1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Дискусија во 'Бебе' започната од bebaa, 9 јуни 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

738 глас(а)
    76,0%
  2. Против

233 глас(а)
    24,0%
  1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.238
    Допаѓања:
    12.873
    @yarre со години пробуваш да переш мозок. Кај некои успева, кај некои за среќа не. Нема да кажам како не ти здодеа од глупостиве пошо тоа ти е работа очигледно..

По твојава логика, значи вакцини да нема веќе, да се забранат, ниту една да не се применува?

Ниту на доктор не идеш ти лично за тебе ниту деца носиш на педијатар нели? Се лечите со треви, чаеви, хомеопатија и слично претпоставувам? Дај Боже да не ви треба доктор, тоа само ќе кажам. :)

На baguf4e, Skyler81 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Јас ли Во бев крив кога бевте по дома затворени и вакцинирани со 3 дози.
    Битно е да повторуваме:
    Добро је, боље бити не може.
    Јас ниту се вакцинирав ниту дома седев

На yarre му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.238
    Допаѓања:
    12.873
    Со ова све кажа. :clap: Сигурно не веруваше ни корона дека постои. Умираа луѓе не од ковид туку од вакцините исклучиво.. и да не биле вакцинирани, којзнае шо им шлапнале и си отишле.

Совесноста пак пред се..

Ниту ја не се вакцинирав со ковид вакцините. Али пак мешаш нови непроверени вакцини со вакцини кои се користат многу одамна. Интересно како одма се фаќате за ковид вакцините.

4. marlonbrando69

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    За сите вакцини зборувам
    Не само ковид

5. yarre

yarre Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    797
    Ако согледувањето на докажаните последици од вакцините ги нарекуваш перење на мозок, и глупости тогаш да, јас со години перам мозок. И да тресам глупости. Ако сакаш поинаку, јас сум глупавиот ти си паметната.
    Инаку перам превентивно и бесплатно, бидејќи вакцинирањето е нереверзибилен процес. Нема назад.
    И да, секои 50-100 страни во темата се појавува некоја @Mrs. right и го поставува истото „паметно“ прашање.
    Наместо дискусија имаш напад, кој во отсуство на аргумент дефинитивно е најдобра одбрана. За тебе.

На joy1 и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  6. marlonbrando69

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Napadot im e najdobra odbrana.
    Taka vika kitapot za tie so IQ=2

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.133
    Може да има реакција на секоја вакцина, тоа не значи дека вакцините се штетни, некои деца реагираат така, секаде во светот има центар за реакции после вакцина, верувам дека знаеш. Ама ме нервира фактот што многу пропагираат "против вакцини" за неадекватни симптоми.

И син ми имаше прелоша реакција од антибиоток трицеф, и што требаше сега да одам и на сите да зборам дека не треба да го примаат тој сируп, зошто на моето дете имало таква реакција? Не.

За некого тој сируп (читај и вакцина) е лек.

Не сме сите исти, не секој организам исто прифаќа антибиотик, вакцина, апче и сл. Знам дека знаеш и сама.

На baguf4e, TammiB5, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    Какба реакција имаше син ти?
    На керка ми и се фати говорот на 6 год.Не е мала раб нели?

Секој ама буквално секој има право за одредена раб да е за или против.Во спротивно темата не би била одобрена.

Мене ме нервира вашата ароганција и подмсевање спрема родителите кои немале среќа како вас.

На simoncelicius, marlonbrando69, Wideperpetual и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.133
    Не викам дека е мала работа, тоа не значо дека кај моето дете таа вакцина лошо ќе.му влијае, не може веднаш така да се пропагира, и не се потсмевам воопшто, ама и други нека не се потсмеваат, конкретно кога имаше пертусис син ми и уште 2 дечиња беа заедно, едното веќе заразнонсо пертусис, син ми не фати, помина со мн мала кашлица, а другото детенце заврши во болница со трајни последици, не беше вакцинирано.

Иначе, од трицеф, цел се исфрли син ми и доби конвулзии, во самото упатсво не видов дека може и до тоа да дојде, беше и мн мал, никогаш не му дадов трицеф повеќе.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    би дала пак трицев сега?

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.133
    Не би, ама јас не пропагирам дека други не треба да го пијат.

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    Ама верувам и обратно не би.Не би гарантирала никому дека е безбеден за пиење.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.133
    Ниту еден лек не е безбеден за нечиј организам, не можеме со сигурност ништо да кажеме. Така да, тоа ме нервира што се пропагира дека нешто не треба да го прими моето дете, зошто кај друг предизвикало таква реакција. Се е можно денеска. :)

На Skyler81 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.405
    Допаѓања:
    9.810
    За трицеф никој не те тера да го примиш, доктор ти препишува ако сакаш да го дадеш ке го дадеш, ако не нема. Вакцинација е ЗАДОЛЖИТЕЛНА. Јас пред да го вакцинирам моето бебе барав совети, читав како да имав некое предчуство. И на крај решив да вакцинирам за општото добро нели, и бебе од 2 месеца заврши со рота жив вирус, 15 дена со пролив, родено 3 430, на 2 месеца 5 кила за 2 недели падна на 4100. Покрај неа и јас и татко фативме, нели и вакцинирани и ние. И пак да одам да ја вакцинирам сега??? Со дехидриање и 41 температура, сакаа да не задржат во Козле заради вакцината. Како јас да верувам дека вакцините се за добро на детево мое?

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.133
    Тоа било реакција на вакцината, може секаде и кај секое дете да се јави, се случува се. Иначе никој не ве тера да вакцинирате, ама не пишувајтр пропаганди да не вакцинираме, и јас имам милион работи што лошо влијаеле кај мене, па не сум се дрзнала на било кога да кажам да не го прима тоа.

На Skyler81 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.405
    Допаѓања:
    9.810
    Никогаш не сум пишала да не вакцинираат, го кажувам моето искуство.

На n.lauda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    2.848
    Се читате ли што пишувате бе? Родители кажуваат дека децата им имаат реакција, вие што им коментирате.

Едно е да се дискутира дали за или против вакцини, друго е ова. Каде ви е емпатијата?

И не Славице, ич немој да ме цитираш, оти не разликувате конструктивни дискусии.

На marlonbrando69, TinnaMinna, pravnicka_2604 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    15.328
    Се додека не се нивните деца, у реду је. Некој мора да биде и во тој мал процент со несакани последици, само да не се они за да може да продолжат да шират експертиза за нешто во што не се ниту најмалку стручни.

Како беше најдобрата одбрана.."Вакцината не предизвикува.... туку може само да е тригер.. "

Последна измена: 19 јули 2024
    На Kolache na mama, yarre и Viveki им се допаѓа ова.
  19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.133
    Пишав општо за сите, не за тебе конкретно.

Не треба да се пропагира да не се вакцинира, можеш да го кажеш своето искуство, ама не и да тврдиш дека е исправно за сите.

Доволно емпатија имам Славице, ако не ме прочита, оди поназад ќе прочиташ, не ширам пропаганди дека мора да се вакцинира, или дека не мора трицеф да пијат зошто моето помина мн лошо, и ве молам не ми продавајте емпатија, мн добро знам што е.
    Поздрав.

На Skyler81 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.238
    Допаѓања:
    12.873
    Конструктивна дискусија или тупење мозок?
    Едно е да се предупреди, да се сподели свое негативно искуство, друго е цело време да се шират пропаганди, да се проповеда и убедува, и да се пренесува страв, за родител да чувстува грижа на совест зашо се решил да вакцинира дете. Не мислите дека со вашите паники можеби вознемирувате некој? Каде е тука емпатијата?

Па уште дрски и арогантни сме биле ако реагираме и сме знаеле само да напаѓаме. Стварно не сте коректни..

На baguf4e, TammiB5, Heidi и 6 други им се допаѓа ова.