Целта е да олабавиш малку зошто поарна од јаре сигурно не си. Напротив. Притискаш и досадна си а уз пат ептен проѕирна дека не си член кој кажува свое мислење. Никој овде не е глуп од авион се гледа. Само ти си мислиш дека ќе ти пројде лагата.
Барање на фактичка поткрепа на тврдења е досадно? Моето мислење е формирано врз основа на јавно достапни научни студии и јавно достапни написи од историјата на човековиот вид и него го искажувам. Која лага?
Читајте полека. Зобр по збор. Бавно. Вика - МОЖЕБИ. Можеби, имаш 500 мислења само за да мислиш дека МОЖЕБи си влијаел. Јас во неучинковитоста и опасноста од вакцините сум убеден - потенцирам - ВАКЦИНИТЕ. АМа никаде не вика дека 102,3 посто нема да умреш од морбили. АМА ова - на што сакам да постигнам е родителите да загребат. И да се информираат. И да чујат дека има и други размислувања од повторно од лекари и научници. Да бараат логика. Да не бидат овци и слепо да пратат она што се сервира е многу подло. Сака да каже, јас не сум да не се вакцинира, туку да ве научам да мислите. Ау бе. Жити мајка. Ти ќе ги учиш мајките да размилувале. Жити тебе бе. Да не беше ти,немаше да мислиме. Ти не си професор по логика за да не учиш да мислиме. ТИ, директно си одговорен за сите исплашени мајки, за сите невакцинирани деца на форумов, за сите деца со морбили, а особено за децата кои не смеат да се вакцинираат, а се болни сега од морбили. Не бегај од одговорноста. АКо се сметаш себе си за човек кој стои на своето, прифати ги последиците од твоите проповеди. Се надевам и вие, навреме ќе си заработите кивична за дела против здравјето на луѓето.
Чек сеа ти. Заболените се враќаат после 5-6 дена во градинка? После варичела, рота, морбили кои најмалку 7 дена се лечат, а после е периодот на закрепнување? Леле немој молим те вакви работи да кажуваш. Може некој навистина ќе ти поверува Значи мој добронамерен совет, престани да се "едуцираш" околу вакцините, туку научи ја патологијата на болестите и колку време организмот се опоравува од нив. А да, а што е и со оние вакцинирани кои нема да фатат? Оти се вакцинирани можеби?
И тоа убедување нема шанси ништо да го смени. Ниту студија, ниту факти, пошто тоа се неважни работи во поглед на убедувањето и вербата. Религиозна работа. И за тоа нудиш рекла казала, местени студии и дискредитирани личности со огромни судири на интереси. ХПВ? https://www.theguardian.com/society...me-first-country-to-eradicate-cervical-cancer Клика копчето, клика. Дека пак само нафрлаш без фактичка поткрепа. Зијан? Според она што го пишуваш, изгледа како да ова го правиш од верба и задоволство. Тоа вреди и повеќе од пари Ќе прележат со многу поблага форма одколку невакцинираните. Рекла казала. Дај линк до посебните прописи на 16те држави во Германската Федерација. Пошто освен федералната казна за непосетување Impfberatung, се останато си го дефинираат државите на локално ниво. Ова ЗЗНЗЗ, Член 13, точка 4. 4) изолација, здравствен надзор, карантин, превoз и задолжително лекување; И дава на Комисијата право да прогласи карантин што се однесува на личности со зголемен ризик од болеста, со цел намалување на нивната изложеност на истата. Вакцинираните се со научно докажан драстично намален ризик, и не спаѓаат под карантинот. Ако сеуште не ти е јасно, побарај тумачење на инволвираната правна доктрина карантин при тумачење на законот од асален адвокат или судија. ЗЗНЗЗ, Член 2. 5) “носителство“ е состојба кога лице излачува патогени агенси и може да биде извор на зараза, иако лицето не е болно; Повторно со истата глупост - каде тоа си видел дете со тешко имунокомпромитирана состојба, со повраќање, дијареја, падната коса и расклатени заби да прима ММР вакцина? Сеуште ги чекам тие два~три случаи до апелација што ги спомнуваше. До каде се? Ако е епидемија и се следи законска процедура, има комисија од експерти што ќе ги каже потребните мерки. Ги кажаа, се спроведуваат. Закон за основно образование, Член 46. (2) При запишувањето на детето во прво одделение родителот е должен да достави потврда за примените задолжителни вакцини за детето, издадена од надлежна здравствена установа. Подобро со бабите, отколку да одат во градинка, да фаќаат сипаници, да лежат по болници, и да полнат џепови на фармација пошто мора да се купуваат медикаменти. Сите се толерантни додека не почне да им гори под нозе. Конечно им текна дека со толеранција на анти-ваксерските лаги и пропаганда не се стига далеку. Дај извор за ова тврдење. Кога ќе го најдеш, види да пишува во него и број на смртни случаи од морбили за тие години во Југославија. ЗЗНЗЗ, Член 17. 45) црвенка (Rubeola) Сеуште чекам на случаите од апелација што ги кажа. А може и некоја конкретна и солидна студија. Научно докажано, што поминало пеер ривју и има добра методологија. Не местени студии со лажирани резултати од дискредитирани личности што нашле верници да ги молзат за пари.
A znaes Li zosto ti kazala maticnata da pocekas da se razvue govorot. Prasuvav Zatoa sto i mojta e 2 godini i voopsto nezboruva, no jas sakam denovive da ja vakciniran ako i e dobra krvnata slika, bidejki bese mnogu anemicna. Kako Moze da vkijae vakcinata na govorot, osven pretpostavkite deka Moze da razvue autizam, sto spored mene voopsto nedrzi mesto, bidejki decata so autizam se ragaat, a na dve godinki Moze lesno da se primeti dali deteto ima autisticni spektri. Zosto togas sa se plasi e za govorot, jas poveke se plasam na primer od epilepticni napadi, diabet sto neretko se poskedica na vakcinata.
Znam za toa, iako ovdesnite doktori me ubeduvaa so 1 zelezo da vakciniran, bidejki hemoglobimot e dobar 120.dodeka krvnara slika ne e dobra, bris cist i crp mirno jas nevskciniram. No me zagrizi Sega clenkata i za govorot, Zatoa prasav, Mojta kerkicka voopsto nisto nezboruva a se eazbira. Ima 2 godinki.
Со тоа што член ваков онаков копираш апла се гледа а дека не си дојдена мајка да си каже мислење. Ама апла од авион се гледа дека пропагираш . Не знам зошто воопшто е дозволено ова.
Со сета почит, сметам дека не само на оваа тема, туку и на други во форумот, пожелно е да се изјаснуваат и лица кои не се само "мајки што ќе си кажат мислење". Зар и на темите од здравје треба да пишуваат само лаици, ако некој е доктор треба да ќути? Или во правни совети да пишуваат сите освен правници?
Во ред, ако вие сметате дека е ок ваков притисок да се прави-јас немам проблем. Мојот став не се базира ниту на мислењето на јаре ниту на членкава. Моето мислење е исто така подржано од куп совети од доктори но не седнав никого да му велам боцкај или твоето дете ќе стане леш и ќе го шутираш. Можеби и највеќе право имам да се лутам зошто има небоцкани деца но која сум јас да им судам на родителите. А реално чисто сумњам дека членкава е правно или медицинско лице.
Кај нас немаше проблем , вчера бев да ја одложам оти бебе имаше бактерија и не ни е проверен и докторот сам ми рече не е проблем почекај некоја недела додека детето не е скроз здраво.
- Епидемија на морбили - поглед од еден поинаков агол - отворено писмо https://tocka.com.mk/vesti/296400/e...dhKpb6N_BrH7dtB8JRNEsKajQALDYlDUjoK18yhrlyv6U - Сипаници пред постоење на вакцинацијата. - Состав на Гардасил https://drive.google.com/file/d/1inLPSfhNR7liWZKUb96rggMWo2AdOcZS/view - Дебата на РТС околу вакцини
Сфаќам зошто родителите решиле да невакцинираат, ама никако не можам да сфатам зошто сакаат детето да го изложат да се зарази со морбили? Ако вакцината би била потенцијален причинител за регрес кај детенцето, што би се случило кога истото би заболело од морбили?
Моите размислувања се базирани и на студии и на факти, кои наназад на темата ги има на претек. Немам време на секои 50 страни да ги повтарам за некој кој мистериозно доаѓа и уште помистериозно си оди од темава. Моите размислувања се базирани на размислувања на лекари за кои сум сигурен дека се искрени со мене иако искреноста ја дале позади завеса. Религиозност е во слепо верување на крдото, каде те носи само еден извор. Јас ете, моите сознанија ги темелам на два. И она до зидот и она преку. Да. Повеќето кои се одметнуваат на војничкото устројство во медицината и скршнуваат со свои сознанија, кои ги темелат и на факти и на докази - се дискредитирани. За мене - херои, кои свесно станале жртви за разлика од нивните колеги кои попримамливо им е удобното фотељиче и семинарче. Далеку се подобри од своите колеги кои „не таласаат“, а своите деца не ги вакцинираат. Да, има и такви. Па Гардијан наравно. Среќа што нашиве родители, советувани од гинеколози, ( пак позади завеса ) успеаа да ја совладаат пропагандата. Наназад имаш линкови, ете и составот на Гарадасил само што излезе од кај „глупавите биолози“ платени од загрижените мајки во Италија. Руска Салата од вакцина. Верба, да. Никако од задоволство. Ете парите не ми вредат. После сликите и видеата на деца кај што се исплатени репарации на последици од вакцина ете барем во Америка. А ти ? За колку цепиш ? Значи - Може да фатат и вакцинираните ? - Како може да се докаже формата на прележување ? Имаш ли ист и вакциниран и невакциниран организам ? Ќе се потрудам да ти обезбедам правилник директно од градинката каде што работи пријателката. Ете некои од родителите адвокати веќе е покренаа постапка. Какво ни е судството...Ќе видиме. Ете се сложуваме, ама носители се и вакцинирани и невакцинрани. За тоа второто иако незнам од кој контекст го извади - ете ти допис на родител, во претходниот пост, од портал Точка. Ти одговорив за ова тоа. Ги спроведуваат, со еклататнтно кршење на законот. И да еве уште еднаш, процедура е почната. Во државава процедурата може да заврши како и уставот во собрание - за тоалетна хартија. Законот ми е познат. Моите деца се запишани без никаков проблем без доставена потврда, бидејќи законот кој не е променет во последните 50 години има правна квака. Училиштето бара, ама нема правен лек што да прави ако детето не ја достави. И нормално се запишува. Училиштето НЕ СМЕЕ да го одбие детето на упис, Тоа го знаеле поединци на времето, и го користеле. Сега сите кои одлучиле да не вакцинираат го знаат. Затоа и притосокот сеа се прави на предшколски деца, а во училиштата прават притисок, праќајќи им на училиштата список на вибер без протокларни писма. Училиштата се образовни а не здравствени институции или поштенски, и контактите здравството треба да си ги бара директно со родителот/старателот. Околу бабите имаш право. Очај е. Гледаат шпански серии. Оглупавуваат без дечиња. Ама тоа е резултат на власта а не на родителите. Имаше епидемии и минатите години, вакви сегрегации не се правеа. Башка што за упис во градинка НЕ СЕ бара вакцинален статус. Исто во минатите 50 години. Имало некаква си усна препорака „ од горе“ А ме мрзи да се враќам во темава. Мене не ме плаќаат. За мене е елаборирано. Ете на помош нека ти е видеото за морбили во претходниот пост. Ај сеa. Ако поделиш со мене 50-50 ондак да размислам пак да се навраќам на елаборираните состојби.
Лично мојата матична има ќерка од 6 години и од 2 ипол работат со дефектолог и логопед, со тоа што немала малата развиен говор и после мрп вакцината уште толку и се уназадила. Тоа е жива што пуштаат во организам ко што знам и не дај боже на послаб имунитет знае да направи беља ако акне. Она рече да не брзам, а пошо е долга приказната со нејзината поголемка ќеркичка нема да навлагам, ама ќе ја послушам.
Јаре, знам дека си презафатен, ама не ми одговори и мене На пр. ако фати детето морбили, се враќа после 5-6 дена во градинка? Или варичела, или рота?
Одговорот е сокриен во видеото од постот погоре Measles, Back In The Days Before The Marketing Of The Vaccine
Ако на мене се однесуваше одговорот, кога патем треба да ме цитираш или тагнеш, прашањето е за заразните болести кои ги наведов. Настрана вакцините. Дете прележува морбили, варичела, рота. Се лечат најмалку 7 дена, најчесто во болнички услови, со исклучок на варичелата. Како се враќаат тие деца воопшто во градинка по 5-6 дена? Одговорот не е во видеото. Не го избегнувај прашањето. Од тебе да чујам, твое размислување, твоја логика.