Да, токму така, таму каде што опфатот со вакцина не бил доволен да го запре размножувањето на опасниот вирус. Таму се уште имало луѓе кои не биле вакцинирани и во чиј организам вирусот може да се размножи и потоа да излезе надвор контаминирајќи уште повеќе луѓе.
Ајде, пак по ред, и пак неселкетивно, као Експерт. Идеме нобеловски Еве ти како тоа изгледа во апсолутни бројки, од 1963 година. http://genesgreenbook.com/resources/obamsawin/ImmunizationGraphs-RO2009.pdf Другите графици немора да ги коментираш, се базираат на смртност, а тебе тоа не ти е показател, иако е единствен показател на болести за кои што нема соодветен третман. Колку од овие ликови имале трајни последици ? Знаеш ли колкава е дневната пријава на новороденчиња и деца до 3 годишна возраст со дијабетес во центарот во државна ? Прошетај на одмор од предавања да дознаеш. Немале претходно нит заушки нит сипаници, и види богати, дијабетес добиле одма по вакцина. Нема линк, нема извор, има кажување позади завеса. Ти веруеш или не веруеш твое право. Ја од сорсот, не од статистиките. Не можам, ја затворија А1. Веруј или неверуј. За фрижидерите и начините на чување на вакцините ке се воздржам, со оглед дека моите сознанија се темелат на надворешни извори, каде што верувам дека на тетките не им текнувало да ги чуваат патлиџаните во истиот фрижидер. Можеме ја и ти до 101но да шпекулираме на темата како се чувани вакцините, а ни ти ни јас не знаеме. Ете јас со мојата маленкост како лаик, не добив коментар на битни работи во постовите, ако земеме дека и мојата перцепција да е погрешна. Ти како задоен експерт, кој учи но нема сеуште животно искуство, не ги задоволи моите молерски потреби па селективно реплицираше на моите изнесени работи, односно реплицираше само на местата каде што ке најдеше соодветно контра размислувње со пребарување на гугл. А како по автоматизам, тоа беа и сеуште се линкови зад кои стојат големите фармаколошки праери, преточени од разни спонзорирани здруженија, па се до велелепни докторски асоцијации. Како идна стручна особа во областа на медицината, искрено би се запрашал дали твоите знаења и размислувања ке се ограничат слепо на препораките на СЗО, или можеби ке му дозволиш на твојот мозок да еволуира и по прашањето на сопственото размислување и истражување надвор од границите на сервираното медицинско четиво. Не се сомневам, Цар за линкови си. Се сплеткуваш на оние кои ке ги преведам на македонски и не ти го давам изворот Ти изгледа многу зелено си ги зачекорила првите чекори во медицината, и сеуште спиеш на увцето на Хипократовата Заклетва. Ајде, искуството ке те поучи со време. Медицинска Мафија ? Што е тоа ? Па за нив само мртов и здрав човек не им се од корист, а целата друга средина, е топ поле за работа. А да, и вакцините се одлична каписла за таа средина, па дури и вакцините гратис да ги делат ( што и го прават во афричките земји ) . Како иден медицински работник, ајде кажи ми дали постои медицинска мафија, ( крсти го и лоби ) ако сакаш . За да не биде досадно ова за читателите, еве размислување за аутизмот од реномираниот ageofautism.com Многу интересно објаснување, и за докторската фела, и за фарма гигантите, политиката сеедно. Expert, ајде напред во дисквалификација на размислување на доблесен доктор.
Еве како се заташкува информација за штетност на вакцини: http://www.collective-evolution.com...erup-official-documents-released-from-the-uk/ Вејкфилд изгледа не бил во заблуда
А сега други графици? Пак истите со смртни случаи? Значи сто пати сум кажувала за нив. Еве уште еднаш кратко. Се работи за смртни случаи, кои е логично со текот на годините, со подобрувањето на медицинската грижа, исхраната и општо условите за живот, постепено да се намалуваат. Ама епидемии и заразени луѓе се уште си постоеле. Доволно лошо е и само да мораш да прележуваш неколку болести. Уште полошо се можните компликации, кои се неспоредливо почести и полоши отколку тие кои се поврзуваат со вакцините. А најлошо е што и сепак се уште постоеле смртни случаи, помалку, ама постоеле. Каков е тој болен ум кој радо би сакал епидемии и заразени од болести кои се смртоносни, а можеле да се превенираат со безбедни вакцини? Каков главен аргумент не сум одговорила? Ако нешто намерно или ненамерно сум пропуштила, повтори го, немој да се жалиш колку сум лош соговорник. Инаку дискусијава мислев дека јас пресериозно сум ја сфатила, ама изгледа тоа си бил ти. Евидентно е твоето непознавање на основни утврдени факти кои се клучни во целата приказна. Тука си имаме работа со човек кој не ги знае и што е најлошо не сака да ги прифати компликациите и трајните последици од самото прележување на болестите. Како да дискутираш за потребата и безбедноста на вакцините, ако не знаеш која е индикацијата за давањето на самите тие вакцини. Потоа, не ги знае основите на епидемиологијата на заразните болести и има целосно спротивни ставови од науката која ја создавале со децении врвни научници и истражувачи. Како да дискутираш со човек кој целото зло на Земјата го припишува на вакцините? Дифолт состојба за споредување му е популација со висок опфат на вакцини и во која ги нема ендемични болестите против кои се вакцинира, па дури ни во субпопулациите во кои опфатот е низок. Нема да биде сеедно ако тој општиот имунитет кој целосно го негираше и не знам дали ги виде симулациите за истиот, не беше тука за релативно да ги заштити дури и невакцинираните. Како да дискутираш со човек кој се гордее со тоа дека ништо нема толкава моќ да му ги смени ставовите кои се формирани врз основа на теории на заговор, а кога некој податок ќе ги предизвика, неговата свест си има подготвена причина за веднаш да ги одбие со констатирање дека тие се резултат на моќта на парите и мафијата во медицината. Како да дискутираш со човек кој се замислил дека штурите дезинформации и шпекулации кои ги прочитал некаде во темните подземја на интернетот се алфа и омега во медицинската реалност и дека користејќи ги нив може да се спротистави на научните факти. Жално е што не си единствен. Постои цела армија на арогантни луѓе на интернет кои се убедени дека со читањето на неколку статии против вакцините станале експерти во областа и можат да го побијат секој научен доказ. Дискусијава ќе беше далеку поинква ако имаше, иако негативни, барем пореални ставови. Понатаму те молам поштеди ме од директни конфронтации. Се надевам дека има и други упорни како мене кои ќе бидат подобро информирани и можеби ќе дојдете до некој заеднички заклучок за една вака важна тема.
Јас денес бев да ја поднесам изјавата и окапав цели 2 саати внатре. Значи следеше цела ,,истрага,, околу тоа зошто и како сме дошле до ,,идејава,, па се до моментот кога тетката докторка не сакаше да ми се потпише дека ја примила изјавата.Ми вика ,,ако ти се потпишам значи дека го одобрувам напишаното,а јас не го одобрувам,, .Леле срамота,како можеше да тресне ваква глупост. Смеа ме фати, и објаснував дека потписот ,,примил,, не значи одобрувае, и дека јас не ни барам она да ми одобри...она не па не. Морала да се консултира со адвокатот. Оф мори мајко,како во шпанска серија се осеќав. Се консултираше наводно и тој и рекол - потпис никако. Па барав некој надлежен, па стигнавме до началникот, па се криеше и тој,божем не бил на работа, и после 1 минута се нацрта, ми рече -јас на нив да им се потпишам а не они на мене .Страшно. Јас ќе потишев таму во тој некојси нивни тефтер за евиденција,ама и мене ми треба потврда дека сум предала документ. Па некои извешаи ми бараа, дека стварно имало реакција од вакцината... Некако не ме разбраа и се правеа дека не разбираат.Јас на суд ли отидов? Какви црни докази бре луѓе, сакам изјава да поднесам, не сум должна ама ич на вас нешто да ви докажувам... Па ајде консултации и он со адвокат, и конечно добив потпис. Немам коментар. Измеѓу натегањава, се нудеа други опции како на пазар да сме. Битно работава започна, сега ја тераме до крај.
silk, Ова дека лекар потпишал прием на изјава прв пат слушам. Ова секако е нов правец. Секако дека е тешко да се комуницира со лекар надвор од неговото повторувано клише на однесување. Мислам и дека не се криви, бидејки не знаат како да реагираат, а ти сега си им создала нешто што е во сосема друг правец на реакција. Но тука страв лојзе чува си ја прави својата работа. Еве како реагира системот со лекар, доктор на науки, во нашата ни блиска Хрватска, ако случајно бекне против вакцина. http://www.slobodnadalmacija.hr/Nov...ype/ArticleView/articleId/214304/Default.aspx а сите натписи за случајот историски во рикверц ги има доле, во “Везани Чланци“ @expert Искрено штета е за твојата персонална дисквалификација за доктори, доктори на науки, професори, и магистри, нивните размислувања да ги квалификуваш како да дошле од темните подземја на интернетот, само и само поради тоа што се доблесни да се спротистават и јавно прозборат за догмата на вакцините. По ова излегува дека добар доктор е оној кој прокламира вакцини, а лош е оној кој е против. Навистина неможам да помогнам во тојата лимитираност. Ти ке бидеш веројатно една од последните единки на планетава која ќе го напушти стереотипот за вакцините. Праќам еден нобеловски за тебе. И те молам, корегирај ме нонстоп и понатаму, темата ќе биде празна без тебе.
yarre што да се прави, мора некако човек да се заштити. Сестрата вади некое тетратче за евиденција на ,,невакцинирачите,, , ги напикале изјавите низ цела тетратка,па ги расеја по фиоки и по биро додека ги вадеше. И сега што правиме ако ете така сеејќи изгуби некоја изјава. Јас им кажав дека ми треба потпис за да си имам доказ дека сум ја поднела изјавата кај нив. Да не испадне утре дека ,,сме го запоставиле,, детето, ако тетката ги затури изјавите. За линков . Замисли некој кај нас вака да се охрабри,ама јавно да се охрабри...Нема да може веќе ни перач да биде...Тука бре закони владеат. Мене началникот вчера ми рече (на мое големо изненадување) дека он не се сомневал во квалитетот на вакцините, таман работа да ризикуваат големите фармацевтски куќи. НО се сомневал во начинот на чување на вакцините, и ете од таа причина се јавувале овие ,,нус,,појави кај децата. Ми даде ,,совет,, да не поднесувам изјава, туку со документацијата да си одам на клиника и од сега таму да си го вакцинирам детето со прочистени. Значи треба да прицрка некое дете за да добие ,,прочистена,,...а другите деца ќе бидат експериментални примероци. Секако дека ова ништо не значи,само ми е пример како се функционира во државава, а мене ми е сеедно дали е прочистена или не, отров си е отров.
Има и вакви коментари "Kod nas u skoli su cetiri vakcine najavljene. Posto sam ih sve odbila, pozvali su me na razgovor sa lekarom, koji inace vakcinise. Dosao je samo zbog mene u skolu!! Posle sat vremena ubedjivanja je samo rekao: "Vidim da znate o cemu pricate. Samo, molim vas da to zadrzite za vas...naravno da ni ja nisam vakcinisao svoju decu." Skandal!!! Moje dete je spaseno a nadam se da ce isto odluciti sto vise roditelja!!" ( преземено со дозвола од фејс ) ............. Инаку,кај нас во училиште во среда е закажана колективна вакцинација, што секако планирам да ја одбијам како и сите досега ( во прво одделение немав ама баш никаков проблем со лекарката -вакцинирач ) осем што се потпишав во некаква евиденциона тетратка, каде она нашиша - „Родител одбива вакцина “ Со оглед дека искуството е битно за родителите тука, планирам да го пренесам во целост. Во нашето одделение, вкупно 3 од 21 дете не се вакцинираат. Родителите на другите деца лажат за причината, за да не се дига прашина, а јас настапувам директно, со лична одлука и убедување.
Deneska za prv pat primivme vakcina ( skoro 4 meseci sme ) i toa vo dvete nodzinja vo butcinjata .... E sega na vakcinata pisuva deka e za (Tetanus , Diphtherie , Pertussis , Poliomyelitis , Hib , Hepatitis B i Pneumokokken ).Povtorna vakcinacija imame za 6 do 8 nedeli. Me interesira bidejki tuka ima luge koi imaat dosta poznavanje od vakcinite dali e ovaa prvata BSG vakcina koja se prima vo MK ili e nekoja druga .Mnogu ke vi bidam blagodarna ako nekoj se potrudi da mi objasni. Isto taka mi rekoa deka moze da se pojavi temp.nad 38 , poveke spienje i isto taka spienjeto da bide nemirno.Mozna e i alergiska reakcija no mnogu retko se pojavuvalo.Drugi rizici rekoa deka nemalo... Potpisav eden dokument deka za ovie pogore napisani reakcii mi e objasneto ( sto i mi bese kazano od strana na pedijatarot ). Se nadevam lesno ke pomineme Od koga ne pregledaa ni rekoa deka malku zatnatoto nose na kerka mi ne e precka da ne se stavi vakcinata.Deka bila zdrava i ne bilo strasno zatnatoto nose.... Vi posakuvam ubav den
Вакцини - 2ро одделение ДТ + Полио. ЗА сите родители кои не ги вакцинраат децата, еве корисна информација за вакцините кои се спроведуваат во училиште во второ одделение. Значи, имавме известување два дена пред вакцинирањето дека децата ке бидат вакцинирани за време на часовите. Денес, во 9.30 часот дојде парот ( доктор + сестра ) и ја запоседнаат наставничка канцеларија ( немам логика зошто таму, ама веројатно така е обичајот на школото ) Дечињата одеа по 5 во група. Јас секако влегов заедно со мојот индијанец, настана една нормална комуникација помеѓу мене и докторката, секако, оној стандарден пасус, знаете ли дека вакцините го штитат нели детето....но кога виде дека малце повеќе знам, барем за конкретниот коктел + полио орално, си дигна ручна и вика, а па да еве во картонот на детето веќе од лани стои дека одбивате вакцини. Слободни сте благодарам. И ја благодарам, и чича мича. Остантатите две дечиња, како и лани, ја заобиколија вакцината, партизански, несакајќи да се објаснуваат, ( едното наводно алергично за што мајката немаше никаков документ, а другото наводно се вакцинира во странство - исто немаше документ ). И за тие случаи докторката не покажа никаков проблем, иако мислам дека не цицаше весла. Не беа спомнувани никакви закани, и разговорот со сите беше крајно културен и нормален. Целиот баук, се сведе на одлуката на родител, која уште од лани е запишана во картонот на детето.
Вчера бевме на средба со Слаџана Велков, во парк. Покрај тоа што добив одговор на многу прашања кои си ги имав во глава, слушнав и многу добри совети. Иако веќе сме одлучни дека прекинуваме со вакцините, сепак ни беше важно да се доинформираме, сепак се работи за здравјето на нашето дете. Инаку беа присутни и двајца родители со деца кои имале сериозни последици од вакцините(и децата беа присутни)... изгледа толку далечно и нереално кога се чита и слуша, но кога ќе дојдеш во блиска среба со тој проблем навистина е непријатно. Интересно е што сега веќе никој не сакал да ги вакцинира тие деца, докторите сами потпишувале дека нема да ги вакцинираат. Туку друго размислував. Слаџана е навистина прекрасен човек, се гледа дека има огромни знаења, дека навистина го разбира она што го збори. Она лично кажува дека во медицинат ане верува, дека се тоа е само профит, бизнис... Зарем не е чудно што никој не реагира против неа, што никој не се осудил сеуште да ги побие тие нејзини тврдења??? Тоа само ми даде дополнителна верба во неа, зошто ако нешто не е вистина сигурно некој ќе се најдеше да и контрира, да даде дополнителни факти и докази дека она што го збори не е вистина. п.с. ние ги стававме прочистените, а синоќа дознав дека од нив има над 80пријавени случаи на смртност. Голем е Бог што не чувал.
@meU Навистина ме изненадува какви информации ви понудила Велков па сте добиле впечаток дека има големи познавања и дека знае што кажува. Најпрво на сите нејзини профили, групи и страници стои едно оградување, дека се што кажува е од едукативна природа и не треба да се зема како лекарски совет. Ograda Informacije, saveti i predavanja su edukativne prirode. Nisu namenjeni dijagnostikovanju, lecenju ili prevenciji nijedne bolesti. Ako ste bolesni, potrazite savet vaseg lekara. Тоа значи дека не презема никаква одговорност за евентуалните последици од она што го препорачува. Но нејсе, тоа не е ништо посебно, обично правно средство за оградување од одговорност, она што е важно се нејзините информации кои ги објавува на страницата кои се на ниво на аматерски, лаички шпекулации, дезинформации и во кои е чудно еден лекар да верува. Обично преведува од странски страници на кои се обработуваат теории на завери и не е точно дека никој не реагирал против тие информации и дека никој не може да ги побие нејзините тврдења. Еве пример сум јас и неколку други на форумов кои имавме една цела тема за неа и во кои пишувавме за нејзините тврдења. alternativna-medicina/slagana-velkov-oficijalno-se-seli-vo-makedonija-t16601/ Побивања на работите кои ги кажува може да се најдат и во најосновните учебници и секаде на интернет, и секој кој знае малку повеќе од основната биологија ќе види многу недостатоци во нејзините искази. Ете на пример кое нејзино тврдење во остави најголем впечаток и најмногу ве убеди? И од каде ви е тој податок за смртни случаи од вакцина? Па и 80?
А како Ѓ-ѓа Велков не работи за профит,од што живее од сонцето. Ај бидете малку реални,мора да ве лаже за да се продаде себеси...
expert разбирлива е Вашата огорченост кон Велков, посебно после она што прочитав(дека сте оделе со болен човек). Сепак јас разменив мислења, се направи муабет од луѓе кои се имат излечено со тоа што она го даде како совет. Всушност она што го збореше тоа , јас го имав прочитано одприлика месец дена порано. Значи не е само она таа која се залага за лекување на база здрава исхрана, во светот е многу познато и применувано сето тоа, само ете се нашол некој и на македонците да им го доближи. Мене ми беше првенствено важно да слуѓнам и добијам одговор за вакцините, а посебно се вознемирив зошто директно видов луѓе со деца кои имаат маки од вакцините. Инаку видов денес осип на газето како последица од вакцина. Ќерка ми имаше сличен еден ден по излегувањето од болница. Доктор ни кажа дека наводно е од пелените(но ако е така зошто не се повтори никогаш повеќе , па ни при употреба на најефтините пелени?)... кога ќе размислам на денот по излегувањето од болница она примаше вакцина. Дај Боже да не сум во право, и да е од пелените. (ова е само размислување) Ние цврсто одлучивме и решивме што понатаму , па Експерт мислам дека навистина нема да има никаков ќар ако ми контрираш, ме разубедуваш и сл... Сепак вашето искуство неможе да се споредува и да биде репер за нечие друго. И јас сум имала некаде лошо искуство па луѓе по мене одлично поминале... се е тоа како треба да биде.
^ И меу дај сподели нешто заради кое ти си цврсто убедена да веќе твое дете не вакцинираш. Немој само те молам да ми даваш примери како осип на газето...
Ја споменувате Слаџана Велков како една од личностите кој ви дала совети во врска со вакцините, а и општо во врска со здравјето и лекувањето на одредени болести. Не сум премногу запознаена со нејзината работа, ама од она што го имам прочитано имам впечаток дека не ја открила Америка . Па секој еден човек, малку подобро информиран, знае дека храната односно начинот на исхрана има големо влијание при лекувањето на ракот или, пак спречување на појава на иститот, а исто така, исхраната се покажала како клучна и кај други заболувања како што е дијабетисот, кардиовасклуларните болести и др. Ова, гореспомената личност во која имате огромна доверба и се потпирате врз нејзините ставови, слободно може да го прочитате на интернет, а и секој лекар исто ќе ве советува. Затоа реков не ја открила Америка. Еве и јас ќе формирам старни по фб, по форуми ќе пропагирам како треба да се храниеме, што треба да правиме, и тоа врз основа на веќе толку достапни информации, само ете јас ќе ги прекуцам и средам текстовите. Кога веќе се одлучувате на ваков чекор да невакцинирате, барем консултирајте се со професионални лица, а не од форуми и од личности како што е Велков. И јас размислувам за вакцинацијата, побарав мислења, и сеуште барам податоци, собирам искуства од релевантни извори, а не од форуми и слични страни. Сепак за детето ми се работи. Овде освен случајот на силк, друг со негативно искуство не сретнав. Некако почнувам да се разубедувам во однос на невакцирањето. Се плашам да не погрешам со било која одлука, па затоа активно се вклучив во истражувањето во врска со вакцините. Се надевам ќе ја донесам правилната одлука.
MSkorpionka немам јас зошто вас да ви полагам извештај и докази. Кој што го интересира нека се потруди да најде некаде да прочита или директно да исконтактира со луѓе кои веќе имале проблем. ЈАС И МАЖ МИ го направивме токму последното, така да наше е зошто сме против и дали ќе ставаме или НЕ вакцини на НАШЕ дете. JuLleE не само на silk уште колку само ги има такви примери , не во светот, туку во Македонија.... се запрепастив . Фала му на Бога што на силк малата е ок, зошто искрено ме потресе тој случај.
^ Кога веќе често си на темава и си против вакцините мислев дека не ќе ти е проблем да образложиш зошто, бидејќи такво нешто од тебе немам видено, само паники ради црвени газиња и осип. Нормално дека нема потреба нас да ни даваш извештај зошто и како, но во тој случај доволно е само и да гласаш на анкетава. Нели имаше анкета?