Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

746 глас(а)
    76,1%
  2. Против

234 глас(а)
    23,9%
  1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Никој нема да те осудува за тоа ако ти не сакаш да го вакцинираш своето дете, но утре не дај боже ако детето фати некој вид на сипница или детска парализа итн немој д ги обвинуваш докторите зошто не му помогнале на детето. Секое тело е различно, секој имунитет е различен и две деца да имаш нема да бидат исти што значи тоа? Дека и двете да фатат исти вирус едното може да биде со лесни симптоми, а другото со тешки симптоми. Вакцинацијата го потикнува телото да створи антитела кон тој вирус за да кога би го фатил би биле лесни симптомите. Порано умирале од чума и така почнале да формираат вакцини па се искоренат и да се зголеми наталитетот да не би биле тие немало да има ни 7 милијарди луѓе на светот. Ние и вака едвај се бориме здрави бебиња да износиме до крај и срцето да не им откаже не пак нешто друго.

На motojlo, IRBBB, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
  3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Тие што не вакцинирате деца, не треба да користите ниту еден современ лек, нити витамин, нити антибиотик. Нити да имате пристап до развиена медицина. Све е тоа отров, зошто да давате трицеф ? Нека се бори самото. Или ако фати морбили сами лечете го со оцет и сенф, а не да трчате на дежурен доктор.

На dunika, Celltica, azelea и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    На Снегулк@23, Celltica, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.055
    Допаѓања:
    21.438
    Ние и Киргистан, тие сме

На Tiny Love, Inamya, Anaroz1 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    И ќе ми дојде оној Јаре ќе ми кажува ‘спремаат епидемија’.

На Celltica, Tiny Love, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    За вакво нешто треба да си има закон, па после нивно е дали ќе ги вакцинираат или не.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    По некоја случајност имам блиски доктори на инфективна. Тие што не вакцинираат први бараат инфузии и помош при сипаници, грип, за рота вирус па се што може да ги спаси од тие проливи по 10 дена... ако дете падне и се исече, па бараат само тетанус ама чист. Дтп никако.

Заушки има се повеќе, туберкулоза никад не искоренета, има повеќе, морбили не е е изолиран случај... ете пиша мајка тука за изолирана дифтерија на брис..полио е вратено во некои западни земји. Полио!

Значи сите што не вакцинирате отидете на инфектвна и прашајте кој било доктор да ви раскаже што се случува на деца со морбили, со рота, со пневмонија од стрептокока

На Celltica, azelea, Giovanna и 12 други им се допаѓа ова.
  9. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.990
    Докторите сосем нормално прифатиле зошто секако не можат да влијаат ако вие сте одлучиле дека не треба да ги вакцинирате а и најверојатно не се замарале.
    Јас имав случка со едното дете да не навлагам за што конкретно беше ситуацијата и прашањето на докторката прво што ми кажа беше да не прашувам се надевам дека сите вакцини се примени.
    Е сега не е тоа проблем јас не те напаѓам ти си мајка како ќе си одлучиш така прави, него како ќе ги запишеш децата во градинка и во школо? Колку што знам задолжително е .
    Исто ако има родители што не ги вакцинирале децата ме интересира како ги запишувате во школо ? :)

10. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    1.654
    Е како не ќе прашуваат, се е тоа теорија на заговор. Не сме едуцирани, си ги труеме децата. Скандинавци немаат појма ништо, ете ние , Босна и Киргистан наједуцираните.

На Giovanna, Tea SK, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Во градинка со врски или лажни потврди, во школо мора да ги примат, задолжително е. Си има дупки секаде.

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Тие што се моќни и имаат врски, ги запишуваат како и се останато што прават во државата. Дел од нив плаќаат казни и се тужат, па се вадат на закон за задолжително образование.
    А најголем дел од нив, ги носат децата да ги примат сите вакцини во 2 месеци што требало да ги примат до 2 години.
    Па сега, види кој губи.

На Anaroz1, Tea SK и Skyler им се допаѓа ова.
  13. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.990
    Имав пишано претходно на темава баш.
    На маж ми другар се јавуваше да праша за негови блиски дали има некој човек да го запишат дететето во школо некаде зошто не го вакцинирале и не му го примале никаде. По тоа мислам дека е задолжително.

Потполно си во право за врските не ме чуди зошто во Македонија живееме.
    Иначе алал да им е што им даваат да ги примат сите вакцини во 2 месеци.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Тоа е поентата, задолжителна вакцинација, задолжително образование. Ќе си платат казна ама мора да го примат во школо. Си има адвокати што работат само на оваа проблематика, ги има по групите на фб.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.990
    Ќе платат казна налет пари не дај боже детето им фати некоја од тие болести па ќе се чеша после зошто не било вакцинирано.

На IRBBB, Skyler и Brpbrp им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Абе и нека има дупки. Ама школите колку што се за образование толку се извори и на бактерии и вируси и тоа каде каде повеќе од градинка. Затоа нека има дупки и нека си ги запишуваат децата ама после за здравјето нека не ги обвинуваат докторите.

На lovely91, doll.a, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    797
    Здраво,

Искуството кај секој е различно. Некој проаѓа покрај системот, некој е „уловен“ од системот. Она што те води е одлуката да не вакцинираш. Што би рекол еден татко, и да ме казнат, тоа ќе бидат најдобро вложените пари во мојот живот.

Ми се допадна делот- “Што ќе кажат на ТВ тоа е“. Одлично кажано. А тоа ако некој ќе биде лош во туѓи очи - ич к*р да не ти чуе. Особено кога знаеш дека си ја донела својата правилна одлука. Не живееш за другите нели?

Умирале од чума. Како престанале да умираат ? Вакцина за чума - нема.

Познато и лошо клише на муабет. Секој, ама баш секој пациент одбира како ќе се лекува. Има и право на избор што ќе прима а што не.

Зависи од која точка ги гледаш работите.

Задржи се на никот во оргинал. Барем од култура. Да, спремаат епидемија. Трпение. Медиумите затоа полека спремаат терен.

Инфективна - није се десило. Да се десило досеа „независните“ медиуми ќе пееа.

18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    39.414
    Како престанале, па пола Европа умрела и освен што им текнало да подобрат хигиена нормално развиле и природен имунитет. Тоа ни треба? (facepalm) Изгледа океј сте со умирање на дел од популацијата само и само да не се прими вакцина.
    Да, да, на инфективна има договор каде што сите кои влегуваат и излегуваат од клиниката мора да лажат. Ова твоево параноја се вика.

Последна измена: 22 април 2023
    На dunika, Celltica, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  19. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    5.513
    Елаборирај ми жити мене на оваа зен мудрост, што не прави нас и Киргистан толку просветлени да се најдеме на врвот на листата? Високиот коефициент на интелегенција што допринесува да бидеме имуни на мас пропагандата на фармацевтските компании ли? Ние ли сме тие избраните да го срушиме овој систем на лаги?
    Киргистан бе ...до таму сме дојдени (facepalm)

На azelea, Lianna Anna, Giovanna и 5 други им се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Земаат потврди за примени вакцини во Бугарија.. поточно, си купуваат не знам за колку парии немаат проблем. Ми ла
    Секој има право на избор коа ќе живее сам без да користи придобивки од модерното општество