1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Валона (Албанија)

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од SexyLady, 1 јули 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не е скапо поефтино е од тука.
    Храната е одлична, тие се католици па имате свинско,јагнешко од храна. Овошјето е малку поскапо но тука се цените.
    Кафињата се од пола евро па нагоре. Имаа маркети за пазарување. Искрено да ти кажам не ти се исплати да готвиш имаат убава италијанска храна и морска храна.
    Само да ви кажам водата не е чиста за пиење во одредени места, така да пожелно е да си купите флаширана вода.

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @buba4e89 прати ми Лп да те прашам нешто за местово, јас не знам зошто не можам да ти пишам

3. macii7

macii7 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    27
    Ќе можи некоја што била да ми пиши ЛП да ја прашам за нешто поврзано со Валона?

4. d(r)ama

d(r)ama Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    i mene ako moze

5. Sara9509

Sara9509 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Zdravo me interesira kako se dvizat cenite od vecer za nokevanje lesno li se naoga smestaj cenite opsto po marketite ima li luna park i drugu

6. M@ri@M@z

M@ri@M@z Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    За Валона можам да кажам дека плажите не беа чисти , канализацијата ја пуштаа во морето , морето беше плитко, а за смештај можеше да најдеш во хотелите во прв ред ама скапо , за тоа барај погоре но во најжешкото да се качуваш по угорници тешко. Дека ни беше прва година газдарицата ни намале цена. За превоз од поручек голема гужва 2 часа додека стигнешдо центар, така да со автобус беше добро. Јадењето беше евтино исти се цените како тука дури и поевтини. Ако сакате да одите ние тргнувавме кон 2 часот насабајле и стигнувавме 8/9 зависи колку ќе останете на граница. Се надевам ви помогнав.

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    2.625
    Феминки, моментално сум Валона, викенд на море, и да ви кажам задоволна сум, колата ја паркиравме веднаш после пристаништето, излеговме да бараме сместување, и веднаш не застанаа и сами ни понудија, со мимики се разбравме :) 25€ од вечер за двајца и тоа во куќа веднаш до градската плажа, мнооогу фини луѓе, да се чудиш, бевме Coco Bongo плажа на неколку метри после Nimfa hotel преуба плажата, без коментар сум, лежалките две плуссплус чадор 600 леќи дистанца браво ама никој не носи маска, во продавници само продавачките со маски, две макијато кафе 200леќи, паркинг кај плажата 200леќи цел ден, ке видеме утре кај ке одиме, поздрав

8. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.942
    Дали бевте во Орикум ? Како е таму . Да не е многу пусто местото ?
    Во план сум да одам на одмор но уште се двоумам каде низ Албанија.
    Напиши твое мислење за Валона , дали е поубаво тука за смештај или ...
    Дали бевте и до плажата Bora bora што е блиску до Coco Bongo?

9. Marija_Magdalena

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    2.625
    Бевме до Орикум ама само да прошетаме, до крај, до воената база, па не е пусто, доста е средено, маркет на секој ќош, има и лежалки има и крпи, само шо водата натаму е заматена, освен плажата што е кај хотелот BelaVista огромна, со лежалки, чиста вода, фамилијарна атмосфера, сепак баш по мој вкус... Бора не бевме ама водата е бистра иста како кај Коко, само што накај 16час почнаа со албански хитови..
    Добро е Валона, среден град, ти дава чувство дека си Италија, Јадранско море е, плажите им се доста средени, паркинг си имаат.. во апартамнот каде што бевме си имаше и шпоретче за готвење, евентуално ако си земеш,
    Мене ми недостасуваше само комуникацијата, тоа што неможеш да се разбереш.
    Мој совет на сите кои сакаат да летуваат во Албанија е колку што можат нека си земат храна од нашата кујна, бидејки тие не консумираат свинско и имаат доста телешки намирници, имаат и голем избор на морски риби... доколку имате можност пробајте и телешки ќебапчиња, им ставаат некои зачини и не се осека многу

Последна измена: 15 август 2020
    На ALISA0000, TeddyGrey и lovemme им се допаѓа ова.
  10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    @Marija_Magdalena
    Каде би препорачала смештај во Валона?
    На кој дел?

Убаво ли е за со дете?
    Колку се патува?
    Преку Струга одевте така? Каков е патот?

На Marija_Magdalena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marija_Magdalena

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    2.625
    Ние бевме сместени на шеталиште, тука најдовме, односно додека се шетавме ни пријдоја и не прашуваа за сместување, ги има секаде, стојат и со картонски кутии напишано апартмани. Веднаш позади зградите во една куќа, малу подзаскриена, далеку од гужва ама бевме на 50 од шеталиштето. Човекот Хајдар се викаше мноогу фин човек, кога би одела повторно би го побарала.. Супер е и за со дете, сигурно сега нема толку толку гужва за разлика кога бевме ние, немаше игла кај да фрлеш

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    A kakov e patot preku Struga? So kola bevte?
    Za kolku vreme se stiga?

На Marija_Magdalena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    544
    Se stignuva za 5h,patot e super, momentalno sme tuka.

14. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    Хмм. Од лани нема активност на темава ама ја ќе си пробам среќа. :) како е Валона за со мало дете? Има ли мирни плажи, морето, амбуланти, аптеки?

15. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.583
    Допаѓања:
    6.148
    Сакаш да кажеш дека и во дел од градот има чиста плажа ? Оти се што прочитав е дека градската не чини, а мене не ми се оди далеку од Валона, бидејќи сакаме и да шетаме со малите.

И јас тоа ќе прашував :D

На Frosty! му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.908
    Има, да. Се е во центар, поволно е и за мали деца. Јас немам деца, ама кога бев видов многу фамилии со мали деца :)

На Frosty! и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. Ane2212

Ane2212 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Zdravo.Letovo planiram da odam vo Valona.Sakam da prasam za jazikot.Dali lugjeto razbiraat angliski ili samo albanski i dali moze i so makedonski da se razberam tamu?

На Кате Катерина му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ibojana

ibojana Нов член

Се зачлени на:
    29 јуни 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    zdr moze li neko da mi kaze patot do Valona,vo kakva sostojba e sega za razlika od porano dali e ok?
    fala pozz

На Кате Катерина му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Кате Катерина

Кате Катерина Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    9
    Овие прашања може да ги поставите и во "женски домаќински групи" ако сте членки, секако повеќе души ќе ја видат објавата.

20. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.135
    Како е Валона за со мало дете од годинка ипол? Дали би нашле смештај таму или сепак да си резервираме преку букинг? И какви се плажите и водата?