Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

747 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.287
    Допаѓања:
    5.572
    Eх и јас помислив на истото. Ама го има Јарето на твитер се расправа, па изгледа не може да постигне. Другиов ми звучи многу ко Велков, па it makes me wonder:^)

На JuLleE и Cka им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.326
    Другите им веруваат на таквите како Јаре дека вакцините се отров за децата и не ги вакцинираат. Ќе ги чуваат дома во карантин децата, ќе им скратат месеци дружење со други деца, нормално детство. Ама не се свесни колку лошо им прават на децата кои навистина имаат здравствен проблем и имаат црвено светло, не смеат да се вакцинираат. Се враќаме во времето на нашите баби и дедовци, ко преживи, прираче. Жална Македонија, жална.

На CameliaMiller, TeddyGrey, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    @Cka ќе ја вакцинираш ти?
    Мене хаос ми е моментално во глава.

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.227
    Допаѓања:
    136.369
    Да. Само да ми одобри педијатар. Ние бевме еднаш и со топ крвна слика и брис, не вратија ради црвено грло.

Сега ја чувам у изолација, па крвна слика и брис, па вакцина и пак изолација. Според мене вака е најдобро. Барем се надевам.

Вчера од 400 вакцинирани колку се денеска со проблем од вакцината?

На CameliaMiller, elena.mak, TeddyGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    9.107
    Se krijat ko gluvci sekogas koga ima vakva diskusija.
    Tuku vcera edna go prasa ministerot sto ako ne vakciniram on i vika ke si platis kazna, zenata ama pak ke ostane nevakcinirano deteto i odma smenija tema. Se na se mene ne mi se dopadna emisijata na niedno prasanje ne odgovorija konkretno se odokolu. Kako sakaat lugjeto da imaat doverba vo niv eve neznam. Jas kazav i pak ke kazam posle niza ispituvanja sto planiram da gi pravime za vakcinava ako e se ok ke vakciniram vo stranstvo, tuka ne.

На An-na и Annath им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.463
    Допаѓања:
    38.522
    @Cka тоа е лошо со Ммр, реакции дава дури по периодот на инкубација, тек после 7ми ден до 21. Жива вакцина е. Одма не јавува никаква реакција.

Јас планирам да направиме алерго тест, па да се консултирам со повеќе педијатри, од тие што ги прашав пола-пола се за јајцето.

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.209
    Допаѓања:
    148.488
    Епа на команди одговара, разбира, ама па дека не одговара не знам дали се ме разбира искрено. На два ума сум. Имам близок дефектолог и вика дека е одличен ама со време да се почне со логопед за да се стимулира зборењето порано. Инаку извинете ова е надвор од темава, не ми смета да тргне и не ми се чека до 3 , оти па мн мајки испоупознав кај децата на 3 не им зборат. А мојов жив ќе те продаде со постапки, ама не му се збори баш баш. Само ако сака.
    И баш ми е страв да вакцинирам, сакам да вакцинирам ама не од овие за 100 души, да има моновалентни би, вака не. Од Ммр знам мајки на кои децата им имале после белодробни запаленија, дијабетес и сл, наводно и докторите викале дека е последица од вакцината.
    А докторката уште па и се пофали вчера на емисија дека ги вакцинирала и тоа со моновалентни, као да се полоши го кажа тоа, па кога и рече мајката со подобри значи, оваа на тошо се направи. Значи според мое размислување ( не мора да е така, јас така мислам и не се убедувам поготово на ваква осетлива тема) оваа "епидемија" е измислица за да ги потрошат отворените вакцини.

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.653
    Мојот е поголем од твојот. Да му речам оди земи смоки оди и зима. Кога е расположен ќе ми рече чекај скрши ми или отвори или мама шо пајш. ама тоа е ретко. Се разбира ама мрза е за зборење ептен. не би го носела по доктори. Ако до 3 год нема промена онда тогаш.
    Како сакаш не ти се мешам само ми беше зашто да се малтретираш кога не е алармантно...

На LadyC и NarCis@ им се допаѓа ова.
  9. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Моето дете не смее да се вакцинира.И невакцинирано не е опасност за вакцинираните.Ако се има верба во вакцините нема место за паника.Ама изгледа страв има кај сите.

10. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Јас се смеам на твојот коментар ,а не на заболените или на другите.Незнаеш кај тераш со коментариве.Алал да ти е.Никогаш да немаш мака и да преминеш во другата група.

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.078
    Допаѓања:
    179.102
    Верба во вакцините се има во процент кој е општо прифатен. Се нема во невакцинираните. Оти опасноста токму од таму доаѓа.

На CameliaMiller, NarCis@, SwanMay и 2 други им се допаѓа ова.
  12. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    5.777
    Mene me interesira dali moze so MMR da se vakcinira dete koe e alergicno na polen ?Konkretno sin mi ne ja primi ovaa vakcina seuste bidejki doktorkata mi rece dodeka ne se podobri atopicniot dermatit da ne prima vakcina.
    Mislam deka Alishan30 (e doktorka ama ne mozam da ja tagnam )pa bi sakala da mi odgovori.
    Sin mi ima 7 godini.

13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.653
    зашто не смее?
    мислам.. ако смеам да прашам.

14. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Ај молимте просветлиме молимте.Ти си вакцинирана и нема да заболиш така?Јас сум невакцинирана и ја имам болеста.Како можам да бидам опасна за тебе?Просто прашање.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.378
    Допаѓања:
    286.723
    Опасна си за лицата со слаб имунитет и деца кои поради икс причини или возраст не се вакцинирани.

На CameliaMiller, elena.mak, supergirlmb и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.078
    Допаѓања:
    179.102
    Дека е просто прашање, поврзи 2 и 2 и просветлисе сама. ;)

На CameliaMiller, oblace1, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  17. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Црниот дроб му се оштети од Хепатит Б вакцината .Цела година голгота до пред првиот роденден.Плус тромбоцитопенија.

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.110
    Допаѓања:
    225.653
    баш ми е жал. :(

19. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Просто прашање ама немаш логичен одговор да дадеш.Па 2 и 2.
    (Се плаши оти твоето дете претставува опасност за останатите што се вакцинирани)

20. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    192
    Помина сега е дечко 2.5год.:hug:

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.