@Alishan30 на кои слики кога од министерството е ова изјавено? И да е грешна декларацијата, а вакцината во ред, нели треба здравствениот работник да пријави или да реагира, а не инспекција да открива дека не се сложуваат датите? А што ако не беа само декларациите грешни, ќе си ќутат и ќе си вакцинираат? Не знам како оправдувате ваква неодговорност, не се работи за декларација на козметика, или храна пример. Едит- сите исто сме пишале.
Објавив погоре линк. Јас на фокус им верувам, така што... Изгледа навистина направиле пропуст. Ама дали само со декларациите, тоа ќе треба да си докажат, а не знам како.
Треба да реагираат здравствените работници.во право си За другите мислења генерално пишав дека не треба се да веруваме се додека не се докажат
Пишува и на кутијата, и на самата вакцина. Ама тие се веќе фрлени во канта Зборам за тие што се веќе вакцинирани.
Не знам што е полошо. Да не виделе или да виделе и пак да ги употребат пред да се консултираат со повисок надлежен орган.
Епа на кутијата кој рок го пишува? Може таа дата ја гледале докторите, не ни ја читале декларацијата... Поима неам. Знам лековите имаат и вдлабнато дата на нив
Прво 'гласајте ме мене за подобри вакцини ' потоа 'нема школо за вашите деца ако не боцкате' и сеа и тие што отидоа да боцкаат да се чудат со вакцина ли боцкале со конзерва ли боцкале. Епа брат и да сакам не можам да ти верувам. Поим немаш што правиш. Се силиш еден куп место со докази да убедиш т.е. Да смириш народ кој си го уплашил. Јас ќе боцкам да ( ако даде зелено светло доктор) ама сигурно не со вакциниве кретенов што ги нуди.
Е за ова зборев јас претходно Како да веруваш на вакви ликови и постапки На вакво здравство?! Срамна и понижувачка е сликата од погоре каде што се гледа дека кучињата имаат посоодветен третман од децата. Добар дел од родителите заради ова не вакцинираат (или вакцинираат со страв) Мачка во вреќа е работава. Што ќе ти се падне, тоа.
интересен факт е дека утре ќе носам куче на ревакцина и прво кс ќе му се прави додека ете има мајки кои сведочат дека педијатри им велеле не мора.
Еве потазе линк, на кој можда му верувате. Значи ич да не се секирате, топ си се вакцините. ( Мојот став сеуште останува дека единствено добра вакцина е таа која не е дадена ) Да нема забуни https://www.mkd.mk/makedonija/obraz...OHAl36Ou8_OIAN2csqTHE82fXEbQOKoZx3l0kyOdBcy3w
Дали ти стварно мислиш дека постои здравствен работник или еве човек кој би видел поминат рок и би го вбризгал на дете? Па не се монструми . Еве Алишан е лекар тука нека каже дали кога би видела поминат рок би го употребила? Има втиснато и серија и рок на траење.
Мислам дека мислеше за рокот на декларацијата. По протокол треба да се пријави ако не се совпаѓаат датумите.
Не знам во која верзија да верувам. Дека не виделе дека датите не се поклопуваат или виделе и сами одлучиле дека е некаква грешка. Не дискутирам за тоа дали вакцините се исправни или не. Стои дека се ок, па да веруваме. Туку дека во октомври требало да биде извршена оваа контрола. Оти вакви паники и страв? И тр молам некој да речеш дека ние сами си паничиме. Вакви грешки не смеат да се дозволат, нормално е човек да сумља веќе во се и сешто кога ќе го носи детето на вакцинација. Едит: Нарцис веќе ме надополнила. Здравстен работник не смее да си дозволи такво нешто.
Никогаш не би преќутила вакво нешто. Срамота ако стварно е точно ова. Ваков грев ни во сон не би сторила
Isto ko jas da sum pisala I jas stojam na istiot stav deka ke ja primi ama ne tuka i taka i ke bide. Za moabetot od prethodno deka istite vakcini bile i vo Grcija (ne nema ni tamu da bockam), eve vi ednoataven primer. Milka cokoladoto kupeno vo Mk ima eden vkus i kvalitet a vo Svedska na primer drug a ista marka neli ist proizvoditel. Isto e i so vakcinive sto cinicki kazuvate deka se isti i vo Grcija, e ne se mili moi za zal. Uste edna rabota sto mi bode oci denovive. Celo vreme na fb a i na tv citam i slusam "do 10h se vakcinirani tolku i tolku, do 12 casot tolku, do 13 tolku..." Ova ispagja ko den na izbori