Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

746 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.346
    7 години е.Не ништо.Една покана уствари нешто како опомена беше пред 4 год и толку.Од тогаш не нема никој побарано.

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Ти изгледа сенилен/сенилна си . Па тоа беше скандал , не така одамна . Едни со сомнителни рокови , увоз и чување , други не заведени во СЗО , увезувани од Бугарија , и тие со сомнително потекло .

3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Може не сум во тек, но знам со сигурност досега никој немал последици од вакцина. Страшното е што ако се со слаб квалитет нема да делуваат, а не дека ќе ве отрујат инстантно :D.

А зошто осети потреба прво да ме омаловажуваш наместо нормално да дискутираме ?!
    Сенилна не сум, ама очигледно сум будала што очекувам нормален разговор од човек што мисли дека е толку посебен, па му требаат врски за во диспензер.

На Estella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    А ти зошто ми се обрати со онаков тон предходно ? Да , требаат врски кога никој не те е*ава ни 2% .

И не , не сум посебна . Само сакам моите деца да се безбедни и толку . Не сакам да добијат несакани последици од неисправни и неквалитетни вакцини .

5. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Дали знае некој каде се прима вакцина Пертусис и како се закажува, се работи за возрасна личност.

6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.649
    Допаѓања:
    35.369
    Да прашате во центар за јавно здравје.

7. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Прашав, ми рекоа има термини и матичниот да закаже, меѓутоа матичниот вели дека таква опција нема, ниту пак некаков термин и мене не ми е јасно, или тој толку знае да закажува или се работи за друга институција.

8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.649
    Допаѓања:
    35.369
    Не знам, навистина. Мене прво што ми падна на памет кога се работи за вакцини вон задолжителните е центар за јавно здравје. Не гледам каде и како би се закажал термин. И за која институција?
    Можеби треба да ги прашате да ви кажат во ЦЈЗ.

На sagittarius57 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.188
    Ќе ве замолам за совет.
    Пред 3 дена во Албанија на одмор ме касна улично куче за рака ( му давав храна ) одма отидов на ургентен таму и само ми ја исчистија раката со хидроген и јод и ни рекоа да си купиме инекција тетанус да ми ја стават. Сопругот купи во аптека ампула на неа пишувало вакцина тетанус, ми ја ставија во колк. Прашањето ми е дали ќе треба повторно да се вакцинирам и каде да отидам да се обратам да прашам, матичната ја прашав она ме прашува дали е сериум или вакцина ние Незнаеме дали е сериум или вакцина, сопругот земал ампула така му дале таму во аптека и му рекле дека е вакцина за тетанус.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ако ви кажале дека е вакцина значи вакцина е не е серум. Види како ќе се осеќаш ама мислам дека една вакцина ќе ти заврши работа. Братучед 3 пати го гризнало куче улично само една вакцина прими и му ги исчистија дупките од угризот.

11. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Побитно ти е да е исчистена раната и антибиотик да примаш, за да не се инфицира раната, а често се случува зашто забите се најголем извор на зараза. Матичната треба да те прати до инфективна амбуланта или да си купиш сама и да те боцне ама зависно дали е вакцина или серум. Мислам треба серум ако си вакцинирана како дете ама и да си примила вакцина океј е.

12. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Еднаш прашав и изумив, која е таа вакцина која наводно предизвикува аутизам?

13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.803
    Допаѓања:
    33.747
    MMR

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    ако не те боцнале во рака веројатно е серум. Мене ме има каснато куче и на инфективна ми ставија серум во бут и вакцина во рака. Ревакцина исто ми закажаа. Ми кажаа ако минале 5год од последна вакцина мора да се прими и серум и вакцина.

На AneSk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.188
    Ви благодарам на сите за советите, отидов на инфективна објаснив што како се случило докторката дека не беше сигурна што како сум примила и дека немам никаков документ што имам примено за моја сигурност во моментот ми ставија 5 инекции- 1 - лево рамо, 1- десно рамо, 1- десен колк, и 2- во лев колк, ме заведоа и се водам сега во дневна амбуланта и на одредени денови сега треба да одам да примам уште вакцини во десно рамо. Како и да е се надевам дека ќе имам здраствена заштита после толку инекции и вакцини.
    П.с. повторно ќе хранам улични кучиња, само нема веќе да се доближувам до нив :)

16. 1234567890111234

1234567890111234 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Хепатитис не се добива од хемофилија, ниту пак од цистична фиброза. Се надевам лекарот кој ја нагаѓал дијагнозата не е Филипче.

Сличен случај кај мене, затоа го спомнав

17. MagnoliaGirl

MagnoliaGirl Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2022
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    21
    Здраво жени, дали постои некоја мама што е против сите вакцини, со кого би можела да дискутирам јас. :)))

18. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    4.419
    Тешко дека постои.

На Tea SK и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Можеш да не го вакцинираш само не можеш да го запишеш во градинка. Само пред да одлучиш размисли убаво каков ризик преземаш, консултирај се со имунолог, размисли добро. Јас лично не гледам причина да не се вакцинира зашто вакцините сега се потполно безбедни.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    А зошто не сакаш да го вакцинираш своето дете?