Јас сум за сите вакцини да се примаат. Еве мрп немаме уште примано, маж ми не даваше демек опасна била вакцината да сме одолговлекувале повеќе така правеле други. Еве сега прима терапија ешерихија коли има, настината е има тт демек дома ја чуваме пак не можевме да ја дочуваме. Утре сме на контрола во Систина ради бактеријата и ако каже дека треба да се пие сеуште терапијата ќе може ли да се вакцинира? Баш утре и докторката ќе ја прашам, се надевам дека сме ја излечите и ќе нема потреба од терапија повеќе.
Мајка ,ако е на било каква терапија како што знам нема да ја вакцинираат Скроз треба да е здраво дете.
Па да знам ама сепак пак да прашам, се надевам дека ќе ни кажат повеќе да не пие терапија бидејќи еден месец ја пие веќе.
Ќе ви кажат и таму ама обично викаат барем 10 дена да поминат од терапијата. И крвната слика да биде добра.
Јас за антибиотик прашав, колку време треба да помине за да ја носам на вакцина. Ми рекоа 4-5 дена се доволно. Сега веројатно ќе почекам барем 10тина и контролни крвни слики ќе правиме.
Pojma nemam ke se javuvam popladne po laboratoriive. Stom doznaam kje ti pisam ovde ili na lp. Iako maticnava vika jas nemam pricina za strav ama veruvaj mi se vratija kosmarite.
Кога имаше морбили епидемија не беше на возраст за вакцинирање, па ковид и сега ова кога е на период меѓу две ревакцини и не знам дали има сеуште заштита... мир никаков...
Вие што не си ги вакцинирате децата да земете и да си ги чувате дома. Или да си се здружите и да си отворите градинки и школи за невакцинирани. Да сте биле нормални немаше сега за ова муабет да правиме. Не знаев дека имало многу кадарни луѓе кои главна професија им е менаџер , информатичар , службеник ама имаат и доста широко познавање од медицината посебно имунологија зошто прочитале 5 статии на интернет. Пак ќе кажам НЕ СТЕ ЗДРАВИ !
Те читам тука како напаѓаш те читам кај градинкине како кукаш од страв и нзс неможам да најдам.... Што лупетате не сте свесни.
Sum ZA vakciniranje no pochituvam i lugje koi se protiv (nivna odgovornost se nivnite deca). Premnogu e toa NE SE ZDRAVI.
Ако ме читаш ќе знаеш од што ми е стравот. Страв од вакцинирање дете со МРП кое не е потполно здраво Ништо повеќе. Другпат прочитај повеќе
Ама пак не читаш. Од што да ја вакцинирам ? Од вакцина која е по календар на 18 месеци а она има 14? Или од МРП кога не престанала со настинка ? Болно дете не сум пуштала. Фала богу имаме добар педијатар кој не ни дава да одиме градинка ако сме болни. Настинка е настинка Болест е грип или бактерии.
Епа срцка тоа е тоа сега свати не нас зашто не вакцинираме со Мрп. А не да вреѓате тука и колнете родители и деца. И да се радувате дека ке ни ги побркале децата од градинка. Кога и вашите се побркани.
Точно дека нивните деца се нивна одговорност. Но кој ќе биде одговорен ако нивното невакцинирано дете се разболи и го зарази моето двомесечно бебе кое сеуште не стигнало да се вакцинира. Многу повеќе од лична одговорност е одлуката да не си ги вакцинираат децата, ама кој има капацитет да го разбере тоа.
Не ве сфаќам . И ја подржувам секоја одлука за мерки. Секако треба да се најде и решение за родителите. Живееме во 21ви век. И секое невакцинирање не ви го сфаќам. Тоа е тоа.