Ако вакцинираните деца се заразни, зошто немавме до сега епидемии заради тие 60% претходно вакцинирани? На ова нема одговор. А за жената од Англија, бар да пишеше за кои сипаници се работи... Може во здравствово милион работи не ни функционираат, ама дека за да потрошат вакцини намерно ќе заразуваат деца, е баш не може. Па за нив повеќе се исплати ако има повеќе невакцинирани - на секој тендер ќе треба повеќе вакцини да има, за секој случај да има за сите. Тој што пишува очигледно нема поим од Законот за јавни набавки.
Траен бан треба треба да добиеш ти @yarre , и заедно со сите мамички кои имаат вакви „верувања“ како што си напишал, кривично да одговарате за ширење лажни пропаганди. Одговорни сте за сите заболени и починати деца, сфаќаш ли?! Вие, најпаметните и најсовремените од сите, верувате дека вакцинирано дете може да го пренесе вирусот на други. Да си се вратите во основно, да си поднаучите биологија. Чиста глупост, ама па што знаеме ние, жени на пазарче. Срамота, срамно е возрасни луѓе во 21 век да веруваат во вакво нешто. Основно образование ви фали.
Znaci preku glava mi e od toa, imase edna zena vaka i se desi, imalo slucaj ovakov ili onakov. Sekogas za sekoe lekarstvo ima nuspojavi !!! Jas na primer od Nolpaza sto go davaat za zeludec razviv alegicna reakcija so grcenje na celo telo i pritisok i sve. I sega sto? Si prijaviv kaj maticnata ona neka prijavi nataka. Drugarka mi cel zivot zema amoksiklav i posledniot pat dobi alergiska reakcija na penicilin. I ajde sega da formiram grupa Zdravje preku amoksiklav ne vleguva!! Dajte dosta so toa. Ovie antivakser zdruzenijava se kako nekoja sekta sto e dobro plateni da sirat propaganda.
Јас пишав и ја тагнав @RainBow дека Јаре пишува спротивно на правилата на форумот, ама ич не им е гале, ни за forum ni za panika....
Таа на 20 себе не знае да се чува уште, не па за деца да мисли. Не сум знаела дека вируси ни вбризгувале..Цел живот мислев дека вакцината е за имунизација.. Ова е голем шок за мене.
Не дека држам некоја страна...ве читам и сакам да кажам дека да, вируси се вбризгуваат со секоја вакцина, се вбризгува конкретниот вирус (во послаба форма), за да се создадат антитела.... Продолжете си со муабет, се извинувам што се вмешав.
Пост што почнува со осуда на жени од пазарче, а завршува со цитат од жена од пазарче... не знам колку е кредибилен во делот измеѓу. Конкретно за ММР во Велика Британија: https://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/mmr-vaccine/
Не само бан, со ваквите треба и државата да се позанимава и да подлежат на кривична одговорност. Манипулатори и профитери! Копи пејст експерти, тотално необразовани, вртат едни исти муабети како распана плоча. Дирекно одговорни за големиот број невакцинирани деца и за епидемијата што ја имаме во моментот. Дирекно одговорни за смртта на три мали бебиња! И за тоа мора да одговараат! Па да се немало грам осет ни срам, па барем сега да молчат. Ама не, процентот мора да го одработат и во недостаток на аргументи излегуваат со приказни кои не би поминале кај било кој што има бар малку во главата. Ама кај млада мајка која е во паника и го сака го најдоброто за детето и од се се плаши, ќе имаат влијание. Бар сомнеж да всадат.
Се зезав со коментарот. Стварно мислам дека вакцини примаме за имунизација.Мислам така не учеа и во школо годинава кога учевме за имунитет. Прв пат слушам дека ни ставаат вируси.Јасно ми е сега.
Ако некој го интересира. Матичниот вели да не примам зашто штити таа од тогаш. Он лично ме има боцкано. Ама не значело дека не можам да му донесам дома на син ми.
Ај он што трола и врши пропаганди.Потрагично е некој да му поверува на зборовите.Секој треба со своја глава да си мисли. Па нека пропагира до утре сабајле
http://www.femina.mk/здравје/заболувања/mорбили-мали-сипаници Овде е убаво напишано и објаснето,доколку ја немаш прочитано оваа статија.
За сеењето после вакцина: https://www.nvic.org/cmstemplates/nvic/pdf/live-virus-vaccines-and-vaccine-shedding.pdf За соевите на морбили: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3381670/ П:С Се извинувам за употребата на изразот „жени на пазарче“.