лошо многу ...да знаев дека ако не ја редиме никому ништо ќе беше, немаше да му ја ставам... ама тоа е... и сега за сите наредни се плашам
За! Е сега што немаме доверба во нашето здравство... Вакцините се створени за заштита и секако дека треба да се примаат, но јас лично немам доверба во здравствениот систем, не знам што состои вакцината затоа што се е на превара
Состојките на вакцината се јавно познати. Дури и да знаеш по име што содржат, дали сметаш дека си способна да кажеш или дадеш мислење дали е добро или не? Вакцините се направени од луѓе кои целите своите животи ги имаат оддадена на науката и детално знаат за секоја една состојка во нив, испитувани со години и години, и минуваат низ низа испитувања и регулаторни комисии.
https://www.facebook.com/ljubomir.ilievski1/videos/3191977260885630/ Дупла доза дечки, да не не ви делува по една. Може и дирекно у слепоочница ако сте поиздржливи.
Сведокот заборави да каже дека пошто е алуминиум, сигурно се активира со 5Г, и гуштерите-вонземјани од Орион почнуваат да ги контролираат мозоците на сите, односно да им пуштаат нетфликс и јутјуб 24/7. За оние што сакаат демо верзија, може слободно да се напијат антацид со алуминиум хидроксид, само тогаш 5Г мобилниот ќе им биде хранопроводникот и желудникот.
Дечки имал ли некој ситуација со бесежит? Колку е сериозно? Нема потечени жлезди малата, меѓутоа има по бурна реакција со гној на самото место.Се појави реакцијата по 6 месеци.
Нормална е таа рекација и очекувана. Така треба да биде. Ќе се направи гној и ќе падне па ќе остане лузна за цел живот. Тоа е како докза дека се создава имунитет. нас на секој преглед матичната ни го следеше создавањето и повлекувањето на гнојто на местото на убодот. Не знам вас како матичниот лекар ништо не ви кажал.
Мене ми кажа дека мора консултација со пулмолог што работи со таа проблематика меѓутоа тој работи во козле нели сега е ковид центар, и давале тарапија.Ми кажа се случува ретко и од детска кл.исто ми кажаа.Утре ке одам кај др.Ставриќ од детско меѓутоа да прашам до тогаш не ме држи место.Мада жлезди нема отечени што најчесто оди под рака со бесежит.
И во систина ја однесов во саботата ми дадоа бивацин и ми рекоа да одам на матичен и кој ја боцкал ме прашаа?!?!? Па викам тука кај вас!
Јас сум касната од невакцинирано уличарско куче,,Добив Тетанус ,,бидејки не може да се докаже дека кучето има Беснило, бидејќи не го видов. Ме убедуваа дека нема беснило во МК веќе 50 години. Сега сум вознемирена уплашена поради беснило
Не разбрав убаво, прими анти тетанус или не? Ја би рекла да примиш. Што е сигурно, сигурно е, посебно што било улично. Пред колку време те гризнало?
@FedoraFedora, тоа им е стандардната постапка, ако не успееш да докажеш дека животното е здраво. Јас уличната мачка ја носев во ветеринарната амбулатна во Автокомадна на увид за да не примам вакцина (да, ми го фатија опасно сеирот таму). Инаку, во градовите нема беснило, така да нема место за паника. Беснило секако немаш а антибиотикот + тетанусот + гамаглобулинот ќе ги покријат сите други здравствени проблеми кои можеби би се јавиле после гризнувањето.
Ајде вака, поради несогласувања, доцниме многу со вакцини! Искуства и како се примаат на поголема возраст? Детето е 2 години.
Рота и пнеумокока се даваат исклучливо на одредена месечна возраст, ако сте ги промашиле најверојатно нема ни да ги добие. Ако грешам нека ме поправи некоја мајка .