Има мобили кај 2 деца во гевгелија. Далаи и таму ќе се затворат градинките? Имале вкупно сто и нешто невакцинирани, 50 сега ги вакцинирале, неделава ќе ги вакцинираат останатите. У Скопје ред се нема. Има некоја од општина Сопиште со 100% вакцинирани, да каже колку има заразени оти Вакцината ширела морбили, колку се сутистични од вакцината и колку имале болести поради тоа? Епидемија има заради невакцинираните, не заради вакцинираните. И треба да си луд невакцинирано дете да носиш сега по затворени простории. Сите шо тврдеа дека поарно вило да не се вакцинира дете и да прележи морбили на мала возраст, кај се сеа да бараат некој заразен за да им оболи детето?? И да знаете, ова ќе трае уште некој месец, децата дома ќе седат, ама заради тоа што Јаре и сличните платеници пак ќе заплашуваат, и следната година ќе има пак епидемија. И пак ли децата дома? До кога? нашите деца ќе бидат 6 месеци у затвор а 6 месеци надвор? Какво е тоа детство?! И сами сме криви за ова. Родителите. Оти повеќе се плашиме од што воспитуваме и растеме дете. Оти на комшиката детето не зборуело, ние не вакцинираме. Ама комшиката се исели у Германија кај шо се 95% вакцинирани, а ние тука по селата ќе држиме деца у затвор. ЕДИТ Додека ги седнат дома, додека да знаат дека имаат морбили, веќе заразиле 10 луѓе. Пример, јас невакцинирана, одам у веро, си фаќам морбили, По 5 дена имам осип и кашлање. Од 2риот до 4тиот ден јас сум била, на роденден у Аеродром, сум заразила 3ца, на работа, сум заразила 1 и на гости у Карпош уште 4ца. Првите биле у градинка, вторите си одлеме на журка, а третите по кафани. И они не знаеле дека се заразни додека немале осип, или јас не сум им се јавила, луѓе, у болница сум, имам морбили не одете никаде. Морбилите се страшно заразни, 9 од 10 луѓе у иста просторија (невакцинирани) и по 2 саати ќе добијат морбили. Дали нашит бели дробови ќе издржат вакво нешто со сета оваа загаденост, не знам. Трајно ќе имаме траги.
Ајде рекла казала муабети,паники,ајде неисправни вакцини,ајде системов, ама Најголем проблем испаѓа дека е што невакцинираните не можат во градинка. Просто неверојатно.
На крај испаѓа дека никој не сме целосно вакцинирани Сеа слушам тие со една вакцина ммр нецелосно вакцинирани тие со две исто се алудира на трета На крај ке испадне никој не сме вакцинирани И шо прајме сеа???
Кај прочита трета? Јас како што гледам сега за сега во пракса кај нас се покажува дека кај вакцинираните со две дози е 100% ефективна. Тие што се вакцинирани со една доза ако заболат најчесто поминуваат мнооогу полесно и без компликации отколку невакцинираните. Така што, вакцини
@An-na имаше епидемија на заушки во Битола во 2009 и не вакцинираа вонредно, родените по 1988. Маж ми е '89 и бев со него, ама ми ставија и мене, јас сум '88.
Да, јасно ми е. Ама ова е друго, не е редовна практика т.е не е во редовниот календар за вакцинација.
@An-na да, само ми е чудно зошто со две примени дози редовно ни ставаа пак, можеби нема толкава заштита вакцината за заушки.
Очи отвори Да ти побијам теорија со пракса Брат ми вакциниран на година На 2,5 фака мали сипаници Недела време 41-42 тем видот го губе половично си има дијагноза Толку од тоа дека вакцинираните полесно прележуваат
Оти толку штитат Ако билњ сигурни ити штитат двете дози зошто трета? Цела оваа ука целе само ба тоа трета доза Да не биде после не сум кажала