Не знам, јас сум вакцинирана со сите вакцини што постојат освен за корона. Фати рота од самата вакцина. Педијатарот во Јане Сандандки ни кажа дека три дена ќе има пролив и дека ќе и помине. Завршивме на Козле. Таму ни кажаа дека жив вирус и е даден, односно испадна дека ние свесно сме го однеле детево и сме го заразиле со рота...
Јас порано плука по сите антиваксери и сите оние кои не ги вакцинираат децата. И за жал КАРМА ИС БИЧ па на своја кожа го добив одговорот. И не ти препорачувам да знаеш зошто сме против
на 2 месеци вакцината му загноја на 4 месеци ногата му отече на 6 месеци леукоцитите тројно му се покачија на 8 месеци доби гушење. Да бев информирана навреме уште првиот пат ќе прекинев со вакцинирање. Жал ми е што чекав да добие гушење и губење на свест
од сите. Нели на секои 2 месеци по еднаш се прима вакцина. Тој од сите што ги прими имаше нус појави. Последна беше рота и полио
Баш ми е жал, се надевам сега е добро детенцето. Иначе, тоа се страшни нус појави кои не ги прифаќа организмот и се одбранбена реакција, што до некаде е добро. Што ете дошло до такви нус појави па да знаете да не ставате други вакцини. Ние не сме имале такви нус појави, до сега било во ред и се примени сите вакцини освен мрп.
Имате видливи и „невидливи“ последици. Или поточно последици кои се јавуваат веднаш, и последици кои може да се јават после краток но и подолг период. Затоа нема (или барем нема јавно) долгорочни студии за вакцини, а особено потребно е такво нешто и за кумулативно (заедничко) влијание на сите дадени вакцини. Дотогаш - руски рулет. Па кај опали. И кога.
https://www.dw.com/mk/он-вршат-масовна-вакцинација-во-сирија/a-17214422 Или шо би рекол @yarre ќе ги лечиме со антибиотик оти ги трујат со вакцини, ц ц ц само да се заработи на грбот на децата. Што е полио, не е ич страшно
Детето добила алергиска рекација на некоја состојка од вакцината. Тоа не значи дека сама по себе вакцината не чини. Тоа само значи дека твоето дете има алергиска реакција на некоја состојка. И треба да испитате на што е алергично зашто потенцијално може да е алергично на лекоци/анестетици и слично. Ич не е наивна алергијата што ја има. И може да ја појави пак на некој друг даден лек (нешто што е во течна состојба). Маж ми на пример уште кога бевме дечко и девојка појави алергија на аспирин. Потоа испитуваше алергија на лекови и испадна алергичен и на ибупрофен и на неколку други аналгетици. Не е алергичен само на парацетамол на пример од најраспространетите и најчесто користените аналгетици. Ама си испита за мир во душа и да си знае за понатаму. Затоа земи испитај се што треба.
Зошто би ме чекала ? Сакаш заедно со тефтерче да одиме и да му ја проверураме статистикава ? Јас без да одам знам што значи твитер бот кој поддржува ковиди фаучија камали...додуше овој пост му фали ама ајде, може се предомислил па избришал
Јаре, не навлегувам во дискусија повеќе зошто ете и ја знам што значи бот. Пример - ти. Скокни и ти некој пост од мене, не се нервирај.
Таман работа. Зошто мислиш дека треба да сме некави контра непријатели. Јас не се сомневам во твоите искрени ставови, И јас сум ги имал истите, тие твоите. Додаваш телоп на лик кој можби ти се причинил за интересен. Ама провери го. Јас не сум бот. Тука сум и спремен секогаш да разговараш. Ако сакаш. Прикаската е малку поголема ако можеш да ја видиш. Добро е што целта ни е иста. Најдобро за нашите деца. Протекнативе две-три страни имаше паталци, а не гаталци. Не сме од различна страна, и јас не се нервирам. Моите ставови се кажани минативе 500 страни. И сеуште исти. Јас те разбирам, сум бил во твоја кожа.
Во Палестина на децата се дава ОРАЛНА полио вакцина која е докажан директен причинител на полио и е исфрлена од употреба. И ова. Спрема очекувањата стигнаа морбилите. Инаку ИЈЗ претходната „епидемија“ ја нема прогласена за завршена. https://meta.mk/deteto-shto-zabole-od-morbili-nemalo-primeno-mrp-vakcina/