Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

747 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.676
    Допаѓања:
    104.662
    Аааа значи ипак требало да седи дома а? Види јас бев прогласена за ширач на дезинформации. Види богати.

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.386
    Допаѓања:
    286.787
    Детето не било воопшто вакцинирано. Зошто да седи?

Невакцинираните свесни се за ризикот, не може до полнолетство дома да седат.

Болно(жално) ми е воопшто да го спомнуваме детето за да “браниме” свои ставови...
    Не го пишувам ова како модератор, само како мајка.

Последна измена: 8 јануари 2019
    На CameliaMiller, NarCis@ и DAngel им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Да седи дома заради сопствено добро и да седи дома дека сее болести, е многу различно. Ако зборуваме за вакцинираните деца.

На CameliaMiller, LejlaD, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    седи бе мајка, кажи си мислење никој никому не му брани. жално е тоа што му се случило на детенцето. баш ми е жал. посакувам да помине со минимали последици.
    Без разлика кој е за вакцина а кој не е или е ко мене ... сите во едно сме исти. сакаме најдобро за своите деца.

На CameliaMiller, Alishan30, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    Toa treba da I go kazete na @Sexybaby86 dojde vo temava za da isplasi, uste slika od bolno dete od bolnica ke mi prakala za da mi dokaze na mene, koja sum jas, nebitna persona vo nejziniot zivot za da mi se dokazuva. Dno.
    Se dozvoluva sekakvo vreganje sprema onie koi ne vakciniraat , glupi, prosti vakvi takvi. Neka povelat neka im kazat glupi na roditelite na ostetenite deca koi dozivotno ke se macat. Imam kup skrinshotovi od izjavi na roditeli od mk, so dijagnozi koi se mnogu postrasni od meningitisot ( da ne mi se nafrlite odma sekako deka e seriozna dijagnoza I toj) ama ne gi postirav za da ne se ispanici nekoj osobeno sto taze vakciniral. Ajt prijatno sega tuka ne moze da se diskutira normalno. Vi ja ostavam temava na vam pametnite.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @anastasijaki ти си таа што покажа сомнеж во мојата изјава за детенцето, така што практично ме нарече лажга. И успат ме нарече дно. Епа сега кој е дното во ситуацијава процени сама :)
    Нити навредив некој, ниту дојдов да исплашам некој, нити реков дека е глуп тој што не вакцинира, туку дека секој родител сам одлучува за своето дете. Ми ги испреврте зборовите, ама секој си сфаќа како си сака. Жалам што така си ме сфатила за сликата, ама кога за детето на другарка ми што лежи во болница ќе речеш дека лажам, ме пецна и ти изнапишав реферат за тоа што ме нарекуваш лажга, ама го избришав, зошто моето време е предрагоцено да ти се објаснувам дали е така или не.
    Поздрав :)

На M.B., Ava.84, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    8.467
    @anastasijaki Па дно беше твојот муабет демек лаже сексибејби, да било тоа така ке заплашувал со случајот Филипче. Ти се поигра со случката со малиот.

Менингитот е многу веројатна последица од морбили, зошто заплашување, секој барем малку информиран го знае тоа. И секој кој не вакцинира треба да е спремен на истото.
    Само кога ке ви се разјасни дека морбилите се многу опасни, а дека не вакцинирањето уште по опасно?

На CameliaMiller, Abeja, Alishan30 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас ја читам темава
    Нигде не прочитав глупи и прости, ни за едните ни за другите.
    Никој никого неќе да заплаши, а тоа што ве заплашува е само реалноста надвор.
    Некој таму надвор страда и од двата избора. И вакцинирани со последици и невакцинирани а заразени.
    Многу се оштрите за осетлива тема.
    Никој не му е битно општото добро, туку доброто на своето дете.
    И која и одлука да е донесена е донесена од МАЈКА што го сака најдоброто за своето дете.
    Емпатија 0.
    Никој освен @NarCis@ не кажа нешто што е смирувачко, само се шири паника. И паниката не ви е ни од влада, ни од министер, туку од рекла казала муабети.

На eli25, Kitten, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    89.001
    Нема зошто да не пишуваш.
    Месиите антивакцинални еден куп статии и јутјуб клипчиња за заплашување на млади мајки поставија овде на оваа тема ,па никому ништо.

На CameliaMiller, sofi2107, Abeja и 12 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Патетика. Чудо е колку ниско сте спремни да паднете за да се направите многу природни.
    Не секој дијабетес и не секој висок холестерол е од лоша исхрана.

На CameliaMiller, dunika, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  11. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    И сега ако невакцинирано дете фати морбили родителите бидејќи не веруваат ни на влада, ни на доктори, ни на фармацевти претпоставувам дома ќе си ги лечат децата со тревки за да не случајно некој им даде некој отров НАМЕРНО. Па сте прочитале ли нус појави од инфузии, кој знае какви вонземаљски клетки има внатре!!! И сигурно и антибиотици одбиваат за да избегнат пеницилински шок ама тоа е веќе друга тема.

На CameliaMiller, Abeja, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.212
    Допаѓања:
    89.001
    Едно од подобрите стручни објаснувања,јарре може лично да и се обрати место да постира овде и да плаши мајки.

На Ava.84, CameliaMiller, Kitten и 12 други им се допаѓа ова.
  13. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    A na detska klinika vakcinirat li?Kazuvaat deka navodno tamu se procisteni, kolku ima vistina vo ova.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.111
    Допаѓања:
    225.656
    не може да се различни. едни се и тие се.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... што значи тоа „се увезува све и свешто?“ и што значи тоа „интервентен увоз“ ?

... што значи тоа „нерегистрирана вакцина“ ?

..секогаш цената не значи и подобар квалитет, всушност што би подразбирале под „квлитетни вакцини“? а кои не би биле „неквалитетни вакцини“ на пример? :(

16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Е фала богу ти текна да дојдеш на форумот!!!
    Кажи ни ти Те молам, дали треба да сме загрижени сите ние што си ги вакциниравме децата овие денови!?

Доктор си е доктор а во тебе имам потполно поверење.:hug:

17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.679
    Допаѓања:
    253.185
    Интервертниот увоз или паралелниот увоз е за лекови, а не вакцини.
    И тоа за Авонекс, Клексани, спрејот на Ф за астмата, Зинат кој и јас го пиев и немав никакво дејствие, и лекови за терминални болести...
    Ги има кај Бурето, колку е за верување, ама и Ден Дончев исто изјави. Инаку имам дома Авонекс и нема никаде бар код, така да, од ова да се плашеме.

На CameliaMiller, Alishan30 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    Намерно или ненамерно ова ти промакнало
    Screenshot_2019-01-08-18-03-24.png
    @Cosmi како може да е исто постирани статии и клипчиња кои повеќето не ги ни отвараат со слика од болно дете, стварно болно дете би сликал :|
    @oblace1 каде прочита дека пишав лаже, пишав дека е чудно филипче да го нема да го каже тоа, кога по цел ден се труби на вести за тоа.
    @DAngel од што најчесто се појавува холестерол ај кажи ми, јас го добив оти се давев во благо, и место да земам таблети го решив со исхрана. Патетични и сте вие што се служите само со навреди и напади.

19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Баталете вакцини. Носете ги децата на баење.

На Abeja, GirlRose и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.723
    Допаѓања:
    35.717
    Муабетиве со докторите што вакцинираат деца надвор (или воопшто не вакцинираат) ви се како духови. Сите знаат дека постојат, ама никој не ги видел.
    Ме фрапира "стручноста" и "логиката" во некои изјави. Па така имаш изјави каде што се миноризира менингит како последица на вакцина, а се воздигнуваат други страшни и тешки последици од вакцините. Дијагностицирани воглавно од "стручните" мајки.

За крај... прво беше погрешна декларација, сега читам Јаре пишал вакцини со изминат рок. Потврда за ова има ли? Или да се пише нешто застрашувачко, колку да се прави тензија. Јас колку што знам од Македонија Лек излегле на терен и демантираат за декларациите. Кој е во право?
    Каде се случило ова?

На CameliaMiller, Abeja, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.