Ај наздравје. Сеа се враќаат и црната кашлица и заушките биле 9 бебиња хоспитализирани. Пак не вакцинирајте деца...
Не епидемија за морбилите е во 6 града, а тука се малку од кашлица. Грешка ти одговорив бидејќи пишував и во темата за деца шрогласена епидемија на морбили
32 so crna kaslica vo cela 2018 god koi gi objavuvaat kako brojka sega, bez podatok za valcinalen status na zabolenite. 3 so zauski minatiot mesec od koi edno dete na 14 god kkompletno vakcinirano. Aj da ne sirime panika bez da ja znaeme celata slika dali bolniye bile vakcinirani ili ne. Pisav i vo dr tema pertusisot se vraka na golema vrata, vo Avstralija na pr smetaat deka acelularntata pertusis komponenta ne dava zadovilitelen odgovor
Стефи да ти кажам искрено последно што сакам е паника да се направи. Само сум изреволтирана што гледам што се случува, гледам што му прават на децата, кои искоренети болести пак се враќаат. Тоа ме боле тоа ми е криво., Јас вакцинирам малата ми е 7 месеци. Само Господ да не чува.
% na vakcinirani so diteper e nad 95%. Pomalku bese opfatot samo od mmr. Neznam od kade podatoci deka vo mk ne se vakcinira .
Не знам искрено смачено ми е веќе оод страв од морбили и од тоа што не вакцинираат. Иначе докторката кажа да се вакцинира за да не се вратат и црната кашлица и заушките
ДиТеПер, Опфат со 3 дози, на ниво на република, 91,1% ЦЈЗ Скопје - 87,0% Извор: (страна број 4, 5, 6 е ДиТеПер, има доста подетални информации) http://www.iph.mk/wp-content/uploads/2018/05/Imunizacija-izvestaj-2017_final_12.03.pdf
За читање на следниот текст, потребно е познавање на англсики јазик и можност за логичко размислување. https://darksidevaccines.com/measles-and-propaganda/
Има статистика колку умреле од морбили во Америка. А Јаре може да направи статистика колку се заболеа и колку умреа во Македонија, и колку деца се вакцинираа овие три месеци и умреа? А за глупите американци ич не ми е гајле.
И двете ги поседувам, а верувам и многу други членови исто така, ама теории на заговор не ме интересираат.
Да, мајка на 6 деца беше приведена кога дошла да ја земе личната карта за најголемиот син. Одеше како видео на социјалните мрежи, нејзиното приведување. До тогаш не можеле да ја најдат. Ниедно од 6те деца не било вакцинирано. Имам читано и за одземање старателство, ама ова ептен беше јавно па затоа ми е верно.