јас се водам во работен однос, матичната, односно колешката нејзина кај која се префрливме, ми даде боледување да си седам дома со детето и го отфрли исказот на тие од агенцијата. Денес е назад во градинка, не фати варичела.
Јас се прашувам дали децава што биле згрижени во таа градинка,ке седат дома или родителите брзопотезно ке ги запишат по приватните?!
На другарка малиот од вчера има сипаници прваче е.И во одделение имало неколку деца. Друга другарка во градинка бамби аеродром ,кај син и во група има . Нејзиното нема сеуште... Мислам дека овој пат не е баш шала..
Што се трескате, та нели си вакцинирате? Ете ви пишат порталите дека само невакцинирани се разболеле, значи безбедни сте!!! Зошто вакцинирате ако не и верувате на вакцината дека може да ве заштити?
За првачево е потвредено од лекар. А за децава од градинка чекам мајката да ми пише за сигурно . Како ми е кажано така ви пишувам ..