Најпаметно е преку букинг, зошто да се малтретирате во жештините со мало дете. Барем ќе знаеш кај одиш, и што да очекуваш од условите што ги нудат. Плажите се со камчиња, не се песочни, водата е онака, втора класа Земете си патичиња за во вода. Ова се однесува за плажите после Валона, во самиот град не ти препорачувам терање плажи. И ако одите со кола терајте преку Косово, патот е писта се до Валона. Преку Струга е пократок, ама помачен за возење. Се стасува за 6 часа (од Скопје) , со пауза по пат.
Во Валона градската плажа не ја ни помислувајте, катастрофа. После Валона на кај Орикум има убави плажи, па и Орикум е убав за смештај и плажа а шетање во Валона.
Eve jas momentalno sum vo Valona ,smestuvanje najdov preku buking za 5 nokevanja 96 evra ,mnogu ubavo sredeno apartmance so kujna . Plazata e blizu no do centar e skoro 2km. Plazata e pesocna, vodata topla i e cista ,plitko i bas za so mali decinja,no nekako mirisa na nafta, dali deka blisku e rafinerijata. I ne mi se dopagja sto navecer po ulicata sto se ide do centar e mnogu pusta i plus mirisa na kanalizacija. Od utre ke sme vo potraga na plaza nadvor od gradot po moznost diva . Vidov slika na net od mala plaza blizu do Valona ,malecka so prodzirna voda i so karpi od okolu , no ne pisuva kako se vika.Pa ako nekoj znae takva plaza neka pise. A taa Orikum ovde sto ja spomnuvate na google maps ja najdov i e nekoi 35 km od Valona, a ima li avtobusi sto idat do tamu ili mora so kola?
Zdravo zenski mi treba vasha pomosh, dali poznavate nekoj shto izdava apartmani vo jonufra blisku do moreto i na koj nachin mozam da gi iskontaktiram? Ima tamu eden hotel Jonufra ama se e ful
Па јас мислам најдобро да си резервирате од тука преку букинг.Многу ефтини смештаи се наоѓаат, јас си резервирав за 144 евра за 7 ноќи за двајца вкупно.Ептен ќе се измачите таму ако барате, но за поголема сигурност ако закажуваш преку букинг, пиши им после и на whatsapp на сопствениците.
Луѓенца, особено мајки со деца, внимавајте периодов во валона, јас бев сместена на 2_3 км од центарот, мислам вјетер се вика плажата, мали деца уште втор ден фаќаат стомачен вирус, фати и моево и два дена у болница, за два дена мислам 200 деца дојдоа. Од мое лошо искуство, сите ги предупредувам
До водата мислиш дека е? Ние одиме на 23 па да знам. Тоа и тука има стомачен вирус ама да знам да бегам по други плажи ако се побезбедни.
Па искрено нема што друго да е. Истата приказна ја слушнав уште од 6 фамилии со ист случај. Мене ми рекоа да ги избегнувам градските плажи, ама не послушав. За разлика, многу ги фалат Орикум, Радиме, Џерми, таму водата бил најубава
Еве овде можеш да резервираш билети: https://www.directferries.co.uk/vlora_brindisi_ferry.htm Ама да знаеш дека цената на картите се менува во зависност од периодот кога резервираш и за кога резервираш. Исто како со авионските карти.