Ај ти од прва рака кажи ми зошто братучедка ми ја препратија на ветеринарен бидејќи појма немаат што да и прават? И жена и дете, комшии мои, со проблеми во бубрези, повторно на ветеринарен испитувани, оти на клиника не знаеја што да им прават. Жената почина додека најдат кој да ги испита...
Па така е. рѓосано тетанус беснило... те прашувам шо збориш ама тебе побитно ти е да се фураш дека си прва рака. не си драга моја тоа сигурно не си. те гледам и во темана за фармацевти нешто се фолираш. не знам како воопшто сериозно да те сфатам со ова мислењата и сликиве од гугл. знаеш ти воопшто да работиш беснило? методата ја знаеш? или барем сопот? нешто барем?
Не кажувате дека децава во градинката во Радишани биле од јасли. Нешто ми збори дека сакаат да ја намалат границата за ММР на 6 месеци.....
6 месеци за ммр вакцина? На која планета живеат бре, нормални ли се??!! Дај кажете дека нешто погрешно сум сконтала
во радишани децата од 6 месеци да примат ммр периодов поради ова што се деси. филипче таква изјава даде
Абе ај будала Овдешниве лекари викаат дека најрана возраст кога може да се прими ммр е 9 месеци, ако се патува во некоја земја кај што има епидемија на болестите, инаку по редовен календар се става на 18 месеци најрано. Ако се става Процентот за другите вакцини е 96-97%, за ммр е едвај 70%. Не може бе вака да си играат со возраста за вакцинација
Е со она нивото од 6м се да јаде дете и вакцината му иде од 6м. Што им бодат очи мали деца не ги знам.
Види, зависи и за која категорија мислат дека се овци, дали тие што вакцинираат или другите. Или за сите. Затоа што, според мене има неедуцирани и таму, и таму. И наместо да се потрудат да направат добра кампања, да обучат кадар како што треба, да средат диспанзери, они ја прават најлошата тактика- ќе ставаат забрани за невакцинирани деца и ќе присилуваат вакцинација на бебиња за морбили. Човек да се замисли и тоа да не им е крајната цел- невакцинација? Некоја обратна психологија може водат
не мислам дека се овци тие што вакцинираат ... туку дека политичарите сметат дека ние општо како народ сме овци.