Tuka ke ti kazat ne i ke ti objasnuvaat sekakvi teorii. Ama navistina da im se sluci toa ili pak na dete nivno nedaj Boze i goli i bosi ke trcaat po tetanus vakcina
Ја и да ти постирам се и сешто, и интервјуа со научници и доктори кои се светски познати џабе е. Ќе речеш тоа е пропаганда на antivakserski kompanii. Веќе пробано, ме мрзи да пишувам веќе те едно исто. https://www.ageofautism.com/2008/02/mmr-and-the-sim.html Да не бидам нападен и немој да мислиш дека пробувам да ти наметнам мислење. Твој избор е што ќе правиш со твоето дете. Јас само сакам да истражувате нешто пред да направите, наместо да мислите дека е добро само затоа што е општо прифатено.
Jas uste cekam oficijalno upatstvo vo koe go pisuva toa kako sajd efekt kako sto rece ti. Ocigledno deka vrtis odokolu kako i sekoj antivakcer tuka. Pozdrav Edit: hranata sto ja davas na deteto da ja jade ete i organska, navistina mislos deka e zdrava? Ama pak jades neli. Nisto ne e zdravo i prifatlivo na svetot. A normalno deka sekoj roditel go saka najdobroto za deteto. I normalno deka gi znam site sajd efekti od vakcinata, a ti gi znaes li site posledici od dobiena bolest za koja postojat vakcini, dtp, polio, pa i morbili? Vrti suci noz so dve ostrici e se za zal.
Имаш официјална информација за тврдењево или од ракав вадиш информации? Од линкот постиран погоре се гледа дека никаква присила или задолжителност нема да го зголеми процентот на вакцинирани, напротив... Во државите со уреден и дункционален здравствен систем и ниско корумпирано општество, вакцибите не се задолжителни, а процентот на вакцинирани е голем. Тоа е затоа што жителите имаат доверба во системот и во тоа што рој им го нуди и наметнува. Од друга страна кај нас и државите слични на нас е сосема спротивно. И никаква пеисила нема да го смени тоа, се додека не се оправиме како општество.
Постирај упатство од конкретна вакцина. Заедно со научна студија, поддржана на светски рамки. Плашите млади мајки со наводни и сомнителни податоци. Ги знаеш ли последиците од морбили? Всушност, ти си еден од оние кои се секогаш на страната на теориите на заговор. Да беа вакцините лоши, нацијата ќе ни беше преполовена. Внимавајте што објавувате.
Еве добри твитови денеска: Диле Јоргачев@lepi_dile Гледате како убаво ја лапнавте патката на Власта за епидемијата на морбили? Цела недела само за тоа зборите! Заборавивте на амнестијата! Во меѓувреме распишан е тендер од 11.000.000 евра за набавка на вакцини. Некој арамија ќе омрси брк. Лапајте и даље... Man@goran_man Кога стигнавте да снимите реклама со Катарина за вакцинирање јеботе? Па вчера прогласивте епидемија? Што кур се овде дешава? Епидемија се прогласи со само 5 случаи и се удри по народот каде што најмногу боли. Затоа е најавен мирен протест на родителите денес пред министерство за здравство во 17 часот. Да се потсетиме: -Во Италија задолжителноста падна на уставен суд после месеци протести. -Во Франција народот успеа да извојува победа после големи протести и да поништи закон кој му го правеше животот далеку полош, да не речам робски. -Протестите се одличен демократски механизам да се слушне незадоволстовото од тековните политики и истите да се променат.
Точно е дека вакцинирани деца се разболуваат но тие деца преживуваат поблага форма. Мојата пријателка од детство беше вакцинирана,а сепак ги прележуваше речиси секоја година. А јас ем вакцинирана ем ги немам прележано. Индивидуално е кај секого.
Првиот болд - Го прочита ти тендерот? Виде за што е? Виде колку вакцини се купуваат? Виде дека почнува по завршувањето на претходниот договор? Колку пари биле вакцините од секогаш? Вториот болд - рекламата е снимана одамна, за време на недела на имунизацијата и од тогаш се емитува. Не е од вчера )) Како лажеш човече со факти кои можеме у 3 секунди дагипровериме, којзнае како лажеш па за вакцините....
E uste ovaa smeska ne sum ja procitala, gi prelezuvala sekoja godina. Hahaha. Abe devojce ti znaes sto ustvari se sipanici?
Кај нас во 2ра година средно 2/3 генерацијата прележаа заушки иако сите вакцинирани а некои и по 2 пати... Јас дете селско ништо не прележав, а баш сакав.... Е сега можда ќе ги лежам со бејби заедно.... Исто кој е ефектот на вакцината, ако еднаш си прележал некоја болест ... Едно бепче што познавам фати сипаници на неполни 2 месеци од братчето... И кога мајката ја добила поканата им кажала ние си прележавме, ние нема потреба да се вакцинираме пак... И овие од Диспанзер и рекле, ама акоо така треба... И мислам дека не отишле...
Za tenderot vistina e. Sega doznav i jas. Zalno e sto im pravat na roditelite. Podiganje na nivo na vakcinacija ne se pravi vaka. Oni so 500 vakcinirani vcera se zadovolija, tie 500 nema da go zgolemat kolektivniot imunitet tuku samo ke se potrosat 500 vakcini za da se nabavat novi 1000.
Што е смешно? Тоа што ти не си видела или тоа што јас сум видела? Не ја разборам потребата од правење најпаметен. И да ти одговорам,знам што се. Се ми е јасно, но ти смеј се.
Тендерот и вчера го зборувавме, пред 15 дена е објавен, секоја година има, и не е за сегашните вакцини. За следни 2 години е. Ќе почне тој договор после мај некаде.
Јас ништо не фатив. Ни заушки,ни сипаници,ни морбили....али затоа за други болести неповрзани со оваа тема да. Тогаш беа други вакцини, баш читав по групите.
Epa cim znaes sto se, kako neznaes deka ednas vo zivotot se prelezuvaat i liceto posle steknuva traen imunitet, nemoze veke nikogas da gi fati i prelezi makar i otisol vo duvlo na zarazeni.