Вакцини: ЗА или ПРОТИВ

Discussion in 'Бебе' started by bebaa, Jun 9, 2012.

?

Дали сте За или Против вакцинирање?

1. За

804 vote(s)
    75.6%
  2. Против

260 vote(s)
    24.4%
  1. yarre

yarre Популарен член

Одлични преводи прават.
    И не се единствен, ете 510 страни наназад да провериш.

2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Не може да има секој право на избор. Се работи за колективен имунитет. Тогаш сите невакцинирани во издвоен колектив. Да не се мешаме.

MiLady, nymeria snow and SummerGirl like this.
  3. yarre

yarre Популарен член

Вечер и така ќе се чуеме со Роберт и ќе му пренесам ;)

Може. И мора. Како и секоја друга медицинска интервенција. Невакцинираните нит се болни нити шугави. Впрочем ако вакцинираните се убедени во учинковитоста на вакцините нема причина да се плашат.

4. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

NewMember23 likes this.
  5. Viveki

Viveki Популарен член

Јас пошто проста вака, без видеа ни на македонски ни на англиски.

Дедо ми не вакциниран -80години
    Баба ми не вакцинирана-85 години
    Другата баба не вакцинирана -83 години ( двете ми го чуваа детето)

Татко ми вакциниран -57 почина од рак
    Чичко ми вакциниран-64 години почина од рак
    Стрина ми вакцинирана- 60 години, моментално се лечи од рак

Јас вакцинирана- 35 години, фатив хепатит, имам проблеми со срцето, имам проблеми со желудник.

Моето дете родено здраво право, го однесов на вакцина, за да завршиме на КОЗЛЕ СО 41 ТЕМПЕРАТУРА, МОДРА УСТА, И ТРЕСЕЊЕ ВО АГОНИЈА.
    За да ми кажат нус појава од вакцината, можда е алергична на некоја состојка, не ја вакцинирајте веќе. Бебе беше 2 месеца.

TrueToMyself, yarre and Cutiepie1 like this.
  6. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

По таа логика уопште не треба да постојат вакцини, да се укинат скроз најубаво..
    Вакцините се криви за све. Не' убиваат.

Ако почнат да се враќаат разни болештини, ќе се помине лесно де, нема потреба од вакцини, телото само ќе се избори. :drunk:
    Уствари нема ни да се вратат, чим не постојат вакцини, ние сме отпорни на све.

baguf4e and SummerGirl like this.
  7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Сочувство, жал ми е ;(

БАШ, пред некое време, објавив на стори на инста...дека тие што не сме, не сме дозволиле некој да размислува за наС.

TrueToMyself and Viveki like this.
  8. Viveki

Viveki Популарен член

Ако коментаров се однесува на мојов пост, без цитат, односно сети се снао, да ти одговорам.
    Вкацинирајте се.
    Јас пишав мое гледиште.
    Ако имаш нешто конструктивно да ми пишеш слободно пиши ми.
    Ама немој со "вакцините се криви за се" карта да ми општиш.

9. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Пиша твое гледиште, твое искуство, али зашто повикувате така самоуверено да не се вакцинираат децата и луѓето?
    И паники ширите цело време.

Тоа не е во ред. Затоа беше коментарот.

Ете го членот со децении агресивно ја шири пропагандата, и во ред е сето тоа?

SummerGirl likes this.
  10. Viveki

Viveki Популарен член

Јас пишав за себе, каде виде дека повикувам?
    Ама јавно кажувам дека нема да го вакцинирам моето дете, па макар и да ме банираат од општеството. Уште имам трауми од дешавката.
    Никого не терам да не вакцинира дете или да не се вакцинира.
    Или не смеам да кажам, пошто еве сега сум антивакцер???

TrueToMyself and Biljarkata like this.
  11. fashion-addict

fashion-addict Истакнат член

Нормално дека нема да го вакцинираш кога има алергија на некоја од состојките.
    Ама тоа не значи дека другите деца не треба да се вакцинираат или дека од вакцините некој добил рак.

12. Viveki

Viveki Популарен член

Како може да се добие од вакцина рак?
    Пишав сума сумарум мое животно искуство.
    Ако читате внимателно, пишав ЈАС СУМ ВАКцИНИРАНА, потоа пишав ГО ОДНЕСОВ МОЕТО ДЕТЕ НА ВАКцИНА.
    Не ширам теории на заговор, кажувам мое искуство, а кога некој ќе се изгори на топло млеко после дува и на ладно.
    Ретроперспектива на моето искуство на живи и мртви во моја фамилија направив, откога доживеав што доживеав.
    Не смеам да поставам прашање зошто тие што не се вакцинирани се живи уште, а тие што се вакцинирани починаа?
    Каде повикав децата да не се вакцинираат?
    Вакцинирајте се и вие и децата.

По никого не плукам, ама утре мене ќе ме плукаат "антивакцер", болест за општество итн итн...

riba79 likes this.
  13. yarre

yarre Популарен член

Јас неумен да те прашам. Колкава е стапката на вакцинирани за „колективниот имунитет“ да функционира ?

14. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Што мислите за вакцина против Хепатит б превентивно? Неколку познаници беа заразени, кој при операција, забар и што не ни знаат од кај.... дали е ок да се прими а се планира бременост? Се вадам од памет некогаш :?::wasntme:

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Колку браќа и сестри на твоите баба и дедо се починати како деца?

Тие кои прежувеале во детска возраст живееле долго зошто живееле многу поздрава средина од оваа сега во која ние живееме.
    Ракот, ако не е генетски, е резултат на фактори од околина, најмногу загаден воздух, лоша исхрана полна со пестициди и конзерванси, претерана изложеност на сонце, стресен живот, физичка неактивност.. двајцата родители ми се починати од рак, со сите направени испитувања докажаа од каде е ракот.

Ти си добила хепатит баш зошто не си вакцинирана со ХИБ вакцина која е препорачана за лица кои живеат во ризик од зараза со хепатит.

Твоето дете ако добило висока температура заради бурна реакција вакцина, секако дека ќе ги одложиш/укинеш вакцините и твоето дете треба да биде заштитено со тоа што сите ние ќе ги вакцинираме нашите деца. И ќе знаеш дека веројатно така ќе реагира и при вирози и други инфекции со качување 41 темп. Вакцината може да е тригер, не причина.

Инаку, алергија на состојка не се манифестира со висока температура. Воопшто. Може да почне да се гуши, да отече, да кашла итн..детето. ама со 36.5.

Многу добро знам зошто имам дете кое направило анафилакса и е алергично на милион работи.

16. Viveki

Viveki Популарен член

Се убаво си срочила, ама теоретски. У пракса малце поинаку е, али ок нема да се објаснувам, затоа што ида пишувам не ме читаш изгледа.
    ПИШАВ ДЕКА СУМ ВАКцИНИРАНА.
    На 16 години фатив хепатит, од забар! Не знам што повеќе од тебе живеев во ризик?
    Исто си читала ама не дочитала, пошто брзо брзо да ми вратиш нели дека пропагирам антиваксерство, освен температура, детето ми помодре. Се изгуби. Можеби на лекариве во Козле треба да им објасниш убаво медицински што е како е и дали е алергиска реакција.

17. Viveki

Viveki Популарен член

Да се надоврзам за бабите и дедовците.
    Дедо ми е роден 1931ва, шест деца, една сестра загинала ја утепале Германците. Еден брат му починал на 29 години од срцев удар. Другите доживеаа длабока старост.

Едната баба се 6 деца, 4 од една мајка, таа починала на пораѓај, и уште две природени од нејзината маќеа.
    Еден брат и загинал во сообраќајка на 33 години. Друиот брат почина пред некоја година од старост, најстар беше. Останатите се живи.

Другата баба се 12 деца. Сите се живи.

П.С Нема починати бебиња, или деца ни кај дедо ми ни кај бабите. Ако они ме лажат, тогаш јас ве лажам вас.

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Нашите генерации не се вакцинирани со ХИБ. И заради случаи како твојот е ставена таа вакцина. А за други возрасни е препорачана ако се во ризик од заболување. За среќа денес ваљда има подобри услови од тогаш на забар па не се фаќа тукутака хепатит. А зошто на моеѕо дете самите доктори ос пункт одбија да му дадат вакцина заради потврдена алергија знам дека не даваат вакцини по секоја цена на сите како што тука се прикажува.

SummerGirl likes this.
  19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Во 2004 та е воведена во Мк вакцина за хепатит Б сите што сме родени пред тоа, не сме вакцинирани:)

SummerGirl and KuklickaSk like this.
  20. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Оф топик.
    Постари смееме да се вакцинираме против хепатит? Јас искрено би.