Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

747 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... ќе дојде време ќе бидеш сведок, па ќе се сетиш на овој муабет, како има случаеви кога се врши задолжителна имунизација на пациент кој го касна куче бездомник (чија муцка не се знае каде све не се вметна па и во контајнери) комбинација од антирабичен серум и анитетаничен серум и антирабична вакцина и антитетанична вакцина... јас не мешам поими, но ТИ не ги разбираш поимите, а тешко можам да докажам некому што мисли дека знае, а всушност не знае!
    .... и што е проблемот со коментарот дека тука сите се „обични лаборанти“? зарем има и „необични лаборанти“? и што проблем имаш со нив? не ги признаваш за здравствени работници или само нив ги познаваш? ги деградираш по професија? мислам во кој контекс ги кажуваш така погрдно? а кога веќе нагрдуваш некого пофали се чупе што си ти по професија? а? :makeup:
    п.с.
    слики од гугл? за кои слики? што ги поставувам тука? треба да го земам фотоапаратот и лично на терен да фоткам? мислам друга желба можеби музичка? (facepalm)

2. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    А дали може да се вакцинира бебе/дете надвор од Македонија,зошто сите сме недоверливи за квалитетот на вакцините.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265

...барем да се информира онака читајќи, твојата „прва рака“ кога ќе се врати од службен пат во МКД и пак ќе речам, секој ден учиме по нешто цел живот учиме,а дипломите денес лесно се купуваат, но да се коментира на таков начин како тебе и да се понижат „лаборантите“ присутни не е во ред....им должиш извинување! (y)

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    Девојче мешаш баби и жаби од сам старт. Никој никаде не рече дека не се прима вакцина за беснило по стоти пат ова ти го кажувам. Немам ништо против лаборанти ама тие НЕ СЕ прва рака. За методата не ми одговори? исто и за претходните прашања. Ќе да не си ни лаборант чим основните работи не ги кажа. И каде води дикусијава ?? Никаде. Зошто ? Зошто немаше нормална дискусија. имаше лупање во гради пуштање слики и копи пејст муабет од гугл. Ајт. Доволно читав глупости.
    А тоа што си го пуштила подоле не е ништо што јас не го кажав. Туку баш се повторува. Само разликата е што јас немам потреба од гугл.

5. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...ај вака, ќе коментирам сличен пример,
    ќе слушнеш од некого дека млекото за бебиња тука во МКД не чини „сите сме недоверливи“ за составот, па со тоа и квалитетот на млекото за бебето, така? и сега како секоја мајка која сака најдобро за своето чедо ќе побара млеко за бебе „надвор од МКД“ да речеме од ,,Лакталис“ најпозната француска фирма за млеко за бебиња... и загрижената мамичка за своето бебче све дава и конечно го добива млекото и пресреќна дека го има највалитетното млеко за бебиња во Европа за своето бебче... и наеднаш гром од ведро небо, наеднаш од целиот светски пазар Велика Британија, Грција, Кина, Пакистан, Бангладеш, Саудиска Арабија, Мароко, Судан, Перу и Колумбија се повлекува целото бебешко млеко на „Лактавис“?? што се случува се прашува загрижената мамичка, а никој не кажува.... за да после извесно време Портпаролот на „Лакталис“ Мишел Налет рече дека новото повлекување на производи од пазарот опфаќа околу 30 земји откако се покажало дека се заразени со салмонела „Лакталис“ преку соопштение им се извини на потрошувачите и наведе дека истрагата потврдила дека заразата започнала по реновирање изведено на почетокот годинава во фабриката во Краон, на западот на Франција, како и дека производството на млеко во фабриката е стопирано....,,
    .... и сега шу правиме мамице? дали направивме добро за бебчето што сакавме најдобро, а може недај Боже најлошо поради салмонелата ??? пази, зборуваме за европски пазар со норми и строги правила ? и?
    дали е заштитено бебчето ако му се даде нешто вон МКД, демек ЕУ со ИСО стандарди??
    ....извинете што млекото имало салмонела друг пат нема да се повтори!!??? (facepalm)

На Yowannty и Cka им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    Можеш во грција. Мислам 20 еу беше од вакцина . Нема потреба од транспорт директ таму ставаат. Ама ако се плашиш од нус појавите не значи дека кај нив во упатство не стојат истите. . разгледај ѕирни. немаш вакцинирано ич?

На NarCis@, Cka и Martka им се допаѓа ова.
  7. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...еве ти ги бабите и жабите каде ми кажуваш дека мешам поими...рѓосано тетанус-беснило.... значи се дава и тетанус вакцина и вакцина против беснило на човек што го касна бесно куче од контајнер (непознато, а не милениче) ова е тешко да го сфатиш? и не ми ги превртувај ниту моите зборови ниту пак твоите... а ако те интересира протоколот можам да ти го постирам тука цел правилник за имунизација од службен весник ! ама пошто ти си свезнајуча и никако не идеш и немаш потреба од гугл си го кажа нивото и плафонот на интелект до каде ти е нажалост!... си читала глупости? види ја ти неа ем силна ем свезнајуча! :lol:

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    ало франкфурт врати се назад неколку страни и прочитај убаво . немам намера да се повторувам.
    И после зашо не оделе луѓето на вакцина. зашто еве какви велат дека се ПРВА РАКА. не може ни да разбере што сум пишала не па да лечи човек. Ако имаш диплома уопште земи врати ја кај што си ја купила. Толку од мене.

9. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... интересни совети даваш .... не е лошо да ги запознам во министерство за здравство за вакви совети, а посебно од нивните вработени кои очигледно земаат плата од ставање на истите вакцини, сестричке ! :!:

10. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Мила нема споредба млеко и вакцина.Разлика ден и ноќ.Но вакцините имаат њус појави кои секое дете /бебе различно реагира и никој родител не сака детето да му биде вакцинирано од непроверени вакцини,кои нас не убедуваат дека се со одличен квалитет,а потајно си викаме и молиме бога да не му се случи нешто на моето/нашето,бебе/дете откако ќе ја прими.Чуствителна тема многу.Како што за вакцините,сумњам веќе и во млекото.Во државичево наше ништо не е сигурно и најмногу ме боли кога се во прашање најмалите.Нажалост

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    право на избор е кој кај ќе вакцинира. бујрум повели пренеси ќе ти речат аа па и ја моето таму го боцкав ;)
    многу силна бе ти уше со затвор да ни се заканиш. Може и у полиција си прва рака. :rofl:

12. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... нема споредба млеко? точно уште полошо е ... салмонелата знаеш што значи за бебе?

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    дали ти тоа спореди салмонела со перманентно оштетување на цнс?

14. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    еве ќе те прашам... сигурно си мајка... што е прво дадено на твоето бебе како инекција?

15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Мила моментално немам дечиња,но понатака ќе имам и знаејќи ја работата во Македоничево НЕМА КВАЛИТЕТ.Јас сакам да вакцинирам но....едноставно немам доверба

16. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... дали под препоставка дека некој ваш предок имал некоја болест, па тоа ќе се пренесе генерациски преку наследниот материјал кај вашето дете, вие ќе решите да немате деца за да не биде болно од таа наследна болест?

17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    чекам одговор. .. :wasntme:

18. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...кој ти вели дека нема квалитет?...ајде убедиме и мене и ќе пишувам и јас така ПРОТИВ .... може да знам на кој начин ќе го искажеш тој неквалитет на вакцините?

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.109
    Допаѓања:
    225.649
    прај што ќе прајш не мора ни мене да ме слушаш. ама немој ни да слушаш од 'првата рака ' мислење кога споредува салмонела со нус појава од вакцина жити ја. далеку си попаметна од тоа.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... ако е насочено кон мене, не те гледам за добар соговорник ... со тебе завршив! ако карактерот го контролираш можеби ќе дебатираме вака бркај работа, нема да те приметувам! :f: