Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Васил Гарванлиев и годинава ќе нè претставува на Евровизија

Дискусија во 'Музика' започната од tamche995, 20 јануари 2021.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.781

На Konfetka, Harper, Antolinaa и 8 други им се допаѓа ова.
  2. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Тоа ќе биде одлично!

На Konfetka, Yowannty и Celltica им се допаѓа ова.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.508
    Допаѓања:
    39.151
    Па не знам и дали некој од нашиве артисти воопшто би прифатил да учествува на Евровизија после сè ова, барем во наредниве 2-3 години.

Освен ако не го вратат Скопје Фест.

На Glowy и Tanjamm им се допаѓа ова.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.114
    Допаѓања:
    163.681
    Каков нацистички поздрав жити сè, двоглавиот орел е на официјалното знаме на Албанија (не „голема“ во илузиите на нивни националисти, туку екшуал Албанија) признаено од цел свет, се читате ли што пишувате? Девојката до него е Јонида Малиќи, албанската претставничка од 2019 пред короната, кога тој беше таму како придружен вокал на Тамара. Учесниците таму се дружат, се мешаат со култури, симболи, имаат вечери на сечија земја и јазик ако не се лажам, ова е сосема нормална ствар. Стварно не знам зошто воопшто и следите уште Евровизија и коментирате кога сте против сите нејзини принципи, ем хомофоби, ем националисти, хаос.
    Еве ви го и Ермал Мета, албански доселеник во Италија кој ја претставуваше заедно со Фабрицио Моро во 2018, и Еугент Бушпепа, претставникот на Албанија таа година, како покажуваат „нацистички поздрав“, и нормално кај никого не предизвика outrage јер не се утепан балкански менталитет Италијанците. Побарајте ја и чујте ја баш италијанската песна која ми беше омилена тогаш, можда и ќе научите нешто :)
    Не треба ниту да брише слики, ниту да ви се извинува, само преголем притисок е, презабеган е народов и стварно дури опасно звучи до каде се оди дури и со закани, страшно...

На KateKane, Justicija, staycalm и 3 други им се допаѓа ова.
  5. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Истото важи и за тебе: кажи им го муабетов на фамилиите на загинатите од 2001.

На christinnn, Luciferka, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  6. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.460
    Петиција има. Народот не го сака и готово, крај приче. Џабе се контрате. Дури сега ми станува јасно дека подржувачи на лгбт истовремено се неолиберали и одродени, тоест се против свој народ, своја држава и слично. А притоа немаат проблем доколку претставник на Евровизија се истакнува под друго знаме и повеќе нагласува друга држава отколку онаа која ја претставува.
    Да си ми жива и здрава за кажаново до 101 па назад. Туку џабе гинеле за вакви како неа, за жал.

На christinnn, Konfetka, Bratot и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Не банираат од Евровизија.
    Јас:

На christinnn, Konfetka, Yowannty и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Епа не знам, може некој француски поздрав да правеше немаше да е така, оти со нив имаат нетрпеливост. Италијаните иначе го исхејтаа Махмуд прехлани дека е мешан, не бил прав италијанец, и за него петиции имаше. Не дека беше во ред, ама некако како да мислите дека светот надвор е многу различен од светот овде. Не е, само други се "ривалите", други се тригерите. Ако мислите дека светот надвор е совршен во оваа смисла, не е.

На Konfetka, Yowannty, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Да. Разликата е што нив никој не ги разбира. А нас ако не нè разберат не сме доволно Македонци.

10. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.633
    Допаѓања:
    25.335
    Сите сте станале богови на хуморот на форумов, машала

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.442
    И Еугент Бушпепа и Ермал Мета се Албанци и покажуваат симбол што претставува припадност на Албанците.
    Јонида е Албанка,што мајка бара Василе да покажува симбол за припадност на албанците?

На asdas и Tanjamm им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Со пријателка Италијанка која е многу културна и фина, правам муабет и и кажувам дека имаме 25% Албанци, веднаш враќа дека не ги сака, дека од Албанија илегално одат во Италија, крадат, убиваат старци, се занимаваат со нелегални работи. И толеранцијата и либерзализмот во Европа си има граници. Исто и во Франција се повеќе и повеќе ги мразат Арапите.

На christinnn, Luciferka, Konfetka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Кој не ги разбира?
    Ако јас знам за Махмуд, а не ни следам Евросонг, баш се разбира :D
    Како не ги разбира кога секој со општо знаење знае дека има нетрпеливост меѓу французи и италијани, англичани и шкотланѓани итн итн.
    Се разбира во нивните кругови. Ко на некој од Германија што не му е гајле за Македонија, така и ние не пратиме дали некој од Шкотска со политички став за независност од УК пратиле воопшто некаде на Евровизија. Wild guess не.

14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.051
    Допаѓања:
    12.778
    Васил сам себе се извалка, и крај. Не го сака народот, не пеел на фестивал па да го изберат по легален пат и треба да се повлече. Ако беше совесен досега ќе се повлечеше. Зошто две години по ред го бираат него? Што е тој посебен?

На Luciferka и asdas им се допаѓа ова.
  15. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    19.957
    Не знам дали за тоа е пишувано, не можам сега цела тема да ја читам, ама дали некој забележа дека на видеото кадешто се извинува на раката има белегзија како бугарското знаме, црвена зелена и бела боја? Што рече една моја другарка, некако премногу случајности :) А како вокал е одличен да, мене и песната ми се допаѓа како за на Евровизија. Во комбинација со добар сценски настап може да се добие убав производ. Па и од Бугарија може 12 поени ќе добиеме :o

https://www.facebook.com/vasbar/videos/426079668487826/

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.508
    Допаѓања:
    39.151
    Затоа што лани Евровизија беше откажана и повеќе од половина од земјите ги ре-избраа артистите од 2020.

На Angie1432, staycalm и Аргентина * им се допаѓа ова.
  17. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    857
    ako dobro razbrav taa slika kajnego na profil bila.. poubavo ke bese so albanskata pretstavnicka da se slikal pred makedonskot zname
    ova e blago kazano debilno

Последна измена: 17 март 2021
    На Tanjamm и asdas им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.114
    Допаѓања:
    163.681
    Евровизиските фанови го сакаат и немаат ништо против него, како низ цела Европа така и тука, како што видов сите што на некој левел следиме и ни значи Евровизија го поддржуваме. Разјарениот „народ“ што тврди дека не гледа и дека целиот настан е глупост не треба воопшто да биде релевантен во нормално општество со срамниов булинг. Можам да сфатам единствено како што спомнаа наназад ради негова безбедност да го повлечат пошто има лудаци кои и до смртни закани и закани за силување стигнале, ма да секако би било поразително. Тоа е таа патриотско-десничарска „слобода“ на говор и изразување.

На Klarijana и staycalm им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.337
    Допаѓања:
    126.130
    Па,баш убаво би било. :D

На asdas му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.090
    Најјако ми е кога ќе каже некој дека и другите држави се мразеле меѓу себе. Како тоа да треба да нè оправда. Демек тоа е, никој со никој не се сакаме, нема мешање, едноставно ќе се дочекуваме едни со други на нож во секоја можна ситуација. Ќе им го набљудуваме секој можен потег на луѓево за да измериме колку нè навредиле и испровоцирале со тоа.

Тензично време било... Доволно е да си сведок од страна на настаниве од изминатите неколку дена и одма е јасно кој дига тензии, а кој спушта. Културен натпревар меѓу народите, што беше тоа? Диференцирање меѓу влада на една држава и нејзините културни претставници, исто непознат поим. Оценување ситуација според околниот контекст, квантна физика. Камо сите што се сликаа со орли и други национални симболи да беа како Јонида и Васил.

Да ми е да знам која би била логиката во тоа да ставиш белегзија на рака за истата работа за која се извинуваш... :drunk:

На boomsleng, TheGoldenPeach, Jana06 и 6 други им се допаѓа ова.