Да ти кажам дома посвилен ми беше, за 6м у градинка се ококори, се прележа, се фати и топ не го бие. Варичелава ко од шала. Дајбоже само така да поминува. Е сеа се изнапи антибиотик, не е како другите што викаат вакцинирани не знаат што е антибиотик, ама кад тад мора да ојача, дали сега дали на 3г исто ми е.
некогаш мора антибиотик јбг сеа тоа е. И јас многу сакам да оди во градинка ама здравје ќе се стрпиме до септември пошо уште еднаш ако се вратам на инфективно мислам ќе ме избркаат
За една фрустрирана особа без самопочит, на фоумов сум 100% сигурен дека има помал коифициент на интелегенција и од Амди. А Крлеуша и само идол. Овој е чичко на Ристиќ вработен во фармацевтска куќа.
Само да изјавам дека сум ЗА вакцинирање и дека многу ми се допаѓа одлуката за непримање деца во школо и градинка, ако не се вакцинирани.
Nas tato od rabota site virusi ni gi nosi, odele vo gradinka ili ne. I sto e najinteresno nego mu pominuva so rastecen nos za tri dena, mene i mali cela nedela i nemozeme da se oporavime Antibiotici nekolku pati piel, a inhalacii so kortiko ne brojam vise kolku pati, a ne odi vo gradinka, zimno vreme ne se mesa mnogu so deca, samo prolet, leto na ljuljaski standard. Vo gradinka od tri godini go pustam, valjda do togas ke ima podobar imunitet, koj znae. Zivi bili pa videli, ko sto vika majka mi da se razbudam sabajle prvo pa ke mu ja mislam haha
Вечерва на 1тв има отворено студио за актуелнава тема со вакцините. Гости се Филипче и Сандра Грозданова,претседател на национален комитет за имунизација.Жената е алфа и омега за вакцини,гледајте ја и слушајте што има да каже.Исклучителен експерт е.
Глупа тактика им е ова, ако планираат да ја спроведат. Едно е да исклучиш дете од градинка за време на епидемија, а друго е целосно да го исклучиш. За школо па да не зборувам. Нели задолжително е? Со закани и уцени не се зголемува процент на имунизација, туку со градење доверба во системот и здравството. Ете во Германија е незадолжителна вакцинација, па се вакцинирани 98% (ако е точна информацијава) Кај нас во голем дел слабата вакцинираност се должи на банана здравствениов систем. Како да веруваш на министер кој ти вика дека кога ќе влеземе во ЕУ ќе имаме проверени вакцини! А сега какви се?
Да се чудиш на прискањата и фаќате за шија со нож и јас велам така... Демек демократија.. Вака ко препарирани глуфци сме во светор без право на збор, избор...
Е тоа е, никој не ни кажа дека ќе биде лесно, сите викаат дека најтешка работа е да си родител. Гушкам!
и јас сум им се чудела на сите кои по форуми и групи на фб пишуваат за крвна слика пред вакцина. Се до овој момент кога малку се подзамислив. Секое воспаление и инфекција најдобро преку крв можеш да ја добиеш како точен резултат. Детето може да нема симптоми но што и да е преку крв ќе излезе. Со наслушување и преглед на грло ништо не ни испитале да знаете.
Polivalentnite vakcini se na Sanfori, francuski. I pentaxim i heksa. Na sekoja vakcina si ja zemav i kutijata so se upatstvo bez problem.