Добравечер @yarre Мислев ќе се закопаш од некој камен и нема да се појавиш додека не помине епидемијата. Ти да си немал срам бе... Вакцинирањето е општествена одговорност. Не е битно што имало бебето пред тоа, битно е што би требало да биде заштитено од општествено одговорни личности кои се грижат за здравјето на целокупното општество. Ок е, смешни сте, тема на вицови сте и сѐ е интересно додека нема жртви. Сега веќе има 2. Искрено најразумно решение што го гледам сега е да се протераат антиваксерите. Неќеш да вакцинираш? Еве ти вештачко село во три припиздине кај што сите се невакцинирани и иди живеј таму. Не смееш да го напуштиш и немаш пристап до лекови, оти фармација е бизнис... Баш да видам колку ќе издржите... А во урбаните средини да си останат сите што вакцинирале и што од оправдани причини не можат-не смеат, па и не сакаат. Спојлер: Графичка содржина, не е за секој https://ascienceenthusiast.com/moth...res-of-daughter-who-passed-away-from-measles/
Meanwhile, во Европа лани имало трипати повеќе заболени од морбили отколку во 2017, а дури 15 пати повеќе отколку во 2016. А тазе вест е дека во Вашингтон антиваксери протестираат против задолжителна вакцинација, насред епидемија која и таму ја има. Спојлер: линкови https://www.iflscience.com/health-a...2Mt8rDJIIuUbHBd3CNQoqHif53gjXiTAIfk2t0e-9hEPw https://www.huffingtonpost.com/entry/anti-vax-protest-washington-measles_us_5c5f2153e4b0910c63f0fc2d Ајде еве кај нас здравството е за никаде, министерот во кампања вели дека вакцините ќе се подобри кога ќе влеземе во ЕУ, па избива скандал со декларации и рок на вакцини, па прво си ја вакцинира внуката за после да се правда дека не примила конкретна вакцина итн. Ама што е изговорот за овие податоци? Антиваксерите имаат и тоа како голема вина за ситуацијата со морбилите на европско и светско ниво, кампањата им е штетна и сериозно опасна, а за жал преку секташки (само не во религиозна смисла) групи влијаат на доста родители. А очигледно и срам и одговорност им е непознат поим, според реакцииве и правдањава.
Знам дека моментално актуелни се морбилите, но мене ме интересираат и вашите мислења за ХПВ вакцината. Јас конкретно не сум вакцинирана. Моите се противеа, бидејќи се сомневаа во ефектот на истата, иако мајка ми е медицинско лице. Дали сте вие вакцинирани, дали би ја вакцинирале вашата ќерка?
Јас кога "дробам" на форумов дека и во еу мед и млеко не тече баш баш многумина ме прават малоумна дека сум заборавила како е во мк. Ок. Ќе признаам дека еу не може да се спореди со мк, сепак се подобри како прво со апаратура и услови хигиена односно примарните и те како битните услови ама сепак... Сакав да се надоврзам дека не се сеќавам дали беше лани ама мислам дека беше лани буквално се случи истата слика за морбилите и тука во Италија. Разликата беше што тука изумреа многу повеќе народ отколку во мк ОД ТОГАШ, ОД ТОЈ МОМЕНТ НА МОРБИЛИТЕ И МНОГУБРОЈНИТЕ ЖРТВИ ИТАЛИЈА ЈА УВЕДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНАТА ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ КОМПРОМИСИ. Еве да споредиме европска држава и мк, у ек на морбили. Исто. Само тука полошо заврши се со многу многу повеќе жртви. За ова сум 100 % сугурна. Оти се сеќавам дека следев и читав. Све исчитав и тука и онаму у темата за морбили ужасно... Се надевам дека ми дојде паметот у глава.
Не бе јаре знае се.... не ми се верува дека и за смртен случај наоѓа 3000 изговори. И не знам шо мисли дека постигнува?? Као ете па шо болно може да било од друго. На страна вакцинација на страна се... Нема никаква милост. Сега најпаметно му е да ќути. Да вакцинира не мора, ама не смее да шири страв. Намерно со умисла. Како што тој решил да не вакцинира треба да остаи другите исто така сами да решат.
Честитки анти ваксери. Тоа што моментално ни се случува, е исклучиво ваша заслуга и резултат на вашата погрешна и бог ти знае со каква намера, малициозна евалуација на стручните лица и самата држава и медицината како наука. Се играше спротивно на сите препораки и совети, и крајниот резултат покажува дека беа во право за се. Вие уствари имате психолошки проблем, верувате дека се работи против човештвото и имате огромен проблем со авторитети, и на вакво нешто што е од општа корист гледате закана и присила. Заслужувате дебели казни и санкции за сета пропаганда, за сета штета. На форумов исто не знам зошто ве толерираат кога очигледно дека влијаете врз јавното мислење и креирање ставови. На подфорум здравје и медицина не би требало да се допушта да хараат манипулатори и ново секташи. За вакви живото значајни и осетливи теми, сувишно е да се рече дека треба да постои слобода на говор и право на сопствено мислење. Да земе да промовира некој педофилија или некрофилија на соодветниот подфорум, и да пропагира како цел живот не убедувале дека тоа е ненормално, ќе биде избришан во секунда. Гитла во подфорум теории на заговор и продолжете со вашите халуцинации. Тука не.
Најјаки сте ми што изразувате поддршка, емпатија, сочувство кон мајки кои се борат за животите на своите деца, оние деца кои примаат хемотерапии, а од друга страна лично и директно ги загрозувате со невакцинирање. Па бар не бидете дволични, кажете си дека уствари ич не ви чуе за тие деца, нек си умрат, што имате вие да ги мислите.
https://www.google.com/amp/s/www.re...in_europa_400_casi_di_morbillo-189297053/amp/ Еве ги морбилите у еу во 2017 год. Над 20 илјади заразени и 35 мртви Италија Романија и Украина.
Morbillo in Italia: bollettino settimanale 13 dicembre 2017 - Per monitorare e descrivere in modo tempestivo l’epidemia di morbillo in corso nel nostro Paese da gennaio 2017, il ministero della Salute e l’Istituto superiore della sanità hanno avviato la produzione di un’infografica settimanale che fornisce una panoramica sulla distribuzione dei casi segnalati al Sistema di Sorveglianza Integrata Morbillo e Rosolia, per Regione, per fascia di età e stato vaccinale. Di seguito i dati principali riportati nell’infografica N.35 che copre il periodo dal 1 gennaio 2017 al 10 dicembre 2017: 4885 casi segnalati dall'inizio dell'anno di cui 4 decessitutte le Regioni hanno segnalato casi, ma il 88% proviene da sette: Piemonte, Lazio, Lombardia, Toscana, Abruzzo, Veneto e Sicilial'88% dei casi era non vaccinato e il 6% ha ricevuto solo una dose di vaccinol’età mediana dei casi pari a 27 anni. La maggior parte dei casi (74%) è stata segnalata in persone di età maggiore o uguale a 15 annil’incidenza maggiore si è verificata nei bambini sotto l’anno di età315 casi segnalati tra operatori sanitari Преведете си на транслејт да не испадне дека лажам. Ова е тоа што го пишав вчера ама сакав да се осигурам и најдов линковите. http://www.epicentro.iss.it/morbillo/Infografica2017
Уште едно дете почина (((((((((((((((((((((((((( три деца умреа ради антиваксерска кампања! Среќни ли сте Јаре и центарион? Или сите 3 деца живееле у субстандардни услови? Не им чинеле мајките, не чистеле подома, или ако им е, болежливи биле! Сите деца се болежливи! Мирно ли спиете? Вие треба да одговарате, ради вас здрави деца не се вакцинираа и се рашири епидемијата!!!
Они вршат такви кампањи, други ги применуваат. Секој сам си сноси одговорност за своето дете, отвори прочитај, прочитај и на друго место.Прашај 100 пати ако треба ама не се ослањај на едно мислење.. Јас кога викав вакцинирајте ги помали се шансите да им се деси нешто..
Јас само се чудам уште како се дрзнуваа да зборат дека морбилите биле детска болест, сите сме ги лежеле... Со ова се напраи само полошо, сега уште повеќе ќе се вакцинира и кај што може не треба во моментот. Еве јас жива ќе се изедам што не можеше на време да ја прими. И кога дојде ред уште еден шок. На два дена ако треба ќе ја прегледувам и првиот погоден момент ја вакцинирам. Да не си им во кожа на оние родители што не смеат да стават вакцина и на оние кои дечињата им се мали за вакцина.
Ц ц ц, не можам да поверувам до каде стасавме во 21-ви век. Дека ваквите како Јаре и компанија сеуште перат мозоци и пропагираат убиство! Кога ќе сфатите бре дека не сте само вие битни, побогу??? Ова што го правите е криминал, недолжни деца, БЕБИЊА страдаат и умираат! Кај ќе ви оди душата бре, па вие треба во затвор за ова да лежите! Не знам зошто ве толерираат воопшто овде модераторите. Да беа вашите деца на местото на овие три, ќе ве прашав тогаш. Заслужувате траен бан од темава и од форумов, ниеден член веќе да не ги прочита вашите „проповедања“ кои доведоа до ова што се случува денес.
Вака за твоето дете неможам да ти кажам вакцинирај или не вакцинирај За моето дете знам дека нема ја прими Бидејки 1 имаме историја на њус појава и тоа тешка кај брат и а она е со алергии на многу храна и на многу лекови ,пестициди,хемија сето поткрепено со тестови 2 Бидејки не сум уверена во учинковитоста на вакцината 3 Бидејки е нова вакцина сеуште во експериментслна ситусција Оваа најновата штите од 9 видови на хпв вирусот а и самите знаеме колку многу видови има 4Бидејки и да штите вскцината има рок од 5 години иако се прима во три дози Според мене подобро да ја седнам керка ми и да ја информирсм како се добива хпв вирусот подобро да има заштитен секс отколку да им ропниш вакцинав па они да спијат на тоа уво оти вакцината ги штите Е сега ке ја замолам @vitamina бидејки она е у уталија да најде шо се деси во Италија со оваа вакцина и девојките