Што има врска постов со вакцинирање Сакаш да кажеш дека ако здравството е крш не треба да се вакцинираме? Која е веројатноста да има последица од вакцина, а која последица од морбили? Еве епидемијава нека ти биде репер. До сега се вакцинирани 5000 + (не сум сигурна за бројкава) несакани последици, освен детенцето за кое ти не извести тука, нема. Заболени 200 + (може се и повеќе, не знам точна бројка) три смртни случаи и којзнае колки со пневмонии и сл. Ја воочуваш разликата?
Слушај Мњне за други не ме интерсира јас за моето дете можам да кажам не за други Сакаш да кажиш дека и појрај се ја треба да продолжам да го вакцинирам моето дете?
Твоето дете ако има на писмено дека од одредени причини не смее да се вакцинира тогаш ок. Но ако си измислуваш или сама си вадиш дијагнози (и ти и сите други на кои децата им качиле температура по вакцинација или настинале 2 недели по вакцинација) па сама сметаш дека треба да е во групата невакцинирани и заштитени од колективен имунитет, тогаш некој треба да превземе нешто околу вас.
Не ти е грев вака да пишуваш? Јас сум за вакцини ама членката стварно има дете кое е оштетено од вакцина. Кочете малце. Од Култура барем. Сами знаеме дека е реткост ама се случува ако детето има некој ген.
За да го сфатат ова треба да се знае математика од основно Плус, мајките што викаа, децата кои се вакцинирани се разболуваат цело време, а невакцинираните се здрави и не се разболуваат, да кажат како тоа невакцинираниве фатија морбили и се разболеа? А вакцинираните не?? @yarre и @Centurion нешто ги нема?!
Не се секирај, неможам да се убацувам во сите „жени на пазарче“ муабети. Прво многу зборам, после фалам Претпоставувам дека и на @Centurion го нема од истата причина. А и дрвата и камењета беа одлика на пишувачите и си допринесуваат. Мене ме чуди каде е @OutOfAnywhere кој мистериозно се појави со епидемијата, а можеби е повлечен како и неговите претходници по систем - „не таласај - доста е“. Туку, ајде да споделам коментар на родител со кои во потполност се сложувам. За оние што не им е јасно да објаснам. Периодот на инкубација од 14 дена значи дека вакцинираното дете мора две недели да биде во карантин за да не го пренесе вбризганиот жив вирус на други. А не како што сега нѐ убедуваат дека може веднаш да ги пуштиме во градинка/школо. Тоа значи дека НАМЕРНО предизвикаа епидемија за да ги потрошат вакцините. А ние си дремеме како мисири. Во друга држава министерот жив ќе го запалеа на плоштад. Значи што правиме со период на инкубација ? Во болници низ светов забранети се посети дури од 30 дена од страна на вакцинирано лице. Што ако дојде до алергиска реакција дур се вакцинираат во училиште ? Дали ќе бидат спремни да му помогнат ? Вака изгледа во Англија. Коментар од мајка која живее во UK Momentalno, iveeme vo UK i tuka se pojavija sipanici i kaj deca i kaj vozrasni, nema nikakva fama, ni na radio ni na tv, dobivme samo mail kako info.koj sipanici kakvi se da ne se ide tie denovi vo skolo, da se javis na lekar da te zavedat i dokolku imas bolen clen doma so slab imunitet, mozes da si primis vakcina privatno, zdravstvoto ne ti ja plaka... Ete taka se zivee vo Evropa, neka se rasprasaat malkuu И така....
Мислам дека после ова, па и со црвено напишано да ечи, секој треба да сфати со кого си има работа па и да те банираат од темата.
Леле, леле, жени на пазарче демек ти многу битни стручни муабети ни вртиш тука Ко' на пример лагава од погоре дека вакцинираните се заразни. Може па ако многу пати повторуваш иста лага, ќе стане вистина? Кој знае? Каде тоа забрануваат посети на тазе вакцинирани? Ај просветли ги овие прости женички тука. Фалеше твојата "стручна" експертиза Инаку останавме прости и неедуцирани
Ti seriozno ova go msilis? pa zanes li ti sto zboruvas?? Gospde boze. Da se krsti covek i da ne veruva. Sekoj den se vakciniraat deca ako bese taka kako sto pisuvas treba da imame non stop epidemija na mali spianici. So vakvi tvrdenja ne!! Ako bese toa za sekoja vakcina sto se prima treba da ima bolesti. Poleka malku.
Глупости Јаре, глупости. 2 недели викаат дома за детето бидејќи се бори со вирусот од вакцината да не закачи уште некој вирус, не дека е заразен. Аѕуууу каков идиотизам пишуваат мајкиве, Ова ти се вика, од учено недоучено подалеку.
Да потпишеме петиција за банирање од темата. Што е многу, многу е... Анкета да отвориме со гласање...