Јас веќе не можам да спијам на вечер, не знам веќе што е правилно, и што да правам почнувам да се сомневам во безбедноста на вакцините поготово во нашата држава, и не знам што да правам. Истражував доста и разговарав со пријатели и роднини од медицината ( некој медицински сестри но некој и специјалисти, инфектолози, итн) кои нормално мене ќе ми дадат искрен одговор во пријателски муабет ( инаку во работата мора да се ЗА вакцини и не смеат да коментираат поинаку ).. па добив секакви мислења, секакви коментари, секакви изјави, поделени мислења.... Некои се за обавезна вакцинација, но некои се осмелија и да ми речат подобро не, немој, но ти си знаеш. Јас не знам
Само една многу важна работа треба да се посочи тука, а тоа е дека во Светската здравствена организација се живо и диво е член, освен имунолог или епидемиолог. Има специјалист гинеколог, уролог, чак што више и агроном и 300 политичари, ама гореспоменатиот.. ни за лек А тие се оние што ги одобруваат вакцините и што форсираат на вакцинација. Па еве не знам, како може гинеколог и агроном да знае повеќе за имунизација отколку имунолог ,кој што треба да е најкомпетентен и најучен во оваа област? Или ги тестираат вакцините на ево рецимо праски или марули па викаат безбедни се ха ха. Не не се знае каде се тестираат вакцините, секако дека во сиромашни земји и се подразбира дека донација ќе бидат. , како што беа во 2007ма -2008ма донација вакцините за ХПВ, што сега се задолжителни Па кога ке дојде време да им истече рокот, ајде пак донација да идат со прелепени етикети. Што има везе, и онака МК е мизерна држава.
Сега ќе извади линк од некој qanon сајт, ама важно нив никој не ги заебува . Еве сега и вакцини против рак не чинат. Жално ќе биде за децата зимава со едвај 50% покриеност од редовните вакцини
Светска здравствена организација има официјална страна, секој може да прочита и за организацијата и за одборот. Барем знаете да читате, нели
Сајтот е на СЗО, скроз постоечки и за сите членови има биографија кој што студирал и специјализирал. Да да, многу жално што само 50% се вакцинирани, сироти тие, кај вакцинче па и 0% заштита. Jesus
Директорот е имунолог, а за ова да го прочиташ треба 3 секунди. Не знам ни зошто си почнувам дискусии со вакви ликови и зошто модератор не ги брише одма.
А зошто да брише? Секој има право да си каже мислење нели? Или ајде тебе нешто не ти одговара па модераторот да брошеви?
Мислење не е дека во сзо за вакцините работел агроном, тоа не е мислење, туку е неточна информација, едно е мислење друго е факт.
Прави како што мислиш дека е најдобро, само доколку одлучиш да купиш вакцина од надвор и да ја ставаш тука, истражи на кој начин треба да ја транспортираш, бидејќи мора да ја носиш во фрижидер (секоја вакцина се чува на одредена температура) инаку џабе е купена однадвор.
Иронично е како никот ти е Констракта ама тука велиш како не морало вакцини Или па и она е антиваксер.
Даваат од аптека транспортно мало ладилниче со боца. Не е потребно повеќе купување надвор. Истите вакцини се и тука, истите производители.
Не знаев дека даваат, скоро слушнав за некои родители од Грција донеле ммр в кола, без фрижидерче, без ништо. И со таква вакцина го вакцинирале детето. Инаку знам дека се истите производители, понекогаш може и истата серија на вакцини да е.