Па нормално дека нема министерот да излезе да каже дека оти се со поминат рок , он претходно друго кажуваше , дека се супер и сега да испадне да каже дека се со поминат рок , нема смисла нели?
Се е за пари вакцините се со добар рок и квалитет само пари перење сега ќе испадне еве сите вакцини се уништи ќе нарачуваме нови а тие истите . Јас го вакцинирав пред нова година и кога слушнав искрено ми се скрати животот цела ноќ не можев да заспијам а да не беше вакциниран после ова што се случи немаше да го вакцинирам ќе набавев сама вакцина. А здравството не чини дека сите се за пари. Да земат големи плати нема да се понашат така нема ред ни ништо . Тоа што немало сапун и други работи самите вработени си ги носат дома зошто никој не им води контрола а ние нема кај да се пожалиме
Значи лажеше кога напиша дека тој рекол дека се со поминат рок,така? Зошто плетеш такви теории? Ќе се уништуваат бидејки таква е законската процедура кај нас. Не смее да се врати во употреба лек кој е неисправен,а во овој случај неисправен поради декларациите. А и подобро да се уништат зошто потоа ќе пишуваше дека повторно се боцкале децата со истите и што уште не ќе ви текне. Мене братучед не го бранам Филипче воопшто,напротив гледам грешка што не излегуваат веднаш со објаснување за да не плетете по форуми. Смешни сте сите вие кога немате аргументи користите ад хоминем.
Дали се со поминат рок или не, не е ни важно. Јас видов милион статии каде што се пишува и едното и другото. Доволно да се збунат луѓето. Битно е дека излезе АФЕРА, и тоа е мизерно, исто колку што е мизерно да го браниш сето тоа. Јас се одјавувам од темава, оти оправдувањава ми се испод ниво, и смешни, и сега сфаќам дека си заслужуваме вакво здравство. Дури има овци ќе има и волна. Поздрав!
Како сега не е важно? Никој здраворазумен човек не подржува скандал со погрешни декларации,но Мизерно е да лажеш со цел да си ги оправдаш ставовите и да внесеш страв кај оние што вакцинирале со тие вакцини.Поздрав.
И пак извртуваш муабети. Каде јас реков дека здравството ни чини? Ако не сум задоволна од истото, не значи дека треба да верувам на лаги и дезинформации, кои во случајов ти ги пласираше.
кога се раѓа детето во болница за време од 24 часа тоа ја добива првата вакцина, дали мајките тоа го знаат? одобруваат, коментираат ли, дозволуваат ли?
Од сите што работат во клинички центар и што го посетуваат клинички центар, а немаат прележано морбили и немаат вакцина, 95% од нив ќе се разболат. Направи ја математиката, дека 8 што постојано биле во контакт со болни развиле симптоматологија, и тоа блага. 8 од колку? Чисто да видиме дали вакцинава е 97% ефикасна за две дози, односно 90% ефикасна за една доза.
Само што се слушнав со другарка Ги примиле на детска клиника во полукоматозна состојба 12 ден после ммр Не се знае шо му се десило на детето
Чекај сега ќе ти речат не е од вакцината, и дека си безобразна и дека шириш страв по форуми. Со помин на детенцето, се надевам ќе се опорави за брзо
Алиса, чие е детенцето? На другарка ти? А читавте за оној што лечел дечко од Македонија од тумор на мозок и дечкото починал? Ако не, да најдете да прочитате пред да верувате на Слаџана Велков и се едуцирано преку интернет.
Аман со коментариве. Која е таа Велков и зошто мислите дека на некој му е релевантен извор на информации? Па ете и Алиса што ја цитираш е паталец од вакцина, со епи напади кај детето и пак мислите дека на такви теории на заговор и на Миа и компанија веруваме.