Форумџика на годината

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

739 глас(а)
    76,0%
  2. Против

234 глас(а)
    24,0%
  1. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    Ме боли за ваксери и антиваксери, колективен имунитет или колективна хистерија. Се надевам дека во догледно време и со законска рамка ќе ве изолираме надвор од нашиот општествен живот.
    Па у вашите заедници ширете си и беснило и полио и свети полио, не ме занима, ако сакате сите испоцркајте.

Последна измена од модератор: 20 февруари 2024
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.216
    Допаѓања:
    170.064
    Уште се убедувате?

На fashion-addict, daylight и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  3. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    11.603
    Ти имаш свој став, свое мислење, или само копираш туѓи писанија и лепиш линкови?
    Не ти е смачено од 2012 до ден денешен да пишуваш небулози на темава?
    Фасцинантно е како болести што дивееле во минатите векови успеавте да ги вратите во 2024 година.
    Не е ова некое растечено носе и поткашлување, свестете се што болести враќате!
    Само казни за вакви игнорантни антиваксери, друго чаре нема.

На FriendOfDorothy, FridaodaMk, anngelique и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Значи нај опасно е за деца до 2 години. Зар тие 2 години ќе чуваме деца во стаклено ѕвоно? Свесен си дека бебе ако фати бактерија и треба да се третира со терапија треба да го боцкаат во глава? Очигледно не си свесен ти пре би го ставил ризикот на дете ако преживее преживее.Дај друго дете.

5. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    Ме боли за ваксери и антиваксери, колективен имунитет или колективна хистерија. Се надевам дека во догледно време и со законска рамка ќе ве изолираме надвор од нашиот општествен живот.
    Па у вашите заедници ширете си и беснило и полио и свети полио, не ме занима, ако сакате сите испоцркајте.
    Молам да забележат сите дека модератор ме има цензурано. Во ред, Вело Марковски, професорот кој влегува во љубовни врски со студентки додека им предава, не треба воопшто да е професор оти нема интегритет и образ како личност, а па камо ли како професионалец.

Последна измена од модератор: 20 февруари 2024
    На Feminka22, oblace1, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    20.259
    За дотичниот професор, политичар и пеач во покушај толку има да се збори, шо ама баш ич не е релевантен извор на информации :puke:
    Цел факултет замразив од него е*ате беља, каков човек постои (facepalm)

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    26.188
    Ко доктор инфектолог знае дека дете вакцинирано со петовалентна е заштитено и од тетанус и не, нема да има потреба пак да се вакцинира ако има потреба.

За секое удрено дете кога оди да го шијат прво прашуваат дали и кога е вакцинирано со дтп. И ти Јаре го знаеш ова, ама ај.

На LiquidLuna, Cherry79 и Skyler81 им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ова да точно е моето на 2 години се здроби пред да го шијат прашаа дали е редовно вакциниран и не го боцнаа со тетанус.

9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    12.022
    @yarre жити се не туку го цитирај Вело, поштеди не сите тука од неговите изјави

На FriendOfDorothy и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  10. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    797
    Благодарам на анализата. Секако дека имам свој став. Цврст, и зацементиран 100%. Туѓите писанија не се писанија од молери, туку повторно лекари и научници. Гледам дека си тука од 2022. Па помачи се малку.;)
    Некогаш можеби и ќе разбереш дека никој не враќа болести. А можеби и никогаш. Кој колку може.
    Казни да не се секираш - има. Ама има и родители со став. Како што рече еден татко, и да ме казнат, тоа ќе бидат најдобро вложени пари во мојот живот.
    Ние сме специфичен вид. Племе. Вакцинално разбудено.

Прочитај ја убаво реченицата во изјавата, ќе ти стане јасно.

И јас имав таков професор кој ич не го сакав. Пројде време дур го разбрав.

Клишето познато.

Што кажал лошо ?

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    113.387
    Што кажал добро??

12. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    797
    Еве изјавата ти е цитирана на претходната страна, и можеш да кажеш со што не се сложуваш.
    Односно што не кажал добро.

13. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    20.259
    Јаре, тој сам себе не се разбира дај те молам не збори од инает.
    Не можеш само да постираш линкови и да мислиш дека ќе бидеш сфатен сериозно кога изворот ти е ваков човек.

14. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    12.022
    @yarre научници работеле тестирале, вовеле вакцини, ти ми постираш став на Вело, од толку стручни лица во оваа држава најде Вело да го величаш дај ти се молам

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    797
    Како стручно лице, еве пиши што не се сложуваш со неговата изјава, Се работи за професор, доктор, бил и директор на Инфективна. Се спротистави во наративот на лечење Ковид. Протоколот кој немаше никаква медицинска логика.
    Кога беше директор на Инфективна се спротистави на набавката на вакцини за Свински грип, што подоцна се покажа како многу паметен потег.
    Тоа што имал млада жена, на тие години, да ти кажам алал му вера. Не е ниту единствен. Од друга страна, барем му е жена има и дете/деца со неа. Не му е швалерка.

Не величам никого, ме интересираат само неговите стручни констатации. Ниту е џабе лекар, ниту е џабе професор. Еве можност, да искоментираш.

16. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    12.022
    @yarre Беше директор на инфективна како знајш? И дали знајш зошто не е повеќе и зошто не предава Ск? Оти не ставиш изјави од еминентни професори? Најде од Вело оној кој кажува за жените се надевам ги немаш прочитано неговите дискриминирачки изјави. Кој е тој да кажва за петтовалентната вакцина? Научник? Работи во научно истражувачка институција? Која е неговата компетентност. Оти не го цитираш Пановски? Човекот е 1000 пати постручен од Вело. И туберкулозата е бактериска инфекција па сите сме вакцинирани. BCG е вакцината. Зошто кога е бактерија да се вакцинираме. Ти ако толку си стручен и начитан слободно не го вакцинирај твоето дете и оди разболи го со сите болести нека јача имунитет природно. Слободно оди. Оди и зарази го со пертусис и дома сам лекувај го важи? Нека си створи природен имунитет, а ние нестручните ќе веруваме на грото од докторската фела и ќе си ги вакцинираме децата можи така смејме?

На fashion-addict и Skyler81 им се допаѓа ова.
  17. LiquidLuna

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    20.259
    Алал вера? На човекот шо ме фати за ланче на сред испит, да го видел поубаво?
    Ти реков дека не знаеш шо збориш ај олабави.

Ама ти сигурно и на ова ќе му најдеш решение :) Пошто нели си читаш како што тебе ти одговара. И гарант ќе го разбереш :)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ааа не он се држи до тоа дека ако фати пертусис дека ќе го третираат ао антибиотици сега имало веќе терапија не е како порано. Врти сучи пак он околу лекарите се врти. Мозокот му е наштелуван дека вакцините се токсични, а антибиотиците здравје даваат како и хоспитализацијата.

@yarre гледај ги научниците што ги откриле вакцините и што луѓе живеат и постојат на планетава, а не на овие ембриончиња што допрва почнале да истражуваат.

На Skyler81 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  19. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    797
    Повторно напад кон еден професор и доктор. Изнафрлано, со многу омраза. Еве, Пановски, цитирај го ти. Јас не бранам некој да се цитира.

И што се случи после фаќањето за ланче ?

Ги гледам СИТЕ научници и доктори,

20. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.381
    Допаѓања:
    12.022
    @yarre те прашав зошто ако туберкулозата е бактерија се вакцинираме? Нели се лечи со антибиотици. Вртиш исто те исто како киша око Крагуевца. Зошто ти не одиш и не си ги заразиш твојте деца па нека качат имунитет или прпа? Оди и направи студија после то па прати ни ја можи?
    Извини ама можиш колку сакаш да кажуваш, ама мене човек од 60 години што се загледува во студентки не ми е нормално. Замисли карикирам имаш татко од 60 години што се загледува во деца од 18 години да речиме ајде на ќерка ти другарки. Ај олабај малку со професорот и неговите ставови

Последна измена: 22 февруари 2024
    На nena2010 и Skyler81 им се допаѓа ова.