...полека, агресивноста ја укажува само твојата немоќ да дебатираш нормално како човек, нема потреба да прашам, оти ја гледам твојата улога на форумот, ништо друго не гледаш што „докази“ укажувам за фалсификат документ, членот кој го приложи тој фалсификат документ кажа дека„ Е НАПИШАН ОД МАТИЧЕН ЛЕКАР на девојчето што ПИШАЛ И ПРИЗНАЛ за смрта на девојчето од последица на примање на вакцина“ и тоа „признава“ цела година после смртта? ....ама ти тераш во друг правец коментирање тоа што те интересира во интерес на невакцинирање го приложуваш како кој знае краен доказ и факт... мислам ејјјј, нема проблем имај си го тоа во себе, немам намера да се убедувам ниту натпреварувам и имам право да си го кажам сопственото мислење! ... и НЕМОЈ да прифатиш вакцинирање доколку допрва ќе имаш потомство „не вакцинирај“ и продолжи шири вака еднострана завземање страна на невакцинирање!
...можам да одговорам само за членовите на форумов, министерот си зема висока плата да си ги обавува своите министерски работи и плус си има советници со уште толку приходи, па нека се активираат по социјални мрежи па и да одговорат на различни прашања, повици од граѓаните, па и пациентите и разбирасе истите тие се први морални кривци за све што се случува во здравство, прво за нив казна, па после надоле по одговорност...а не во обратен правец!...За гафовите во здравство не може министерот да предлага казни, ако прво сам не се казни или да си даде отказ, секаде е така во ЕУ ако сакаме да влеземе, нормално, ако не остануваме уште дива лига!
@bijonse Во твојот претходен пост се фати за името на иницијаторите, наместо на иницијативата. Девалвација секако е некаков начин за дисквалификација на различно мислење, но намерно или не немаш фидбек за суштината на прашањата. Ако се сметаш за неповикана кон постот, логично е и да не се коментира. Вака - удри по самарот. Смешно и нелогично било името. Што не им се предложи за кума кога се регистрирале, па да удрат по некое твое логично нели ? Башка не се тука, па да ја објаснат ете нивната логика. Гафовите во здравството се друга тема на муабет и само едно од логичните прашања упатени до министерот во обраќањето кон него.
...што би одговорила на прашањата, ако никој нема да го прифати и нема тука кој да дебатира освен да удри по магарето?.. ако си распложен/а може да продолжиме ние?
Никаква страна не заземав на темата, каде виде ти мој став? Каде виде некаква улога на форумот кога само 1 пост имам напишано Ниту коментирав за тоа дали документот е фалсификат. Ниту ширам нешто со постирање на линк од официјална страна на јавно здравствено претпријатије. Единствено ме иритираше што твојот пост (првиот на кој реплицирав) беше преполн со непроверени претпоставки. Мислам дека треба да си превземеш одговорност да ги провериш по длабински претпоставките кои ги претставуваш како доказ, ако веќе се залагаш за повеќестрано разгледување на работите.
https://vecer.press/петгодишно-дево...bkm9vTLCNvBlwCOXBXxVgsQ6H97-X7gUf7k5vB0FiNZAE 5 годишно девојче, внука на близок човек до мене, почина од свински грип..
Секако. Ете прашањата се поставени. За мене исправни и легитимни. Ако ти е полесно, еве рачунај дека јас сум ги поставил. Јас ете во целост се сложувам со прашањата. Повели одбери едно/сите, и почни. Лесна му земја на детенцево. Искрено сочуство со родителите. Дали веста има нешто со насловот на темата „Дали сте за или против вакцинирање“ ?
Aко има онтервентна набавка на вакцина против грип, ќе речеш дека не треба. затоа е тука ставено. ПС и 23 годишна девоја починала од грип денеска.
Дедо ми почина после примена вакцина од грип и замисли почина од грип, вакцината од грип е чиста глупост, сите што ги знам што се вакцинираат од грип секоја година глава не креваат од настинки, вируси и на крај пак ќе грипосаат.
Памтам, како дете, моите ги кандисаа да ставиме сите вакцини против грип. Мајка ми цел живот ќе ја памти таа година, и често спомнува... таа година сме биле најболни сите. И не им текнало веќе таков луксуз.
Јас не би ставала вакцина против грип, ама колешка кажа дека глава дигнала од грипови секоја година, откако почнала редовно да става. Неколку години не фаќа и вели дека е благодарение на вакцината. Најверојатно ако грипот е во инкубација, џабе е вакцината. На крај, секој со своето искуство.
Не се починати од грип него од нус појавите на лекот со кој се лечени тамифлу Нус појави се невролошли заболувања
Ееее ако се каже тоа нема да звуче страшно Заплашувања, се знае дека хронично болните и старите луѓе се поризични категории
Пишуваше за детенцето што починало вчера дека имало астма и дека се лекувало во Козле. За девојката не пишуваше дека имала Даунов синдром.
Баба Ванѓа ви завиди за претскажувањата што јас ќе одговорам Земете воздух, полека. Само еден господ знае од што умрело детенцево, со оглед на преходна историја на проблеми. Грипов очигледно некаков капак на работите. Вакцини, колку ми е познато се набавени. Прашање на личен избор. Заболени над 1.700 ете и двајца починати. Епидемија прогласија ? Дали направија забрана, на пример, да оди на работа само оној кој е вакциниран ?
Прашај во соодветната тема. https://forum.femina.mk/threads/Вакцинирање-и-реакции-после-вакцина.16027/page-131#post-4313971