Ако ја прочита програмата која ти ја постираше ќе видиш дека е исто во однос на тоа кои вакцини се задолжителни а кои препорачани
Ова се вика плитко размислување. За нешто ти одговара муабетот, за нешто не.... А, фактот е еден: ЗОШТО и за кого постојат вакцините ?????? И од каде се вирусите ???? Иста работа е сето тоа, ама ај ќе ја делиме, зошто тебе и некој налик тебе му одговара така. Па, жено извини што има луѓе кои не сакаат да бидат манипулрани !!!!!!!!!!!
На крај краева дали подоцна ќе бидете кривично и морално одговорни кога вашите деца кои не сакате да ги вакцинирате,би заболиле од дифтерија,полио,заушки итн? Последиците секако би биле одговорност на вашата совест како родител!
значи велите вака...вирусите се намерно пуштени на слобода за да се примаат вакцини,ај ок нека е така,а а ко решите да го вакцинирате детето ке идете до SZO и ке кажете знам дека намерно праете вируси,јас моето дете не го вакцинирам и оппп нема да е заразено тоааа...ко некоја магија. браво...логикава ви е за чиста десетка.
Или можеби одговорноста ќе биде ваша: астма, алергии, аутизам и тоа е само на А она што сега ми текна ...
Еве и јас ке те причекам со преводот. Јас знам, ама ти преведи за да ни кажеш. Еј, да и кликај на quote кога одговараш, вака може моите „лоши“ коментари некој тебе да ти ги препише. baby-star напиша:Јаре,ајде сега,прво се фалевте дека пресудата е на ниво на држава,па сега излезе дека се однесува само на област,па утре ќе речиш дека е валидна за едно село. Изгледа таа свеста ваша ви е на многу ниско ниво особено во групата на фб,каде не гледам ама баш никаква дискусија,туку лажење еден со друг! Оф мори мајко мори. Пресудата е донесена во Италијанскиот суд. Валидна е во Италија. Ова го кажав поради обидот да се диквалификува судот ( како и се друго кое е против вакцини ) поради тоа што тоа било мала област. За ФБ - на ФБ! Ако знаеш толку многу , ќе знаеш и за правосудството во Италија...Дека одлуките донесени во еден регион, како конкретниов за нашиот фамозен случај, е пресудено во судот во Падова и е надлежен само за областа Венето....односно, една одлука донесена кај надлежниот суд, не мора да важи за целата територија на Италија...
Барем Бил Гејтс не се крие туку јавно кажува пред целиот свет дека вакцините се биолошко оружје за намалување на популацијата.Кој не верува во оваа изјава сам нека ја погледне видео снимкавa: https://www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064
Еве уште еден доктор со писмо за подршка за промена на законот,односно проверка на уставноста. Иницијативата за укинување на задолжителното вакцинирање на децата на Македонските родители е во етички и здравствен поглед сосема оправдана. Секоја медицинска интервенција администрирана без доброволно учество на поединецот е грубо кршење на човековите права и фундаменталната медицинска етика. Со оглед на мноштвото неспорни факти од научен, истражувачки и статистички аспект коишто во никој случај не ја потврдуваат потребата од присилно, односно со закон наложено вакцинирање на сите деца, сметам дека родителите треба и мора да го имаат главниот и единствен збор по однос на вакцинирањето на своите деца. Државата не сноси никаква одговорност за евентуалните несакани последици по здравјето на вакцинираните деца одговорноста паѓа единствено на родителот,следствено почитувањето на неговата одлука е најлогичен,правилен и морално оправдан чин. Македонија треба да продолжи да го следи трендот на усогласувањето на својата регулатива со Европската,каде во повеќе од 18 земји членики на Европската унија вакцинирањето здраворазумски е единствено и исклучиво право на избор на родителот а граѓаните се заштитени и со претседателски декрети покрај своите и меѓународните конвенции и закони . Проф.др.Владимир Трајковски професор по хумана генетика на Филозофскиот факултет, претседател на МНЗА (Македонско Научно Здружение за Аутизам) Линк: Спојлер http://zdravjenaiglanevleguva.com/2014/04/11/проф-др-владимир-трајковски-писмо-за-п/
да не бидам оф топик ќе го ставам во спојлер,само за најхрабрите кои не гледаат со превез на очи и не се потсмеваат како многумина овде Спојлер https://www.youtube.com/watch?v=Wj1FnFqn7xI#t=202
Дали државата е морално и кривично одговорна кога со сила и закон му вбризгува вируси и отрови на моето дете, знаејќи дека така може да му предизвика компликации од најмали ( како родители со денови да се бориме со високи температури, конвулзии, болки) до најголеми и долгорочни? Дали државата ќе ја држиме за морално и кривично одговорна кога моето дете, со кое сум ги поминала компликации заради вакцината, сепак ЗАБОЛИ од болеста против која го боцкале?? Кога одговорноста ќе е двострана, како што и треба да биде, тогаш и мене нека ме гонат кривично и морално кога моето невакцинирано дете ќе заболи од посочените болести. До тој момент, јас одлучувам да го заштитам детето мое од вештачко вбризгани вируси и отрови и тоа е тоа, било тебе тоа ти се свиѓало или не
Човекот кој живее во незнаење е научен да верува. Образовните институции, родителите, Црквата и ред други, го преплавиле неговиот мозок со многу работи и тој е приморан слепо да верува во сето тоа. И мора да верува. Така му е полесно да тера низ животот. Но, тој не знае. Човекој кој знае - знае. Оној кој не знае - верува. Сомнежот е природна работа. Сомнежот е знак на интелигенција. Затоа, не се плашете ако се сомневате во нешто. Се разбудила вашата интелигенција, прогледавте, се разбудивте ! И не го губете времето на оние кои сеуште спијат. Нив им е полесно да го поминат животот заспани, а воедно им е ужасно криво што вие сте прогледале и сте далеку понапред. Истово ова важи за свесноста за тоа што се вакцините и дали е нормален сомнежот дека нешто не е во ред со нив !!!
Ако ти како родител не си одговорна за постапките и начините да се заштити твоето дете,тоа не е мој проблем. За моето ќе си бидам одговорна јас како родител!
Напротив, таа зошто е свесна бара и одговорност за вакцините доколку му направат штета на нејзиното дете. И е многу реална во напишаното !
Од сето мое напишано, ти овој заклучок го изведе? Јас поставив 2 прашања поврзани со одговорноста на државата кон моето дете. Имаш да изјавиш нешто околу тоа, или ќе продолжиш да напаѓаш на лична основа, зошто немаш што друго да кажеш?
Моира нешто си се збркала. За твоето дете си одговорна ти како родител,не знам како очекувате за вашите деца и вашите постапки да биде одговорен некој друг. Твој избор дали ќе вакцинираш или не,за тоа ќе бидеш казнено санкционирана според законите и уставот на државата во која живееш.. И не знам за какви мислења на лична основа зборуваш. Очигледно е дека е обратно и ви сметаат сите кои не се ваши истомисленици!
Јас не сум ништо побргана драга моја, за разлика од тебе, јас знам што значи да си одговорен за свое дете, и за разлика од тебе, на своја кожа искусив како е некој да те присилува на нешто во врска со своето дете, а не ти дава никаква сигурност дека е безбедно. Чак шта више,ти реди цела листа на компликации кои можат да произлезат од вакцините + докажано нецелосна и несигурна заштита со истите Јас ќе платам секакви казни, не ми е тоа проблем, ама и пак, за разлика од тебе, јас не ги напаѓам тие што вакцинираат, зошто сигурно го направиле од сопствено убедување како родители на тоа дете. Секој со својот ум за најмилото одлучува. И не, воопшто не ми сметаат неистомисленици, мислам дека го докажав тоа на темава. Јас сум за избор, што е со тебе и твоите изјави за твоите неистомисленици?
Значи вака, Направив едно сиже околу преведениот линк кој што едно 3ца се ус*аа да го објават како референтен факт околу вакцините. За полесно да приметите за што станува збор, ке ги наредам редоследно, со опис. Оргиналот ( вакцините се супер ): http://www.huffingtonpost.com/jenni...e-being-lied-to-about-vaccines_b_5112620.html Преводот на Оннет ( од претходниот ) http://off.net.mk/zhivot-i-zabava/zdravje/dragi-roditeli-nekoj-ve-lazhe Насловот е украден од тука ( се работи за семејство кое го образлага својот став против вакцините ) http://gianelloni.wordpress.com/2014/04/07/dear-parents-you-are-being-lied-to/ Оспорување на текстот и неговата тотална нелгочност ( оргиналот и преводот на оннет, со прецизно обработување на секоја констатација поединечно ) - на англиски http://rinamarie.wordpress.com/2014/04/07/dear-parents-youre-still-being-lied-to/ - преведен на Македонски http://zdravjenaiglanevleguva.com/2014/04/12/драги-родителинекој-ве-лаже-повторн/ Ако ги отворите сите линкови во нов прозор, многу добро ке ви се разјасни целата квака. И да, со оглед дека насловот е украден од многу популарен сајт на семејство кое го има објавено далеку порано од овој ( оргиналот и офф нет преводот ) можам искрено да се посмневам дека истото е направено да при потрагата на овој од семејството лесно паднете во овој што без аргументи ве советува за вакцините по секоја цена. Трендо разочара. Во Америка, има одштети за вакцини и се исплаќаат иако се калкулира дека мал процент на родители воопшто почнуваат постапка несвесни дека проблемот може да е и од вакцините. Неретко, како и кај нас, стои убедувањето од докторот дека нели нема шанси да е од вакцината, па родителите слепо верувајќи не се ни сомневаат. Интересно е дека државата ги исплаќа овие одштети, и тоа од специјален резервен фонд кој се формира од секоја вакцина поединечно, односно државата кога ја купува вакцината, калкулира и + за несакани ефекти. Со тоа одштетата ја плаќа државата ( даночните обврзници ) а не фармаколошката куќа која ја произвела а ниту докторот. Кај нас нема ни таква оштета,пошто согласно тетка Јадранка, кај нас пошто сме специјални, проблеми од вакцини нема Кај нас и дали и колку се регистрираат. На крајот, дали и парите од оштетата се вредни, кога од здраво и право дете, добиваат инвалид.
а зошто ги земаат парите, кога не се вредни. во темава наназат неколку пати е кажано дека се исплатени пари со милиони како оштета. зошто ги земаат родителите таквите пари, нека докажат дека вакцината нешто предизвикала, па нека ги остават парите.
Драга Моира,значи ти прва ме нападна мене како твој НЕистомисленик,не јас тебе,прочитај поназад дека ти ме нападна мене. Не значи дека ако немам дете,немам појма од влијанието на вакцините. Ти се обраќаш на темата како родител,јас како медицинско лице. Каде е тука проблемот? Треба ли да сум мајка,за да научам што значат сериозни заразни болести и последиците од нивно игнорирање?