Еве Јаре е за дружење со родителите кај ќерка ми во група. До денес не знаев дека 70% не се вакцинирани, а истите тие 70% до сега ги имам видено 7 пати во градинка. Ама добро, модерни времиња, модерни родители. Е сеа тие 70% шо нема да идат од утре во градинка, нека бидат по модернизамот пак Срамота.
Џабе му е и таа логика он е повеќе за тоа ко преживи причаче. @yarre И 30% да си заштитен е подобро од 0% барем до толку знам математика. Знаеш како викаат кога ќе се изгориш и на јогурт ќе дуваш. Јас сум за да одат во градинка и да се испозаразат е тогаш нека се тепаат на детска клиника и нека фаќаат врски кое дете да го гледаат и да му помогнат. Ама тогаш не треба да ги примат на детска клиника јер нели прродно си ствараат имунитет децата зошто да се носат на клиника боже мој.
Ама мене ми се најјаки антивксериве, не го вкцинира детето, ама не го ни пушта да се зарази природно да развие имунитет. Ако се толку сигурни зашто не ги изложат на сите болести за кои постои вакцина па да бидат јаки на дело како што се на зборови.
Мене чисто онака ме занима дали антиваксерите фрлаат расипана и сумњива храна или ја јадат зашто нели, имунитетот може против свима. Или дали трчаат по инфузии ако добијат труење? Ако не се плашат од пертусис, зошто би се од салмонела и слични? А @yarre?
Колку време трае епидемијата во Хрватска и Србија знае некоја? Има шанси ова да заврши за неколку месеци?
Ваљда не. Сами си се лечат со тревки, алтернативна медицина, хомеопатијата, курци палци.. Ќе се избори телото, самото тело се регенерира и сами се исфрлаат токсините.. Зашо инфузија па и ти.. Колку се иам запрепастено од некои луѓе у околина. Еј млади, начитани, учени, современи навидум, да си дозволат здравје на свои деца да ризикуваат, па уште и на душа да носат и други деца.. Испран мозокот им е тотално. Овие ни сами не знаат во што веруваат.
@Mandela нешто имаше тогаш со генерација 92 ра знам дека нив ги вакцинираја, не се сеќавам точно што беше, имаше во моја генерација што примиjа вакцина, јас не бев меѓу нив. Дали имаа таа генерација скокнато ревакцина како така да беше
Читам вчера на фб, озрасни луѓе од 50-60 години коментираат под објава за предложена епидемија: „ Се закашлале неколку души и епидемија" , Кемтреилс, не прискаат озгора", ајдеее, не го лажете народот... Па, добро, барем овие генерации треба да се свесни каква болест е тоа... Само да знаете, од 80 кометари, дали неколку беа разумни, повеќето беа дека нема таква болест и не прскаат одозгора...
Ааа да, и ковидот го пренесуваа преку петЏи па затоа бебето на 2 месеци не можев у раце да си го држам, изгорев од тт. Мајка ми е жива преплашена, некое дете умрело од ова јас ко сум била мала. А богами да ви кажам и мене ми фуфка
Големиот имсше 4м ковид пандежија, бебево 4м ова сега. Раат никаков на породилно да шетам ко чоек. На страна што сум извадена од памет зс бебево
Јас ги прележав 2008 . На факултет бев. Глава не можев да кренам две недели. А замисли да не сум била вакцинирана
Тие што биле 92ра, вакцината мрп што ја примале уствари не вклучувала за заушки, не знам зашто беше. Имав во фамилија заболен.
Јас не сум прележала заушки и мајка ми ме буткала да се заразам како помала да ги фатам ама ете вакцина си направила свое да не заболам.